Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
CEİT 357 UZAKTAN EĞİTİM İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ELANUR KINIK

2 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN TARİHÇESİ
İnönü Üniversitesi, 28 Ocak 1975 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, 25 Mart 1975 tarihinde de Cumhuriyet Senatosu'nda kabul edilen ve 3 Nisan 1975 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 1872 Sayılı İnönü Üniversitesi Kanunu ile kurulmuştur. İnönü Üniversitesi, bugün, 11 fakülte, 4 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 4 enstitü ve 14 araştırma merkezi ile faaliyetlerine devam etmektedir.

3 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN TARİHÇESİ
İnönü Üniversitesinde bir program ile başlanan e-öğrenim, örgün öğretim de verilen ders içeriklerinin, metin, animasyon ve ses gibi eğitim materyallerinin desteği ile zenginleştirilerek, Uzaktan Eğitim programlarımıza kayıtlı öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Eğitim Öğretim Yılında başlayan bilişim teknolojileri destekli uzaktan eğitim, İnönü Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İNUZEM) tarafından yürütülmektedir.

4 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN UZAKTAN EĞİTİM KADEMELERİ
Sağlık Eğitim Enstitüsü(İNUZEM) İlahiyat Fakültesi Programı (İLİTAM)

5 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN MODELİ KURAMI
İnönü Üniversitesi İNUZEM’in dikkate aldığı Modelci Kuramı; Etkileşim ve İletişim Yapısalcı Kuram NOT: İNUZEM’ de dersler Çoğunlukla eş zamansız yada karma olmaktadır. Sınavlar ise Öğrenciye uyan bir tarihte Üniversite de Yapılmaktadır.

6 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ LMS BİLGİSİ
İnönü Üniversitesinde kullanılan Learning Management System olarak değil “EYS” yani Eğitim Yönetim Sistemi olarak PHP yazılımı sayesinde yürütülmektedir.Yazılım komple uzaktan eğitim ekibi tarafından yapılmaktadır.

7 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN AKREDİTASYON DURUMU
İnönü Üniversitesi’ne tarihi itibariyle de TÜRKAK tarafından akreditasyon verilmiştir.

8 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN ÖĞRENCİ KATILIM DURUMU
İnönü Üniversitesi’nde, eğitim-öğretim yılı içerisinde 3+1 lisans tamamlama programının uygulandığı Sağlık Eğitim Enstitüsüne (İNUZEM) 2610 öğrencisi ile ilk mezunlarını bu alanda verdi. Kısa adı İLİTAM olan İlahiyat Fakültesi Ön Lisans Tamamlama Programı adıyla başladığı bu alanda ise 500 öğrenci mezun verildi.

9 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN UZAKTAN EĞİTİM KADROSU
1 Müdür 2 Müdür Yardımcısı 5 Teknik Servis 3 Web tasarımcısı YAZILIMDA ÇALIŞAN EKİPTE İSE Proje Koordinatörü Proje Yöneticisi 6 Yazılım Geliştiricisi

10 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM HAKKINDAKİ YORUM
İnönü Üniversitesi MALATYA’da olmasından dolayı tamamen kolaylık sağladı.Çünkü İnternet Sayfasında pek fazla bir bilgi yoktu. Hatta sayfa uzun bir süre yenilenmemişti halen eski bilgiler ve yetersiz sınırlı bilgiler mevcuttu. Elde ettiğim bilgileri ise arayarak sordum. Ama şunu diyebilirim ki GAÜ üniversitesinden fazla ilgilendiler teker teker sorularıma cvp verdiler.Ve Projeminde son halini merak ettiler.

11 KAYNAKÇA http://iys.inonu.edu.tr/index.php?web=inonupal&mw=5360&dil=tr
(0422) (0422)

12 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN TARİHÇESİ
GAÜ 1985 yılında kurulmuştur. Yedi öğrenci ile küçük bir başlangıç yaparak sadece 25 yıl sonra bugün 6,000'nin üzerinde öğrencinin eğitim aldığı güçlü bir üniversite haline gelmiştir. GAÜ, YÖK tarafından tanınan Kıbrıs’taki ilk üniversitelerden bir tanesi olmuştur.

13 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN TARİHÇESİ
Kıbrıs’ın Amerikan Üniversitesinin Uzaktan Eğitim Merkezi üniversitenin elektronik öğrenme çabalarını koordine etmek ve planlamak için 2006 yılının Ocak ayında açıldı. Bu merkezin amacı kısaca “Her yerde, her zaman eğitim” şeklinde özetlenebilir.

14 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN EĞİTİM KADEMELERİ
Girne Amerikan Üniversitesi şu anda 220 dersle 5000 kayıtlı online kullanıcıya sahiptir. Dersler tamamen online ve harmanlanmış bir karışım oluşturmaktadır. Bizim Dersimize Hitap eden Dersler: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar Mühendisliği Grafik Tasarım Medya Tasarım

15 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN MODELİ KURAMI
Kişilerarası iletişimin tanımı; iletişim modeli, iletişim unsurları ve özellikleri, etkili dinleme ve geri bildirim, kişilerarası iletişimi engelleyen etkenler (kaynak, kanal, alıcı, vb.), iletişimi kolaylaştıran etkenler, duyguların iletişimde rolü ve kullanılması, iletişimde çatışma ve önlenmesi, öğrenci, öğretmen, veli iletişiminde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar, iletişim uygulamaları.

16 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN LMS BİLGİSİ
Girne Amerikan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi, ders yönetim sistemi olarak “Moodle”ı seçmiştir. Moodle, dünya genelinde bir çok üniversite tarafından kullanılan açık kaynak e-eğitim altyapı yazılımıdır.

17 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN AKREDİTASYON DURUMU
Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) KKTC Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) Uluslararası İşletme Eğitimi Asamblesi, ABD (IACBE) Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE) Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu (IABC) Dünya Turizm Örgütü Turizm Eğitiminde Kalite Sertifikası (TEDQUAL)

18 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN AKREDİTASYON DURUMU
Üyelikler: Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU) İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu (FUIW) Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE) Avrupa İşletme Federasyonu (EFMD) İşletme Eğitimi ve Programları Asamblesi, ABD (ACBSP) Uluslararası Meslek Yüksek Okulu ve Eğitimi Birliği (IVETA) Avrupa Okullar Birliği Daimi Üyesi (ECIS) Erasmus Öğrenci Ağı (ESN) Eurhodip – Avrupa’daki Lider Otelcilik Okulları Birliği Uluslararası İşletme Eğitimi Federasyonu Üyesi (IFBE) Archie-Europe, Avrupa Mimarlık Öğrencileri Birliği Uluslararası Ödül Birliği üyesidir (IAA) Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE)

19 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN AKREDİTASYON DURUMU
                                     GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN AKREDİTASYON DURUMU

20 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN ÖĞRENCİ DURUMU
2006 daki mezun sayısı 1754 2007 deki mezun sayısı 1996 2008 deki mezun sayısı 3500 2009 daki mezun sayısı 4250 2010 daki mezun sayısı 5000’ e ulaşmayı planlamaktadır.

21 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN UZAKTAN EĞİTİM KADROSU
1 Müdür 3 Müdür Yardımcısı 11 Teknik Servis 4 Web Tasarımcısı(3 Photoshop, 1 Flash ) 2 Dil Eğitmeni(İngilizce) 3 Proje Koordinatörü 1 Proje Yönetmeni

22 GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNİN UZAKTAN EĞİTİMİN HAKKINDAKİ YORUMLARIM
İnternet sayfasında tüm bilgilere ulaşabiliyoruz.Ve akreditasyon durumu gerçekten şaşırtıcı çünkü 6 kurumdan alınmış ve üyelikleri olduğu kurumlarda mevcuttur. Bizim üniversitede okuduğumuz tüm derslerin uzaktan eğitimi mevcuttur.Buda GAÜ nün ne kadar gelişmiş olduğunun belirtisidir.

23 KAYNAKÇA http://elearning.gau.edu.tr

24 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM


"İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları