Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİŞ SAĞLIĞI DİŞLERİMİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİŞ SAĞLIĞI DİŞLERİMİZ."— Sunum transkripti:

1 DİŞ SAĞLIĞI DİŞLERİMİZ

2 Dişlerimiz besinleri öğüterek küçük parçalara ayırır.
Dişlerimiz görevlerine göre üçe ayrılırlar. Kesici dişler Köpek dişleri Azı dişleri Turuncu Kesici dişler Mavi Köpek dişleri Sarı Azı dişleri DİŞLERİMİZ

3 BESİNLERİ KESMEMİZİ VE KOPARMAMIZI SAĞLAR.
KESİCİ DİŞLER KÖPEK DİŞLERİ AZI DİŞLERİ BESİNLERİ KESMEMİZİ VE KOPARMAMIZI SAĞLAR. BESİNLERİ KOPARMAMIZI VE PARÇALAMAMIZI SAĞLAR. BESİNLERİ EZMEMİZİ, ÖĞÜTMEMİZİ VE ÇİĞNEMEMİZİ SAĞLAR. DİŞLERİMİZ

4 Çiğnenen yiyeceğin bazı içerikleri yapışkandır
Çiğnenen yiyeceğin bazı içerikleri yapışkandır. Yapışkanlık uzun süre kalırsa dişlerimizde küçük delikler açılır. Havadaki mikroplar deliklerin büyümesine ve derinleşmesine neden olur. Delikler, dişlerimizin sert kısmının altındaki yapılara ulaştığında canımız acımaya başlar. DİŞLER NEDEN ÇÜRÜR?

5 DİŞLER NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Mikroplar çürük dişlerdeki deliklerde yaşar. Dişin sağlam kısımlarını yiyerek deliklerin büyüyüp derinleşmesine neden olur. Diş doktorları dişteki çürük kısımları temizlerler. Dişlerdeki sert dış olan kısmı yeniden gelişemez. Diş doktorları oluşan delikleri kapatmak zorundadırlar.

6 DİŞLERİMİZİ KORUMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?
Sabah ve akşam olmak üzere günde en az iki defa dişlerimizi fırçalamalıyız. Çok fazla şeker, çikolata gibi besinleri tüketmemeliyiz. Bol miktarda meyve, sebze, süt, yoğurt tüketmeliyiz. Fındık, ceviz gibi sert kabuklu besinleri dişlerimizle kırmamalıyız. Altı ayda en az bir kere diş hekimine gitmeliyiz. Çok sıcak ve çok soğuk yiyecekler tüketmemeliyiz.

7 MİLLİ EĞİTİM VAKFI İ.Ö.OKULU 5/B
COŞKUN UYAR MİLLİ EĞİTİM VAKFI İ.Ö.OKULU 5/B


"DİŞ SAĞLIĞI DİŞLERİMİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları