Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar"— Sunum transkripti:

1 Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar
Zeynep Azra Çağı 4-C 1144

2 Trablusgarp Savaşı 29 Eylül 1911
Trablusgarp Savaşı 29 Eylül 1911 yılında yapılmıştır. Osmanlı Devleti Balkan Savaşının çıkması üzerine İtalya ile Uşi Antlaşması’nı imzalayarak Trablusgarp Savaşını bitirdi.Anlaşma ile Trablusgarp ile Bingazi İtalya’ya bırakıldı.Savaş kazanılamadı.

3 ÇANAKKALE SAVAŞI Çanakkale Savaşı 18 mart 1915 yılında olmuştur.Çanakkale Cephesindeki savaşlar İngiltere’nin ve Fransa ‘nın Çanakkale Boğazı’nı geçmek istemesi ile başladı.Ancak İtilaf devletleri donanmasının 18 MART 1915 ‘teki saldırısı başarısızlıkla sonuçlandı.

4 KURTULUŞ SAVAŞI Türk Kurtuluş Savaşı, İstiklâl Harbi, Türk İstiklâl Harbi ya da Millî Mücadele olarak adlandırılan, I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun İtilaf Devletleri'nce işgali sonucunda Misak-ı Millî sınırları içinde ülke bütünlüğünü korumak için girişilen çok cepheli siyasi ve askeri mücadele yılları arasında gerçekleşmiş ve 11 Ekim 1922'de imzalanan Mudanya Mütarekesi ile fiilen, 24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Antlaşması ile resmen sona ermiştir. Düşman kuvvetlerinin yurt topraklarından temizlenmesiyle savaş dönemide bitti.


"Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları