Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL OLACAK ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL OLACAK ?"— Sunum transkripti:

1 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL OLACAK ?
YENİ YERLEŞTİRME MODELİNİN AYRINTILARI

2 Mağazada alış veriş yaparken tercihinizi neye göre yaparsınız?

3 Ortak sınavların puanları açıklanacak. 16-20 Haziran 2014 arası
YERLEŞTİRME TAKVİMİ 11 Haziran 2014 Ortak sınavların puanları açıklanacak. 16-20 Haziran 2014 arası Sınav sonuçlarına itiraz edilebilecek. 4 Temmuz 2014 Okulların Kontenjanları açıklanacak. 7 Temmuz 2014 Yerleştirmeye esas puanları açıklanarak. (OYP) 31 Temmuz-8 Ağustos arası TERCİHLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK. 22 Ağustos 2014 Tercih sonuçları açıklanacak. 25-28 Ağustos Nakil müracaatları alınacak. 29 Ağustos 2014 Saat 19.00'da nakil işlemleri tamamlanacak. Eylül 2014 de Nakil işlemleri haftalık periyotlarla devam edecek.

4 Tüm Okul Türlerine Yerleştirmeye Esas Puan İle Öğrenci Alınacak.
Yeni yerleştirme modeline göre, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı tüm okullar Anadolu lisesi statüsüne dönüştürülmesiyle artık tüm okul türlerine Yerleştirmeye Esas Puan ile öğrenci alınacak.

5 Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okulları tercih eden öğrenciler 9. sınıftaki başarısı, yeteneği ve isteği dikkate alınarak 10. sınıfta bölümlere yerleştirilecek: Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okulları tercih eden öğrenciler daha önceki yıllarda doğrudan bölüm tercihi yaparken, 2014 itibariyle okul tercihi yapacak ve öğrencilerinin ortak dersleri aldığı 9. sınıftaki başarısı, yeteneği ve isteği dikkate alınarak 10. sınıfta bölümlere yerleştirilecek.

6 Fen liseleri artık 5 yıl…
Anadolu öğretmen liseleri, sosyal bilimler, fen ve Anadolu liselerine dönüştürülecek: Anadolu öğretmen liseleri, sosyal bilimler, fen ve Anadolu liselerine dönüştürülecek. Fen liselerinde de sosyal bilimler liselerinde olduğu gibi eğitim öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı zorunlu hale getirilecek. Fen liseleri artık 5 yıl…

7 Yerleştirmeye Esas Puan (OYP) marifetiyle sıralamaya dayalı yerleştirme yapılacak:
Yeni Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nde ise öğrencilerin halihazırda okullarda girdikleri yazılılardan biri merkezi ve daha denetimli gerçekleştirildiği için 6, 7 ve 8. sınıf başarıları ile oluşan Yerleştirmeye Esas Puan marifetiyle sıralamaya dayalı yerleştirme yapılacak. Böylece 201 taban puan uygulamasının mevcudiyeti ortadan kalkacak.

8

9

10

11

12

13 TERCİHLERDE İZLENECEK YOL:
Yerleştirme işlemleri bu değişikler doğrultusunda yedek liste yapılmaksızın tek seferde gerçekleştirilecek. Buna göre; 1) Öncelikle öğrenciler eğer özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bir ortaöğretim kurumuna veya özel öğretim kurumlarından birine kayıt yaptıracaksa, tercih giriş ekranındaki, "Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Bir Ortaöğretim Kurumuna Yerleştim" ya da "Özel Öğretim Kurumlarından Birine Kayıt Yaptırdım" butonlarından kendisine uygun olanı işaretleyecek. Böylece bu öğrencilerin tercih işlemlerini tamamlayacak.

14 Öğrenci ilk iki seçenekten birini işaretlerse tercih yapamayacak.
SAKIN İŞARETLEMEYİN!.. Türk ve yabancı özel okullar aynı tercih listesinde yer almayacak. Ancak, özel okullar isterlerse tam burslu olarak alacakları öğrencileri Türkiye çapındaki ilk yüzde 5'lik dilimden seçebilecekler. Özel okullar kendi yerleştirme puanlarını kendileri hesaplayacak. E-okul üzerinden tercih yapacak olan öğrencilerin karşısına üç seçenek çıkacak: 1)Özel yetenek sınavıyla yerleştim, 2)Özel okula kayıt yaptırdım, 3)Tercih yapmak istiyorum. Öğrenci ilk iki seçenekten birini işaretlerse tercih yapamayacak. Bu nedenle aileler çocuklarını özel okula yazdırmış olsalar bile bu seçeneği işaretlemeyip tercih yapmak istiyorum demek zorundalar. Aksi halde Fen, Anadolu, İmam Hatip, sosyal bilimler ya da meslek liselerine tercih edemeyecekler.

15 1)Özel yetenek sınavıyla yerleştim, 2)Özel okula kayıt yaptırdım,
3)Tercih yapmak istiyorum. 1) Öncelikle öğrenciler eğer özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bir ortaöğretim kurumuna (Güzel Sanatlar veya Spor Lisesi vb.) veya özel öğretim kurumlarından birine kayıt yaptıracaksa, tercih giriş ekranındaki; Tercih Giriş Ekranı Positive

16 TERCİHLERDE İZLENECEK YOL:
Bu okulları tercih etmeyen öğrenciler ise giriş ekranındaki " Tercih Yapmak İstiyorum" bölümünü işaretleyecek. Bu bölümü işaretleyen öğrencilerden A ve B olmak üzere iki grupta tercih alınacak.

17 TERCİHLERDE İZLENECEK YOL:
2) " Tercih Yapmak İstiyorum" butonunu işaretleyen öğrencilerin karşısına, ilk olarak okul isimlerini içerecek, 15 seçenekli A Grubu tek tercih listesi çıkacak. Öğrenciler bu alanda istedikleri tüm okulları tercih edebilecek ve yerleştirmeleri buna göre yapılacak. Öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre yapılacak.

18 Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Meslek Ve Teknik Lisesi,
İlçe Adı Okul Adı 1)BEYOĞLU (MERKEZ) İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi 2)BEŞİKTAŞ (MERKEZ) Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi 3)BORNOVA (MERKEZ) İzmir Fen Lisesi 4)DENİZLİ MERKEZ Denizli Erbakır Fen Lisesi 5)DENİZLİ MERKEZ AYDEM Fen lisesi 6)DENİZLİ MERKEZ Denizli Anadolu Lisesi 7)DENİZLİ MERKEZ Lütfi Ege Sosyal Bil.L (Eski Anadolu Öğretmen) 8)DENİZLİ MERKEZ Denizli Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi 9)DENİZLİ MERKEZ Denizli Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi 10)DENİZLİ MERKEZ Nevzat Karalp Anadolu Lisesi 11)DENİZLİ MERKEZ İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi 12)DENİZLİ MERKEZ Denizli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 13)DENİZLİ MERKEZ Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 14)DENİZLİ MERKEZ Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi 15)DENİZLİ MERKEZ Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Meslek Ve Teknik Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi. 2) " Tercih Yapmak İstiyorum" butonunu işaretleyen öğrencilere A ve B grubu tercih listeleri açılacak: Positive A Grubu tercih listesi B Grubu tercih listesi Negative

19 TERCİHLERDE İZLENECEK YOL:
3) A Grubu tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler, B Grubu tercih listesinde sıraladıkları okul türlerine yerleştirilecek. Bu tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, puanına göre, adres ve kontenjan dikkate alınarak, sistem tarafından uygun okullara konulacak.

20 TERCİHLERDE İZLENECEK YOL:
Öğrenciler A grubuna tercih yazarken aynı zamanda okul türlerinin yer aldığı B grubu giriş ekranında da tercihlerini yapacak. 3) B Grubu tercih listesinde: Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Meslek Ve Teknik Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi. okul türlerinin yer aldığı alanlar bulunacak.

21 TERCİHLERDE İZLENECEK YOL:
2 LİSTELİ TERCİH: "Eğer öğrenci tercih yapmak istiyorum" seçeneğini işaretlerse merkezi yerleştirmeye katılacak. Öğrenciler A grubunda 15 tercih yapacaklar. Bu tercihlerde il ve okul türü sınırlaması yok. Öğrenci ilk listeye yerleşememe ihtimaline karşı B grubu listesindeki 6 okul türünden de en az birini işaretlemek zorunda. Bu listede ise il sınırlaması hatta, ilçe ve semt sınırlaması da olacak. Öğrenci bu gruptaki okullardan hiçbirini işaretlemezse bile Bakanlık otomatik olarak öğrenciyi herhangi bir okula yerleştirilebilecek.

22 TERCİHLERDE İZLENECEK YOL:
B grubu listesinde il, ilçe ve semt sınırlaması var: Öğrenci B listesinden okul türü seçmese bile otomatik olarak evine yakın herhangi bir okula yerleştirilecek. Bu okullar arasında meslek lisesi, fen lisesi de olabileceği gibi tercih etmese bile imam hatip lisesine gidebilecek. B grubundaki liseler şunlar: Fen, Sosyal Bilimler, Meslek ve Teknik Anadolu, Anadolu İmam Hatip, Çok Programlı Anadolu ve Anadolu Liseleri.

23 TERCİHLERDE İZLENECEK YOL:
4) Boş kalan kontenjanlara nakil işlemleri: Öğrenciler , yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra okullarda şayet boş kontenjan kalırsa nakil başvurusunda bulunabilecek. Bu işlemlerde eski sistemde olduğu gibi okula en son giren öğrencinin puanı esas alınmayacak. Bu öğrenciden daha düşük puanlı öğrenci de okula yerleştirilebilecek.

24 TERCİHLERDE İZLENECEK YOL:
4) Boş kalan kontenjanlara nakil işlemleri: Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara da Ortaöğretim Yönetmeliği'nin nakil esasları doğrultusunda nakil yoluyla öğrenci kaydedilebilecek. Uygulamada, Ağustos tarihleri arasında nakil müracaatları alınacak. Uygulamada, 29Ağustos saat 19.00'da nakil işlemleri tamamlanacak. Bu işlemler sonucunda da boş kalan kontenjanlar için nakil işlemleri eylülde de haftalık periyotlarla devam edecek.

25 TÜRKİYE GENELİ SINAVA GİREN
DENİZLİ GENELİ SINAVA GİREN 14.820 DENİZLİ MERKEZ SINAVA GİREN 8.846 YARIŞILACAK OKULLAR 4.378 GÖZDE OKULLAR 1.508 -Gözde okullara talep çok olacağından öğrencilerin tercihlerini yaparken daha çok dikkat etmeleri gerekecektir.

26 2013 2014 Denizli LİSELER KONTENJAN VE TABAN PUANLARI
Alan Öğr.Ş Kont Taban Denizli Erbakır Fen Lisesi .... K/E 120 473,459 AYDEM Fen lisesi 150 463,495 Denizli Anadolu Lisesi 170 449,217 Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi 204 437,078 Denizli Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi 432,138 Denizli Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi 424,349 Nevzat Karalp Anadolu Lisesi 414,306 Denizli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi HEMŞİRELİK 30 409,967 İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi 406,784 Nalân Kaynak Anadolu Lisesi 402,039 1508

27

28 HEDEFİNİZE ULAŞMANIZ DİLEĞİYLE…
Ali KELCİ – Okul Müdürü


"ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL OLACAK ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları