Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014"— Sunum transkripti:

1 Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014
Osmaniye Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014

2 Hangi Hastalara Hizmet Veriyoruz?
Evde Sağlık Hizmetleri; ilk aşamada yatağa bağımlı hastalar olmak üzere; bedensel engeli nedeniyle evde tıbbi desteğe ihtiyacı olan, KOAH vb. solunum sistemi hastalığı olan, terminal dönem palyatif bakım hastalığı olan, ileri derecede kas hastalığı olan bireylere evinde ve aile ortamında sağlık hizmeti verir.

3  Hizmet Bölgeleri; tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğünde yapılan Evde Sağlık Hizmetleri Komisyon toplantısında alınan kararlarda; Osmaniye Devlet Hastanesinin hizmet bölgesi; Osmaniye Merkez Mücavir alan içerisinde kalan hastalar, Bahçe Merkez ve Köylerinde kalan hastalar ile sınırlandırılmış olup,

4  Osmaniye Belediye Mücavir alan dışındaki merkez köyleri, Toprakkale merkez ve bağlı köyleri, Hasanbeyli merkez ve bağlı köyleri, Düziçi bağlı köyleri, Kadirli bağlı köyleri ile Sumbas merkez ve bağlı köylerindeki hastalara Aile Hekimleri tarafından hizmet verilmesi kararlaştırılmıştır.

5 Osmaniye Devlet Hastanesi ;
Ekip aracı:2 adet ( Bahçe Ek Hizmet Binası Hastane hizmet araçlarından biri ile hizmet vermeye çalışılmaktadır.) Nakil aracı: - Kadirli Devlet Hastanesi; Ekip aracı:1 adet (hastanenin diğer işlerine de kullanılıyor.) Nakil aracı:- Düziçi Devlet Hastanesi: Ekip aracı:1 adet Nakil aracı: Hastanenin aktif olmayan ambulansı diğer hizmetlerle birlikte evde sağlık hizmetleri birimi tarafından kullanılmak üzere 1 adet temin edilmiştir.

6 EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ OSMANİYE DEVLET HASTANESİ
Osmaniye Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde görevli 1 pratisyen hekim, 1 Genel Cerrahi Uzmanı 1 Erkek 1bayan 2 hemşire, 1Evde Sağlık Teknikeri 1 Otomasyon elemanı (hemşire) ve 1 şoför görev yapmaktadır. Giydirilmiş ekip aracı ile toplam 210 hastaya hizmet verilmekte iken; toplantı kararları sonrası devredilen hasta sayısı ile birlikte toplam 420 hastaya hizmet verilmektedir. Günlük ortalama hasta ziyaret edilmektedir.

7 EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ KADİRLİ DEVLET HASTANESİ
Kadirli Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde 1 uzman hekim, 1 sağlık memuru, 1 hemşire, 1 şoför ile hizmet verilmektedir. Giydirilmiş ekip aracıyla toplam 104 hastaya aktif olarak hizmet verilmektedir. Günlük ortalama hasta ziyareti yapılmaktadır.

8 EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ DÜZİÇİ DEVLET HASTANESİ
Düziçi Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde 1 uzman hekim, 1 sağlık memuru/hemşire,1 şoför ile hizmet vermektedir. Giydirilmiş hasta nakil aracıyla 136 hastaya aktif hizmet verilmektedir. Talep halinde hastaların diş tedavileri hastane tarafından yapılmaktadır.

9 AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİ
Veriler Hastane Bilgi Formlarından Alınmıştır.

10 Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi
Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde 1 Diş hekimi, 1hemşire, 1 şoför ile hizmet verilmektedir. Birliğimize ait 1 araç ile toplam 29 aktif hastaya hizmet verilmektedir. Ayda 3-4 hasta ziyareti yapılmakla birlikte ayrıca Cuma günleri Genel anestezi altında yapılacak olan operasyonlar için Osmaniye Devlet Hastanesi Ameliyathanesi kullanılmaktadır..

11 Kadirli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi
Kadirli ADSM Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde 1 Diş Hekimi, 1Hemşire, 1 Otomasyon, 1 şoför ile hizmet vermektedir. Ekip aracı bulunmamakta ve hastalara Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak hizmet verilmektedir. .


"Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları