Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ & BİLGİ TOPLUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ & BİLGİ TOPLUMU"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ & BİLGİ TOPLUMU

2 Bilgi : Bir şeyin ya da bir olayın belirli bir özelliğini tanımlar.
Bilginin önemi, önemli bir yargıda bulunmak ve karar vermek için gerekli olmasından kaynaklanır. Herhangi bir konuda elinizde hiçbir bilgi bulunmadan karar vermek olası değildir.

3 Bilgi Teknolojisi : Bilgi işlemekte kullanılan maddi cihazlar ve kavramsal araçların tamamıdır. ** Maddi cihazlar: Radyo, Televizyon, Telefon, Bilgisayar ** Kavramsal araçlar: Dil, Alfabe

4 Bilgi İşlem Süreci: Bilgi işlem sürecinin hammaddesi veridir. Veri çeşitli işlem adımlarından geçer ve mamul elde edilir. Bilgi işlem sonucunda elde edilen bu mamul bilgi’ dir. Bilgi bir karar vermekte anlam taşıyan, karar vericiye gerektiği zamanda ve gereken biçimde ulaştırılan ve doğru olan işlenmiş verilerdir.

5 Bilgi İşlem Sürecinin Adımları:
Kaydetme: Farklı şekillerde yapılabilir bunlar; el ile, optik okuyucular ile, barkot okuyucular ile… Sınama: Örneğin bir sınav kağıdında bir soru birden fazla kez işaretlenmiş ise optik okuyucular bunu fark eder ve cevap geçersiz sayılır.

6 Bilgi İşlem Sürecinin Adımları.. :
Sıralama: Örneğin öğrencilere ait kayıtların TC kimlik numarasına göre sıralanması gibi… Bilgisayarlar büyük miktardaki verileri birkaç saniyeden daha az bir zamanda hatasız olarak sıralayabilirler. Sınıflandırma: Örneğin ÖSYM sonuçlarının il bazında sınıflandırılması.

7 Bilgi İşlem Sürecinin Adımları.. :
Özetleme: Yukarıdaki örnek aslında aynı zamanda bir özetlemedir. İldeki öğrencilerin teker teker başarısını değil ildeki okullardan mezun olan öğrencilerin hepsinin il için özetlenmiş halini gösterir. Erişim: Örneğin ÖSYM puanlarınız ÖSYM tarafından saklanan adres verilerinize erişir.

8 Bilgi İşlem Sürecinin Adımları.. :
Hesaplama: Örneğin adreslere yollanan puanlar çeşitli kategorilere ayrılmış çok sayıda soruya verdiğiniz cevapların kaçının doğru kaçının yanlış olduğunun sayılması gerekir. Böylece yanlış cevaplar yüzünden kaybettiğiniz puanlar doğru cevaplardan almış olduğunuz puandan çıkarılır. Saklama: Yardımcı bellek birimleri kullanılarak yapılır.

9 Bilgi İşlem Sürecinin Adımları.. :
Çoğaltma: Sadece bilgisayar kullanılarak yapılmak zorunda değildir. İletme: Saklama işleminin nasıl ve nerede yapıldığına bağlıdır.

10 Dip Not ( ) : Her bilgi işlem sürecinde bütün işlem adımları zorunlu değildir. Bazı süreçlerde bu adımlardan yalnızca birkaçı yer alabilir. Bilgi işlem sürecinde bilgisayar kullanmak: Çok miktarda verinin kolay işlenmesini sağlar Çok kısa sürede verileri kolaylıkla işler Çok yoğun ve karmaşık işlemleri kolayca gerçekleştirir.

11 Bilgi Toplumunda Yaşamak :

12 Bilgi Toplumunda Yaşamak :
Bilgi toplumu çok çeşitli açılardan sanayi toplumundan farklıdır. Ancak belki de en belirgin farklılık bilgi toplumunda yaşayan bireylerin aktif birer sembol üreticisi olmasıdır. Bilgi toplumunda yaşayanların önemli bir bölümü geçimlerini sembol işeyerek kazanırlar. Bilgi toplumunu en iyi temsil eden sembol kişisel bilgisayarlardır.

13 Bilgi Toplumunda Yaşamak :
Bilgisayarlar her ne kadar eskiden beri bir biçimde gerçekleştiriyor olduğumuz bilgi işlem adımlarını başka türlü gerçekleştirmekten başka bir şey yapmasa da, hayatımızın köklü bir biçimde değişmesine yol açmıştır. Bu değişim başlangıç aşamasında olmasına karşın dünyanın hemen her yerinde yoğun olarak hissedilmektedir. Dolayısıyla bilgi toplumunun bir parçası olabilmek için bilgisayarların potansiyelinden olabildiğince yararlanabilmek gereklidir. !!!!


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ & BİLGİ TOPLUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları