Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları."— Sunum transkripti:

1 GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları.

2 Yatırımcılara GYO’lar tarafından sunulan alternatif gayrimenkul piyasası getirilerinin, küçük yatırımcının elde edebileceği boyutlarda bölünmüş olarak sunulmasıdır. Böylece gayrimenkul piyasasının kendine özgü kazançları GYO hisseleri sayesinde küçük yatırımcılara aktarılmış olur. Ülkemizde 8 adet GYO İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda bu şekilde faaliyet göstermektedir. Halka açıklık oranının %49 gibi hatırı sayılır oranda olmaları hisselere birçok sektörde olmayan derinliği kazandırmıştır. Vergi muafiyeti olan bu şirketler bu nedenle borsadaki diğer şirketlere göre daha avantajlı konumdadırlar.

3 Sektöre yönelik mevcut gayrimenkullerin portföye katılarak kira gelirlerinin şirkete kazandırılması Arazi geliştirme fonksiyonunu üstlenerek konut, ticaret merkezi, alışveriş merkezi gibi inşaat projelerini geliştirmek. Her 2 şıkta da pazarlama – satış ve kiralama faaliyetlerini kendi bünyesinde veya dışarıdan hizmet alarak gerçekleştirir

4 Gayrimenkul Danışmanlık Şirketlerinin GYO’lar ile işbirliği alanları ; - Satış ve Pazarlama Danışmanlığı, - Kiralama Danışmanlığı ve Bakım

5 GYO’ların Avantajları ; - Arazi Geliştirme fonksyonunu Türkiye’de daha kaliteli bir platforma taşımak - Bu sektörde oluşan cironun ülkenin kayıtlı ekonomisine dahil olmasını sağlamak - Arazi sahiplerine güveniliri bir ortak olmak. - Konut müşterilerine güvenilir bir tedarikçi olmak. - Lokomotif sektörü olan inşaat sektörünü hızlandırır.

6 GYO’ların içerisinden doğabilecek yeni bir enstrüman ; - Gayrimenkul Yatırım Fonu (GMYF) (Yatırım amaçlı Gayrimenkul Alımına Alternatif)

7 Günümüzde GYO’lar Gerçek Fonksiyonlarını Yapmaktamıdırlar ?


"GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları