Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAMP ÇEŞİTLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAMP ÇEŞİTLERİ."— Sunum transkripti:

1 KAMP ÇEŞİTLERİ

2 Hafta Sonu Kampları Genellikle iki gündüz, bir geceyi kapsayacak şekilde yapılır. Amaç, kısa zaman diliminde, teorik bilgileri pratiğe dönüştürücü uygulamalara yer vererek izcileri kampçılığa hazırlamak, kampçılığı sevdirmektir.

3 Yöresel Kamp İzcilik İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve ildeki tescilli ünitelerin katıldığı genellikle 7-10 gün süreli tesis veya çadırda yapılan kamp türüdür.

4 Bölgesel Kamp Birden fazla ilin izcilerinin katıldığı, tanışma, kaynaşma amaçlı kamp türüdür. Bölge direktörleri tarafından organize edilmekle birlikte İzcilik İl Temsilcilikleri ve Kulüp Başkanlıkları tarafından da organize edilebilir. Genellikle 7-10 gün sürelidir.

5 Ulusal Kamp İzcilik Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilir. Yıl içindeki faaliyetleri göz dolduran illere ve kulüplere kontenjan ayrılır. Deniz, göl, dağ tesislerinde veya çadırlı yapılır. Genellikle 7-10 gün sürelidir.

6 Hizmet Kampları Bir tesisin, okulun vb. yerlerin onarımı, Tarım ürünlerinin ekimi, toplanması vb. işler amaçlanarak yapılır. İzcilik Federasyonu tarafından organize edilir. Kulüpler boya badana, ağaç dikme, elektrik, sıhhi tesisat, fındık, üzüm, tütün toplama konularında yetenekli ergin izcilerle katılırlar. Süresi ihtiyaca göre ayarlanır.

7 Temalı Kamplar Ön planda seçilen tema hakim olmasına rağmen izcilik kuralları esastır. Örneğin Çanakkale Milli Bilinç 90. Yıl kampında olduğu gibi; bu kamplara iştirak eden her Ünite çeşitli hazırlıklarla gelir.

8 Uluslar Arası Kamplar Dünya Bürosu, Bölgesel Bürolar, Dünya İzcilik Teşkilatına üye Ülkeler tarafından organize edilen kamplardır. Katılım davet usulü ve İzcilik Federasyonunun uygun görüşü ile olur

9 JAMBORİE İzciliğin Olimpiyatları da denilen Dünya bürosunca açılan kampların genel adı “JAMBOREE” dir. Çok geniş nüfusu barındıran bu kamplar genellikle ’ in üzerinde izcinin katılımı ile açılır. Dört yılda bir tekrarlanır Genellikle Ülkelerin kendilerini ve izciliklerini tanıttığı kültürel ve sosyal aktivitelerin yoğun olarak yapıldığı kamplardır.


"KAMP ÇEŞİTLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları