Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI"— Sunum transkripti:

1 KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI

2 KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Bilgi akışını sağlayan araçlara verilen addır. Bu akış, "bireyden çoğula" veya "çoğuldan bireye" yönüyle olan iletişime göre çeşitlenirler.

3 KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Gazete: Haberciliği ön plana çıkaran, basılı iletişim aracıdır. günümüzde internet aracılığıyla 1990’lı yıllarda on-line gazetecilik kavramı ortaya çıkmıştır.

4 KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Fotoğraf: Gazetede fotoğraf, bazen haberin tamamlayıcı ögesidir. Fotoğraf sokak reklamlarında ve kartpostallarda, görsel anlatım gücüyle kitlelere mesaj ulaştırmada etki bir şekilde kullanılmıştır.

5 KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Sinema: insani zaaf üzerine sinema hareketli görüntü tekniği olarak ortaya çıktı.

6 KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Radyo Televizyon

7 KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
İnternet ve Yeni Medya: Geleneksel medyanın dışında, CD, VCD, DVD, Interaktif CD, GSM-GPRS, Internet gibi tümüyle dijital teknolojiyle üretilen ve içeriği üretenle tüketen arasında yeni bir ilişki tanımlayan medyaya yeni medya diyoruz.

8 KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
İnternet, ARPANET adlı askeri proje sonunda üniversitelerinde yardımıyla doğmuştur. Web en yaygın internet hizmeti olarak hızla gelişirken e-posta, irc (Chat), ftp gibi diğer hizmetler de gündeme geldi.

9 MOBİL TV Mobil şebekeler aracılığıyla kullanıcılara TV hizmetlerinin dağıtılması ve kablosuz çoklu ortam yayınının çok sayıdaki müşterilere iletimini gerçekleştirir.

10 Mobil TV’nin Getirdikleri
Bant genişliğinin etkin kullanımı Taşınabilirlik Kişiselleştirilmiş hizmetler Canlı yayınları takip edebilmek

11 ISDN (Integrated Services Digital Network ) NEDİR?
Ses, görüntü ve veriyi normal telefon hatlarının üzerinden göndermek için programlanmış uluslararası bir iletişim standardıdır. ISDN iki çeşittir. Bunlar ISDN/BA (64Kbps*2) ve ISDN/PA (64Kbps*30=2Mbps)’dır.

12 ISDN (Integrated Services Digital Network ) NEDİR?
Dosya transferi, LAN baglantıları, görüntü haberleşmesi, PC haberleşmesi, Internet servis sağlayıcıları ve büyük şirketler için ISDN PA aboneliği; daha küçük ve Orta ölçekli şirketler ve ev aboneleri için ISDN BA aboneliği uygundur.

13 ATM (Asynchronous Transfer Mode)
Yüksek hızda büyük hacimde bilgi taşımak için tasarlanan ATM; ses, veri, video ve multimedia’dan oluşan çok çeşitli telekomünikasyon trafiklerini taşır. ATM ses ve multimedia haberleşmesinde gerçek zaman iletimini gerçekleştirebilir.

14 ATM (Asynchronous Transfer Mode)
Bilgiyi verimli ve güvenilir bir şekilde bir yerden diğer bir yere taşır. ATM hücre teknolojisini kullanır. Hücre teknolojisi bilginin sabit boyuttaki kaplar ile taşınması demektir.

15

16 ATM (Asynchronous Transfer Mode)
ATM çeşitli tipteki telekomünikasyon şebekeleri arasında sabit boyutta hücreler kullanarak şebeke boyunca kesintisiz taşımayı sağlar.


"KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları