Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OTOKAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OTOKAR."— Sunum transkripti:

1 OTOKAR

2 VİZYON VE MİSYON Vizyon Misyon
Otokar'ın ana görevi, ticari araçlar ile çeşitli savunma sanayi mamüllerini, müşteri beklentileri doğrultusunda, dünya çapında rekabet gücü olan ürünler olarak tasarlamak, üretmek ve pazarlamaktır. Otokar, kendi teknolojisini geliştirerek, ürünlerinde yerli ve milli kimlik özelliğini korur; topyekün mükemmellik felsefesi ile müşterilerinin, çalışanlarının ve ortaklarının memnuniyetinde sürekliliği sağlamayı hedefler.

3 TARİHÇE Otokar, 1963’te İstanbul Bahçelievler'deki fabrikasında Türkiye'nin ilk şehirlerarası otobüsünü üretmeye başladı yılında Otokar dönemin en modern şehirlerarası araçları olan otobüslerini ve Avrupa'nın ilk küçük otobüslerini üretti. 1970'lerde Otokar hatlı yolcu taşımacılığı için kendi tasarımı olan hava soğutmalı Deutz motorlu minibüs üretimine başladı. Aynı dönemde Otokar hisselerinin büyük bir bölümü Koç Holding tarafından satın alındı.

4 TARİHÇE 2003'te Türkiye'nin ilk 8x8 taktik tekerlekli zırhlı aracını üretti. 2012'de Türkiye’nin ilk Tank Test Merkezi Otokar bünyesinde açıldı. Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra’yı pazara sundu.

5 YÖNETİM KURULU Yönetim Kurulu Başkanı Kudret ÖNEN Başkan Yardımcısı Halil İbrahim ÜNVER Genel Müdür Ahmet Serdar GÖRGÜÇ Üyeler Osman Turgay DURAK Ali Tarık UZUNÜ

6 FAALİYET ALANI Koç Topluluğu bünyesinde yer alan Otokar, 1963'ten bu yana kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunar. Toplu taşımacılık alanında minibüs, “Sultan”, “Doruk” ve “Kent” markalı otobüsler, Land Rover lisansı ile "Land Rover Defender" 4x4 taktik tekerlekli arazi tipi araçlar, Savunma sanayii için tekerlekli hafif zırhlı araçlar; Nakliye ve lojistik sektörü için “Otokar” ve "Otokar-Fruehauf" markası altında treyler ve semi-treyler üretir. Şirket, aynı zamanda Altay Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi’nin ana yüklenicisidir.

7 ZIRHLI ARAÇLAR Arma 6x6 Gizli Zırhlı Station Vagon
Zırhlı İç Güvenlik Aracı Zırhlı Personel Taşıyıcı

8 OTOKAR'DAN TÜRKİYE'NİN İLK ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜ DORUK ELECTRA
Otokar, Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsünü üretti.2005 yılından bu yana alternatif yakıtlı otobüsler konusunda çalışmalar yürüten Otokar'ın elektrikli otobüsü Doruk Electra; daha temiz bir çevre, daha sessiz bir trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlayacak.

9 AR-GE Kuruluşundan bu yana Otokar'da araştırma-geliştirme faaliyetlerine büyük bir önem verilir. Otokar, ürettiği her üründe öncelikle kullanım şartlarının uygunluğunu ve kullanıcıların ihtiyaçlarını dikkate alır. Üretilen ürünlerin zaman içerisinde oluşan ve oluşabilecek ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilmesi, test edilmesi ve uygun görüldüğü takdirde imalata alınması Otokar'ın sürekli olarak yürüttüğü bir politikadır. Mevcut ürün gamının geliştirilmesinin yanısıra, yurt içi ve yurt dışı pazarlardan gelen talepler doğrultusunda Askeri, Yarı Askeri ve Ticari özgün ürünler tasarlama konusunda da sürekli bir araştırma ve gelişme süreci izlemektedir.

10 TEKNOLOJİ Otokar taşıt tasarım yeteneğini, sistemli bir şekilde yapılan altyapı yatırımları ve teknik kadroya verilen önemle, hızla artırmış ve bugün AR-GE Bölümü güçlü bir tasarım kadrosuna ve gelişmiş CAD sistemlerine sahip olmuştur. Kendine her zaman en iyi ve en kaliteli ürünleri gerçekleştirmeyi temel misyon olarak seçen Otokar, bilgisayar destekli tasarım uygulamalarını Türkiye'de otomotiv sanayinde kullanan ilk şirkettir.

11 TEKNOLOJİ Bölüm bünyesinde "Bilgisayar Destekli Tasarım", "Bilgisayar Destekli Mühendislik" ve "Özel Test Ekipmanları" ile AR-GE çalışmalarına ayrılmış "Prototip Atölyeleri" yer almaktadır. Ürün Tasarım ve Geliştirme aşamasında CAD Modelleri hazırlanan taşıtların gövde statik ve yorulma dayanım analizlerinin Bilgisayar Destekli Mühendislik (Sonlu Elemanlar Analizi) yazılımları kullanılarak yapılması hedeflenmektedir

12 ÖDÜLLER AR-GE alanında kendi kanıtlamış olan Otokar, 1996'da Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından "Yeni Madde Ödülü"ne ve 1999 yılında "Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Tasarımı Onur Ödülü"ne layık görülmüştür.

13 SOSYAL SORUMLULUK Otokar, kurumsal sorumluluğunun bilincinde bir şirket olarak, her faaliyetinde toplumun, çevrenin korunması ve desteklenmesi konularında aktif görev alır, geleceğe yatırım yapar. Bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunurken Otokar, içinde bulunduğu çevrenin ihtiyaçlarına da aynı duyarlılıkla yaklaşır. Eğitim kurumlarına malzeme yardımı, sağlık ocaklarının yeniden yapılandırılması çalışmaları, yemek yardımları, üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde üniversite öğrencilerine pratik eğitim imkanı tanınması bunlardan sadece birkaçıdır.

14 SOSYAL SORUMLULUK Otokar, çevre bilincini artırmayı, çevresel sorumluluklarını yerine getirmeyi bir görev kabul eder. Çevrenin ve doğal kaynakların etkin kullanımını esas alan sistemler oluşturur ve bu sistemlerin sürekliliğini sağlar. İçinde bulunduğu çevrenin korunması ve iyileştirilmesi konularında Otokar, çalışanları ile birlikte çevre ağaçlandırılması çalışmaları gerçekleştirir; çevre konusunda ISO belgesi ile faaliyet gösterir.

15 SOSYAL SORUMLULUK Otokar’ın çevre konusundaki çalışmaları ve duyarlılığı Türkiye’nin saygın kurumları tarafından da takdir ediliyor. Önceki başarılarına ek olarak, Otokar 2005 yılında İstanbul Sanayi Odası Sektör Çevre Ödülü’nü ve Kocaeli Sanayi Odası’nın ‘Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’nde Büyük Ödül’ü alan kurum oldu. Son olarak Otokar, 2006’da Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri kapsamında Türkiye ölçeğinde hizmet ödülünün sahibi oldu.

16 SOSYAL SORUMLULUK

17 İHRACAT Askeri ve ticari araçlardan oluşan geniş ürün yelpazesi ile Otokar'ın ihracat operasyonları dünya coğrafyasında çok çeşitli bölgeleri kapsar. Otokar markası altında tasarlayıp üretilen zırhlı araçlar ve Land Rover Defender tipi araçların 1990'lı yıllardan itibaren süregelen başarılı ihracat performansı Otokar'ı kısa sürede Türk Savunma Sanayi'nin ana ihracatçılarından biri yapmıştır.

18 İHRACAT 2002 senesinde başlayan yine Otokar tasarımı küçük otobüs ve treyler ihracatları ile uluslararası operasyonlara ticari araç ürün gamı da eklenmiş ve Otokar uluslararası bayi ağını oluşturma çalışmalarını başlatmıştır. Otokar, zırhlı araç alanında kendi markası ile dizayn ederek ürettiği ürünlerin yanı sıra farklı markalar için de sipariş üzerine dizayn ve üretim yapmaktadır. Uluslararası fuarlarda hem ticari hem askeri alanda Otokar Türk otomotiv ve savunma sanayilerini başarı ile temsil eder.

19 İNSAN KAYNAKLARI Otokar'da Koç Topluluğu'nun benimsediği temel İnsan Kaynakları politikaları takip edilir

20 İNSAN KAYNAKLARI Öneri Sistemi ve Ödül Yönetim Sistemi Otokar’da yürütülen Öneri ve Ödül yönetim sistemleri, şirket hedef ve stratejilerini destekleyecek şekilde, şirket iş süreçlerinde, verimlilikte ve ürün/hizmet kalitesinde sürekli iyileştirmeyi sağlamak; başarı, davranış ve çabalarından dolayı çalışanları takdir etmek; çalışanların katılım, motivasyon ve bağlılığını artırmak amaçları ile tüm Otokar çalışanlarını kapsar.

21 OTOKAR


"OTOKAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları