Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Camtasia Studio 8 261384531 Neslihan AYDOĞAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Camtasia Studio 8 261384531 Neslihan AYDOĞAN."— Sunum transkripti:

1 Camtasia Studio 8 Neslihan AYDOĞAN

2 Bilgisayarımızın ekranında yaptığımız her işlemi istediğimiz zaman videoya dönüştürebiliriz.  Bunun için özellikleri bakımından çok kapsamlı ve herkes tarafından tercih edilen bir ekran videosu çekme programıdır. Msn konuşmalarınız sırasındaki konuşmaları kayıt etmek, renklendirmek ve düzenlemek istiyorsanız bunun için yapmanız gereken Camtasia Studio programını indirerek kullanmaktır.

3 Camtasia Studio ekranlarınızda görüntüyü kaydetmenize, onlar üzerinde değişikler yapmanıza ve tanıtım ve sunum videoları gibi çekimler yapmanıza yardımcı olur.  Programın yazılımı çok profesyonel olsa da kullanımı oldukça kolaydır. Programı kurmak için Windows Vista, Windows 7 ve Windows XP den herhangi birinin kurulu olması, 500 MB boş alanın bulunması ve ekran çözünürlüğünün an az 1024x 786 olması gerekmektedir.

4 Camtasia Studio ekran videosu çekme programı son sürüm yazılımıyla sizin en iyi videoları hazırlamanız ve yayınlamanız için kurulmuş bir programdır. Record the Screen ‘ e tıklayarak kayıt yapabilir. Record PowerPoint ‘e tıklayarak PowerPoint dosyanızı video olarak kayıt edebilirsiniz. Record Voice Narration ‘a tıklayarak ses kaydı yapabilirsiniz.

5 Import Media ile de önceden kayıt ettiğiniz dosyayı açıp içinde düzenleme yapabilirsiniz. Record the Screen ‘ e tıkladıktan sonra sağ alt köşede bu menü çıkacaktır. Select Area bölümü ile çekilmesini istediğiniz alanı seçebilirsiniz. Recorded Inputs bölümü ilede ekran dışındaki kayıt stillerini seçebilirsiniz.

6 Audio bölümünü aktif ederseniz konuşmalarınızda kayıt olacak
Audio bölümünü aktif ederseniz konuşmalarınızda kayıt olacak. Webcam bölümünü aktif ederseniz videonun sağ alt köşesinde sizin webcam görüntünüz gösterilir. Rec yazısına tıkladıktan sonra kayıt başlayacaktır. Kayıttan önce aşağıdaki gibi bir uyarı gelir. Hazırlanmanız için size 3 saniye verir ardından kayıta geçer.

7 F10 ile kaydınızı bitirebilirsiniz
F10 ile kaydınızı bitirebilirsiniz. Kaydınızı bitirdiğinizde açılan ekranda aşağıdaki menüden Save and Edit butonuna tıklayarak videoyu kayıt edebilirsiniz. Video üzerinde oynama yapmadan yayınlamak istiyorsanız Produce butonuna tıklamanız gerekir. Burası düzenleme panelidir. Video üzerindeki oynamaları buradaki araçlar sayesinde yaparsınız. Aşağıdaki Bölüme timeline adı verilir. Tüm düzenlemelerin süresini buradan belirleyebilirsiniz. Örneğin zoom efekti yaptığımızda hangi saniyede başlayacağı ve kaç saniye süreceğini buradan değiştirebiliriz.

8 Tüm düzenlemeler bittikten sonra Produce and Share butonuna tıklıyoruz
Tüm düzenlemeler bittikten sonra Produce and Share butonuna tıklıyoruz. Butona tıkladıktan sonra bir ayar kutusu açılacaktır. Videoyu kaydetmek istediğiniz formatı seçmemize yarıyor. Web en ideal seçenek olsa da HD en iyi kaliteyi sunmaktadır. HD’yi seçtikten sonra ileri butonuna tıklıyoruz.


"Camtasia Studio 8 261384531 Neslihan AYDOĞAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları