Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kısaca tanımlamak gerekirse torrent bir indirme protokolüdür.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kısaca tanımlamak gerekirse torrent bir indirme protokolüdür."— Sunum transkripti:

1 Kısaca tanımlamak gerekirse torrent bir indirme protokolüdür.
Torrent nedir? Kısaca tanımlamak gerekirse torrent bir indirme protokolüdür.

2 Torrentin normal indirmeden farkı çok daha yüksek hızda indirmeye olanak sağlamasıdır.Ayrıca en iyi tarafı ise bilgisayarınızı kapatıp tekrar açtığınızda indirmeye kaldığınız yerden devam edebilmenizdir.Bu sayede büyük dosyaları indirebilirsiniz.

3 Yoksa ya Rapidshare partlariyla boğuşacaksınız yada bilgisayarınızı gün boyu açık bırakacaksınız.

4 Kurulum Torrent kullanmak için öncelikle bildiğiniz gibi torrent programımız olması lazım. Bu programlardan en ünlüsü utorrenttir. Daha hızlı ve daha hafiftir. Utorrent web sitesine girip indirmeye başlıyoruz.

5 buraya girdiniz karşınıza çıkan ekran büyük ihtimal Türkçedir değilse de zaten Download’ın indirmekte olduğunu bilirsiniz.Solda indir yada download butonunu göreceksiniz butona basın ve setup dosyasını bilgisayarınıza indirin. İndirdikten sonra programı normal bir oyun yada başka bir program kuruyormuş gibi kurun.

6 Büyük ihtimalle sorunsuz kurulacaktır
Büyük ihtimalle sorunsuz kurulacaktır.Kurulduktan sonra karşınıza şu ekran gelecek.

7

8 Bu ekranı gördükten sonra içiniz rahat bir şekilde programı kenardan kapatabilirsiniz program kapanmayacaktır. Sistem tepsisinde logo hala görünür ve programda aktif durumda olacaktır. Şimdi sıra geldi indirmek istediğimiz şeyin torrent dosyasını bulmaya.

9 Bu aşamada yine yararlanabileceğimiz bir sürü torrent sitesi bulunmakta. ben en ünlüsünü ve bence en iyisini tavsiye ederim. Pirate Bay gerçekten iyidir. (NOT:The Pirate Bay BTK tarafından engellenmiştir. Ama DNS ayarlarınız yapılıysa girebilirsiniz.)

10

11 İndirmek istediğiniz şey ne kadar popülerse o kadar hızlı indirirsiniz
İndirmek istediğiniz şey ne kadar popülerse o kadar hızlı indirirsiniz. O yüzden dünya çapında talep görmeyen dosyaları torrent ile indirmeniz biraz zor olacaktır.

12 Buraya indirmek istediğimiz şeyi yazıp “Aramayı Başlat” butonuna basıyoruz. Ben anlatımda indirmek için “How i met your mother” dizisinin 6 sezonunu seçtim. Bu yüzden arama satırına “How i met your mother” yazdım. Çıkan sonuçlar şöyle:

13

14 Şimdi burada sizin de gördüğünüz gibi bir sürü torrent dosyası çıktı karşıma. Bu noktada sizin istediğiniz dosyayı vadeden bir sürü torrent ile karşılaşabilirsiniz. Seçim yaparken sizin için önemli olan kriter Eş sayısı ve Kaynak sayısı olmalıdır. Bunlar üstteki resimde gördüğünüz gibi tablonun sağ tarafında sıralanmıştır. Baktınız ki istediğiniz dosyaya dair bir çok başlık var dosyayı seçmeden önce sağdaki “KS” başlığına tıklayarak torrentlerin Eş sayısına göre çoktan aza sıralanmasını sağlayabilirsiniz.

15 Eğer bir daha tıklarsanız bu sefer azdan çok olana doğru sıralamış olursunuz. Bu nokta gerçekten önemlidir. Eş sayısı ne kadar fazla olursa o kadar hızlı indirirsiniz dosyayı.-tabii internet hızınız ve indirme anındaki internet kullanımınızda indirme hızınızı etkileyen başka etmenlerdir. Yukarıda ki tabloda benim istediğim dosya sadece 2.sırada “How i met your mother season 6″ olduğu için ona tıklıyorum. Ardından beni yönlendirdiği sayfa aşağıdaki gibi:

16

17 Bu sayfada genelde indireceğiniz dosyayla ilgili açıklama bir de resim bulunur. Altta kullanıcıların yaptığı yorumlara bakarak da indireceğiniz dosya hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bu yorumlar dosyanın paylaşımda olup olmadığı, güvenli olup olmadığına dair bir kaç ipucu verir. İngilizceniz varsa onları es geçmemenizi öneririm. Bu sayfada sık yapılan hatalardan birisi üstteki kocaman yeşil “Download” butonunu görünce üstüne tıklamanız. Aslında o bir reklam bağlantısıdır. Asıl tıklamanız gereken onun altında bulunan “GET TORRENT FILE” linkidir.

18 Linke tıkladık. Karşınıza çıkan pencereden Çalıştır/Run butonuna basmak suretiyle küçük .torrent uzantılı dosyayı çalıştırmış oluyoruz. Tabii bilgisayarımızda yüklü olan(1. aşamada yüklediğimiz.). Torrent dosyası yüklü olan torrent programımız çalıştırıyor ve sonrasında indirmek istediğiniz dosyaları seçmenizi sağlayan bir pencere açılıyor. Aynen şöyle:

19

20 Burada seçtiğimiz torrentin içindekileri görebilir ve istemediklerimizi indirmemesini söyleyebiliriz. Mesela bende How i met your mother” dizisinin 6. sezonunun ilk üç bölümü var ve bir daha indirmek istemiyorum bu yüzden yanlarındaki tik işaretlerini kaldırıyorum. Aynı zamanda burada dosyaların nereye kayıt edileceğini de seçme şansımız var. Kendimize göre ayarlarımızı yaptıktan sonra tamam butonuna bastığımızda pencere kapanır ve torrent eklenmiş olur. Zaten indirme başlamış bulunmaktadır.

21

22 Bu ekranda değişik sekmelerden hız,eşler,dosyalar hakkında bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda dosyanın kaçta kaçının indiğini kaç GB inmiş kaç GB daha kalmış görebilirsiniz. Bilgisayarı bundan sonra kapattığınızda indirme durur tekrar açıp torrent’i çalıştırdığınızda kaldığı yerden devam eder. Pencerenin açık durması zorunlu değil pencereyi kapatsanız da sistem tepsisinde indirmenin devam ettiğini göreceksiniz. Programdan çıkmak içinse sistem tepsisindeki simgeye sağ tıklayıp “Çıkış” diyebilirsiniz.

23 HIZ SINIRLARI Torrent kullanıcılarının sıklıkla yakındıkları konulardan birisi ise torrent programı açıkken internetin çok yavaşladığı ve rahat bir şekilde sörf yapmayı engellediği. İşte bu sorun için torrent geliştiricileri bir çözüm buldular. Hız sınırları. Nedir bu hız sınırları ve oraya nasıl giderim ?

24 Hız sınırları siz internette takılırken torrentin indirmeye devam etmesi ama size de sörf için biraz bant genişliği bırakması için yapacağınız ayarlardır. Nasıl girersiniz oraya hemen torrent programımızın ana penceresindeki üst menülerden seçenekler->Tercihler penceresini açıyorsunuz ve sol taraftaki “Bant genişliği” sekmesine geçiyorsunuz.

25

26 Burada gördüğünüz gibi bütün hız sınırlarını belirleyebilirsiniz
Burada gördüğünüz gibi bütün hız sınırlarını belirleyebilirsiniz. Eğer fazla bant genişliği alıyorsa program “Maximum download hızı” bölümüne bir sınır koyabilirsiniz. Programın da açıkladığı gibi orada 0 yazıyorsa sınırsız hız hakkı verilmiş demektir. Yani sömürmekte son nokta diye adlandırılabilir. Artık sizi rahat bırakacağı hızı deneyerek siz seçeceksiniz. İnternet bağlantınızın hızı ile orantılı olarak bir hız atayın. Sonra “tamam” deyin bitsin.


"Kısaca tanımlamak gerekirse torrent bir indirme protokolüdür." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları