Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mayıs 2012.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mayıs 2012."— Sunum transkripti:

1 Mayıs 2012

2 İçerik Gelişmiş Trafik Yönetimi 1 Bilgilendirme Sistemleri 2
3 Elektronik Denetleme Sistemleri Yol Bilgi Sistemleri 4 5 Filo Yönetim Sistemleri

3 Gelişmiş Trafik Yönetimi
ULAŞIMDA DİNAMİK TRAFİK YÖNETİMİ Sinyal sürelerinin tamamen otomatik olarak araç yoğunluğuna göre üretildiği dinamik altyapı. Türk sürücü davranışlarına özgün trafik algoritmaları. İzole ve koordineli kavşaklarda optimizasyon. Kavşaklarda kuyruk uzunluklarının ve bekleme sürelerinin azaltılması.

4 Bilgilendirme Sistemleri
Çok fonksiyonlu Bilgilendirme Ekranları Gerçek zamanlı trafik bilgisinin , doğru ve anlık olarak sürücülere aktarılması. Alternatif güzergah, hava ve yol durumu bilgisi. Kaza , Acil durum gibi anlık bilgilendirmeler. Seyahat süresi bilgisinin verilmesi.

5 Bilgilendirme Sistemleri
Ekonomik, hızlı ve kolay bilgi Mevcut Trafik levhalarına dinamik bilgilendirme yapısının kazandırılması. Trafik bilgisinin heryer de anlık verilebilmesine yönelik çözüm. Yoğunluk, Seyahat Süresi, Kaza , Acil durum gibi anlık bilgilendirmeler. Düşük enerji sarfiyatı ve Alternatif enerji kaynakları ile çalışabilme.

6 Bilgilendirme Sistemleri
Şuan çok geç… Gelişmiş Trafik Tahmin Algoritmalarının modellenmesi ve kullanımı Trafik tahminine göre alternatif rota sunabilmek Tüm platformlar üzerinden anlık ve geleceğin trafik bilgisinin verilmesi. Geçmiş data bilgilerinin Kavşak, Yol ve diğer üst yapı donatılarının planlanmasında kullanılması

7 Denetleme Sistemleri Denetimde yerelleşme
12 Farklı Denetim sistemi; Kırmızı Işık, Emniyet Şeridi, Koridor Hız Tespit, Park, Mobil, Ters Yön, v.b. Ülkemizin Trafik yapısı ve Türk sürücü kültürüne uygun , ihlal tespiti ve denetim sistemleri geliştirilmiştir. Uygulama sonrasıTrafik kural ihlallerinde %90 a varan azalma sağlanmıştır. Hatalı sürücüleri cezalandırmayı değil, sürücülerde davranış değişikliğinin gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.

8 Denetleme Sistemleri Önce İNSAN YAYA EDS
Dünya’nın ilk yaya güvenlik ve kontrol sistemi. Türk sürücü kültürü üzerinde Yaya geçiş önceliği bilincinin oluşturulması. Kontrolsüz yaya geçitlerinde ihlal ve kazaların engellenmesi. Denetleme sistemlerinde yeni yaklaşımlar.

9 Çok fonksiyonlu teknolojik çözümler Koridor Kontrol Sistemi
Denetleme Sistemleri Çok fonksiyonlu teknolojik çözümler Koridor Kontrol Sistemi Noktasal radar sistemlerinden farklı olarak, caydırıcılığın tüm bir güzergah boyunca sağlanması. Değişken hız limit uygulamalarına geçişte etkin yöntem. Trafik kurallarına uyum, sürücü davranışlarının trafiğe olumlu yönde değişimi. Kurulu sistem üzerinden, seyahat süresi, araç sayım, ortalama hız, yoğunluk gibi trafik bilgilerinin alınarak yoğunluk haritasında kullanımı. 5 farklı teknolojiyi tek yapıya sığdırdık. ( Radar,Kamera Kaydı, Plaka Tanıma,Trafik Bilgisi,Araç Sayım )

10 Yol Bilgi Sistemleri:OTOKOM
Uluslar arası ulaşım teknolojilerinde, yerel adımlar Yol Donatıları (Trafik Sinyal Sistemi, DMS, v.b.) ile araçlar arası haberleşme. 802.11p ,3G ,4G ,Wimax. Yeni iletişim teknolojilerinin Akıllı Ulaşım sistemlerinde kullanımı. Araç içersinde anlık bilgilerin sürücülere aktarılması. (Sinyal Geri Sayım, Geçiş önceliğine sahip araç uyarısı, yeşil dalga arter bilgisi v.b.) Her aracın bir trafik veri üretim ve erişim noktası olarak kullanımı.

11 Filo Yönetim Sistemleri
Text Ulaşımda Araç Telemetri Sistemleri Sürüş kalitesinin arttırılarak, müşteri memnuniyeti ve yakıt tasarrufunun sağlanması. Yaygın mobil iletişim alt yapısı, görev planlama ve süreç takiplerinin gerçekleştirilmesi. Türkiye’nin ilk çevre otomasyon projesi. Text

12 Filo Yönetim Sistemleri
Çevre ve Yol için TAKİBB Dünya’nın ilk sensörsüz tonaj aşım ve ölçüm sistemi CAN Veriyolu ile araç dinamiğinden ağırlık tahmini Tüm yollarda eş zamanlı denetleme

13 Öneriler: Akıllı Kente giden yolda Ulaşım Yönetim Sistemlerinin bir şemsiye altında toplanması Uluslar arası standartlara sahip, açık teknolojik çözümlerin yerelde üretilmesi ve kullanılması Kentiçi trafiğin uygulama ve denetimlerinin yerel yönetimlerin kontrolünde olması Ulaşımda teşvik ve ödüllendirme uygulamaları Ülkenin teknoloji çöplüğüne dönüşmemesi için ITS alanında birliğin sağlanması ( ITS Türkiye )

14 Geleceğe hakim olmanın yolu, geleceği bugünden planlamaktan geçer.
Teşekkürler… Geleceğe hakim olmanın yolu, geleceği bugünden planlamaktan geçer. Kasım KUTLU Genel Müdür


"Mayıs 2012." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları