Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Savunma Alanında Nanoteknoloji

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Savunma Alanında Nanoteknoloji"— Sunum transkripti:

1 Savunma Alanında Nanoteknoloji
Yeliz ÖZCAN

2 Savunma alanında Nanoteknoloji;
Askeri kara araçlarında Füze ve roketlerde Kamuflaj Askeri Deniz araçlarında Askeri uydularda Zırh, kalkan, siper vs. Askeri hava araçları gibi alanlarda kullanılmaya başlanmıştır ve giderek kullanımı artacaktır.

3 Zırh malzemeleri; Seramik Zırh Malzemesi; Alümina Balistik Zırh Plakaları; Silisyum Karbür Zırh Plakaları; Bor Karbür Zırh Plakaları; Bu zırhların üretimi genellikle sıcak presleme şeklinde olmaktadır. Bu şekilde üretilen zırhlar piyasada benzerleri ile kıyaslandığında daha hafif, ergonomik ve kat kat daha dayanıklı malzemelerdir. Genellikle araçlarda kullanılmaktadır ayrıca giysilerde de kullanılıyor. Örneğin siper kalkan

4

5 Askeri üniformalarda nanoteknoloji:
Süper asker: Bir asker düşünün; üzerine giydiği akıllı üniforma, düşman askeri lazer silahıyla nişan aldığında haber verecek, enerjiye ihtiyacı olduğunda güneş pili gibi çalışacak, zehirli biyolojik ve kimyasal gazları tespit edecek ve gece karanlığında kendi askeri tarafından tanınabilecek, ama aynı zamanda çok hafif ve ucuz olacak. Eskiden yalnızca filmlerde tanık olduğumuz bu akıllı elbiselerin yakın bir gelecekte kullanılmaya başlanılması bekleniyor.

6 Askeri üniformalarında kullanılmış örnekleri;

7

8

9 Hava Araçları Zırh Çözümleri
Uçak Zırhları:  Fazıl-C tipi zırhlar özellikle nakliye tipi uçakların zırhları için tasarlanmış en geniş ebatlı alanları en az sayıda zırh plakası ile tamamen korumayı sağlayan ürün sınıfıdır. Fazıl-C zırh sisteminde tasarımsal değişiklikler gerektirmeden en az sayıda bağlantı ile nakliye uçaklarında komple sistem çözümü mümkün olmaktadır.

10 Helikopter Zırhı: Fazıl-H tipi zırhlar yüksek mukavemet, özel bağlantı sistemleri ile özellikle helikopter zırhlarında tercih edilmektedir.  Sınıfının içerisinde en dar tolerans ve yüksek hassasiyete sahip bu zırhlar, dünyadaki mevcut helikopter zırhlarının bütün özelliklerini taşımaktadır.

11 Deniz Araçları Zırh Çözümleri
Tabya: Tabya sınıfı zırhlar özellikle deniz araçları için tasarlanmış olup, denizlerin en zor koşullarında bile uzun yıllar performansını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Hafifliği, yüksek balistik performansı, kolay ve hızlı montaj olanağı ile bu yeni nesil zırh çözümleri her tür hücum ve çıkarma gemilerine kolayca monte edilebilmektedir.

12 Askeri araçlarında zırh

13 Askeri Nanoteknoloji uydular;
Amerikan Ordusu geçtiğimiz yaz Haziran 2010'da bir askeri nano tip uydu SMDC-ONE'ı  fırlatılarak yörüngeye yerleştirmiştir.Ayrıca bu uyduyu özel kılan bir başka detay, ordunun kendi bünyesinde yapmış olmasıdır. Bu uçuşun temel amacı çeşitli zemin (yer) vericileri ile veri toplayıp yeniden yer istasyonlarıyla paylaşmak olarak özetlenebilir. Bu teknoloji ile aynı zamanda alçak yörüngede nano tip uyduların askeri alanda  taktik iletişim yetenekleri de test edilmiş olacak.

14 SMDC-ONE nano tip uydusu;
TEŞEKKÜRLER


"Savunma Alanında Nanoteknoloji" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları