Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Template ve Macro Yaratma

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Template ve Macro Yaratma"— Sunum transkripti:

1 Template ve Macro Yaratma

2 Template Template ler içerisinde hazır formatlar ve bilgiler içeren dökümanlardır. Örneğin; Şirket ismi veya amblemi gibi. Word kendi içersinde hazır template ler içerir, siz bu templateleri istediğiniz gibi değiştirip kaydedebilirsiniz.

3 Macro Macro, tekrarlanan işlemleri hızlıca yapmak için kullanılan küçük bilgisayar programlarıdır. Örneğin; her sayfa sonuna yazılması gereken adres veya telefon numarası gibi bilgileri tek adımda ekleyebilir.

4 Word Templateini Kullanarak Yeni Template Oluşturma
File  NewTemplates Memo Professional Memo Preview penceresinin altında Create New kısmından Template seçeneğini seçiniz ve OK butonuna tıklayın. Yapmak istediğiniz tüm değişiklikleri yapınız. (İsimler, font, renkler) Save butonuna tıklayın, save butonuna tıkladığınız anda karşınıza save as penceresi gelir. Buraya templateinizin ismini yazın ve save butonuna tıklayın.

5 Varolan bir Word Dökümanından Template Oluşturma
Önceden yaratılmış olan Word dosyanızı açın. Gerekli olan değişiklikler varsa yapın. File Save as dosya ismini verin ve Save as type ını Document Template olarak değiştirin. Yarattığınız Templatede değişiklik yapmak istiyorsanız; File New Template seçeneğini seçin ve General a tıklayın Create new kısmından Template seçeneğini seçiniz. Yapmak istediğiniz tüm değişiklikleri yaptıktan sonra tekrardan kaydedin.

6 Macro Oluşturmak Yeni bir Word dökümanı açınız
ToolsMacroRecord New Macro Macro Name kısmına macronuza vermek istediğiniz ismi yazın. (Macro ismini yazarken boşluk vermemeniz gerekir ve verdiğiniz ismin bir karakter ile başlaması gerekir.) İsmi verdikten sonra OK butonuna tıklayın. Dökümana eklediğiniz her şey siz Stop Recording butonuna tıklayana kadar macro ile kaydedilir

7 Macroyu Çalıştırmak İmleci macroyu eklemek istediğiniz yere kaydırın.
Tools Macro Macros Macronuzun ismini seçip Run butonuna tıklayın. Makroda değişiklik yapmak için; Tools MacroMacros Macro isminizi seçin ve Edit butonuna tıklayın. Edit butonuna tıkladığınızda karşınıza Visual Basic penceresi açılacaktır bu pencerede İstediğiniz değişikleri yapın ve pencereyi kapatıp Word ekranına geçin. Macroyu tekrar çalıştırdığınızda yaptığınız değişikliği göreceksiniz.

8 Macroyu silmek istiyorsanız
Tools Macro Macros Silmek istediğiniz macro ismini seçin ve Delete butonunu tıklayın.

9 Macro Butonunu Araç Çubuklarına Eklemek
View Toolbars Customize Commands Commands menüsünün altından Macrosu seçiniz, Macros seçeneğini seçtiğiniz zaman yan pencerede daha önceden yaratmış olduğunuz macro ismi görülür. İsmin üzerine tıklayıp araç çubuklarının üzerine sürükleyin, böylece macronuzu araç çubuklarının üzerine eklemiş olursunuz. Araç çubuklarının üzerindeki macronun görünümünü değiştirmek için; Modify SelectionChange button image ve istediğiniz herhangi birini seçebilirsiniz. İsmini değiştirmek için; Modify SelectionName


"Template ve Macro Yaratma" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları