Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015 YGS BAŞVURU İŞ LEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ 19 5 OCAK- 19 OCAK 2015 (Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarih:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015 YGS BAŞVURU İŞ LEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ 19 5 OCAK- 19 OCAK 2015 (Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarih:"— Sunum transkripti:

1 2015 YGS BAŞVURU İŞ LEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ 19 5 OCAK- 19 OCAK 2015 (Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarih: 15 Mart 2015 Saat: 10.00 160 dakika Süre: 160 dakika Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

2 BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR 50TL. YGS sınav ücreti: 50TL. Girmek istediğiniz her bir LYS için LYS Sınav Ücretleri : ( Girmek istediğiniz her bir LYS için ) 30 TL Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Mağusa) ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” * Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

3 ÖNEMLİ!ÖNEMLİ! Sınav ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız taktirde Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması 2015-ÖSYS’ye başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız taktirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır. Sınav ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız taktirde Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması 2015-ÖSYS’ye başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız taktirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır. Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

4 BAŞVURU İŞLEMLERİ Son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarından yapacaklardır. Mezun durumundaki adaylar, eğer 2013 veya 2014 ÖSYS başvurularından birini başvuru merkezleri aracılığı ile yapmışlar ise, isterlerse internet üzerinden bireysel olarak başvurularını yapabileceklerdir. 2013 ve 2014 ÖSYS’nin her ikisine de başvurmamış adaylar, 2013 ve 2014 ÖSYS’ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar istedikleri başvuru merkezlerinden başvurularını yapabilirler.(ÖSYM şubelerinden ya da herhangi bir lise müdürlüğünden başvurularını yapabilirler.) Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

5 http://www.osym.gov.tr Aday Bilgi Formunu” http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan 2015-ÖSYS’ye ait “ Aday Bilgi Formunu” doldurunuz. Henüz mezun olmayan (son sınıf düzeyinde) adaylar; aday bilgi formundaki öğrenim bilgilerini okullarına onaylatmak zorundadırlar. BAŞVURU İŞLEMLERİ Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

6 BAŞVURU SIRASINDA YANINIZDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

7 BAŞVURU İŞLEMİNİN TAMAMLANMASI Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

8 BELGE ÜZERİNDEKİ ŞİFRE İLE YAPABİLECEĞİNİZ İŞLEMLER Başvuru işlemi sonrasında başvuru kayıt bilgilerini görebilme. ÖSYM’nin belirleyeceği tarihlerde, sınava ilişkin bilgiler ile iletişim bilgilerini değiştirme. Öğrenim bilgilerini ve diploma notu/puanı bilgilerini öğrenme, “Sınava Giriş Belgesi” edinme, “Sınav sonuç” bilgilerini öğrenme, Yükseköğretim programları tercihlerini yapma, “Yerleştirme sonuçları”nı öğrenme. Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

9 BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

10 Sınava İlişkin Bilgiler Sınava İlişkin Bilgiler - Sadece sınavsız geçiş hakkını kullanacak adaylar dışındaki tüm adaylar; “YGS’ye girmek istiyorum” seçeneğini, - Sadece sınavsız geçişe başvurmak isteyen adaylar; “YGS’ye girmek istemiyorum, sadece Sınavsız Geçişe başvurmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyeceklerdir. B aşvuru F ormunun D oldurulması Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

11 YGS Sınav merkezleri kılavuzun 9. sayfasında Liste 1’ de yer alan tabloda belirtilmiştir. İstanbul’daki Sınav Merkezleri: 341 341 ---- İstanbul - (Kadıköy-Maltepe-Ataşehir) 342 ---- İstanbul - (Üsküdar-Ümraniye-Beykoz-Şile-Çekmeköy) 343 - 343 ---- İstanbul - (Beyoğlu-Beşiktaş-Şişli-Kağıthane-Sarıyer) 344 ---- İstanbul - (Beyazıt-Bakırköy-Bahçelievler-Zeytinburnu-Fatih) 345 345 ---- İstanbul - (Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Küçükçekmece) 346 ---- İstanbul - (Güngören-Esenler-Bayrampaşa-Bağcılar-Eyüp) 347 347 ---- İstanbul - (G.paşa-Başakşehir-Sultangazi-Arnavutköy) 348 ---- İstanbul - (Kartal-Tuzla-Pendik-Sancaktepe-Sultanbeyli) 349 349 ---- İstanbul - (Çatalca-Silivri-Büyükçekmece) B aşvuru F ormunun D oldurulması

12 Sınava İlişkin Bilgiler *Adaylar, sınav merkezi tercih alanlarından 1.tercih alanında okulun bulunduğu il veya adres ili dışında sınav merkezi tercihi yazamayacaklardır. *Adayların sınava gireceği merkez belirlendikten sonra değişiklik yapılmaz. *Bu nedenle aday, sınav merkezi tercihlerini belirlerken kendisine en uygun olan merkezleri seçmelidir. Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt. B aşvuru F ormunun D oldurulması

13 DİKKAT ! İSTANBUL İLİNDE SINAVA GİRMEK İSTEYEN ADAY SAYISININ İSTANBUL’DAKİ BİNALARIN KAPASİTESİNDEN ÇOK FAZLA OLACAĞI ÖNGÖRÜSÜ İLE İSTANBUL İLİNDE SINAVA GİRME TERCİHLERİNE BAZI SINIRLAMALAR GETİRİLMİŞTİR. İstanbul ilinde sınava girmek isteyen adayların şu kurallara uymaları gerekir: İstanbul ilinde sınava girmek isteyen adayların şu kurallara uymaları gerekir:  Adres ili ve okul ilinin ikisi de İstanbul olan adaylar, İstanbul’daki beş bölgeden istediklerini, sınav merkezi olarak birinci ve ikinci tercihlerinde gösterebilirler.  Adres ili ve okul ilinden yalnız biri İstanbul olan adaylar, sınav merkezi tercihlerinden sadece birini İstanbul’daki dokuz bölgeden yapabilirler.  Adres ili ve okul ilinin ikisi de İstanbul olmayan adaylar İstanbul’da sınava girme tercihi yapamazlar. Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

14 Sınava İlişkin Bilgiler Sınava İlişkin Bilgiler YGS VE/VEYA LYS SOSYAL BİLİMLER SINAVINDA (LYS-4) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARINI VEYA İLAVE FELSEFE/FELSEFE GRUBU SORULARINI CEVAPLANDIRMA DURUMU. 1- Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi aldım. (Ortaöğretimde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olan tüm adaylar (İmam Hatip Okulları öğrencileri /mezunları dâhil), bu seçeneği işaretleyeceklerdir. Bu seçeneği işaretleyen adaylar, sınavda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplayacak, ilave Felsefe/Felsefe Grubu sorularını cevaplamayacaktır. (Bu durumdaki adaylar, ilave Felsefe/Felsefe Grubu sorularını cevaplasalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.) 2- Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almadım. (Ortaöğretimde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan tüm adaylar (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), bu seçeneği işaretleyeceklerdir. Bu seçeneği işaretleyen adaylar, sınavda ilave Felsefe/Felsefe Grubu sorularını cevaplayacak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplamayacaktır. (Bu durumdaki adaylar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplasalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.) Bu bilgiler; Millî Eğitim Bakanlığının e-okul sisteminden de kontrol edilerek, sistemdeki bilgiler doğrultusunda işlem yapılabilecektir. B aşvuru F ormunun D oldurulması Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt.

15 Sınava İlişkin Bilgiler Askeri okullara başvurmak isteyen öğrencilerin, sınava ilişkin bilgiler kısmında askeri okullara girme isteklerini belirtmeleri gerekmektedir. NOT: NOT: Bu alanı işaretlemek, bu okullara başvuru niteliği taşımaz. Bu okullara başvurular, duyurularda belirtildiği şekilde ilgili kurumların resmî İnternet sitesinden ayrıca yapılmalıdır. Sümeyye HALİLOĞLU/Reh. Öğrt. B aşvuru F ormunun D oldurulması

16 İletişim Bilgileri İletişim Bilgileri Adayların bu bölüme adres bilgilerini, telefon ve e-posta adreslerini yazmaları gerekmektedir. Ayrıca imza bölümünü imzalamaları gerekmektedir. ÖNEMLİ! B aşvuru F ormunun D oldurulması Sümeyye HALİLOĞLU Kağıthane Anadolu Lisesi Rehber Öğretmen i Sümeyye HALİLOĞLU Kağıthane Anadolu Lisesi Rehber Öğretmen i


"2015 YGS BAŞVURU İŞ LEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ 19 5 OCAK- 19 OCAK 2015 (Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarih:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları