Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ"— Sunum transkripti:

1 DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

2 TRAFİK KONTROL SİSTEMLERİ
AKILLI KAVŞAK UYGULAMASI VE KONTROL MERKEZİ

3 Trafik Kontrol Merkezi Bilgilendirme Sistemi
SİSTEMİN YAPISI Trafik Kontrol Merkezi Akış Analizi Kavşak Kontrol Kamera İzleme Bilgilendirme Sistemi

4 DONANIMSAL YAPI Trafik kontrol kabini Algılayıcılar Kamera
Trafik ışıkları Kaydediciler

5 AKILLI KAVŞAK SİSTEMİ Kavşaklarda oluşan trafiği anlık olarak izler.
Trafik kontrol merkezi ile sürekli bağlantı halindedir. Trafik işleyişini sürekli kaydeder. Mevcut durum, diğer kavşaklardaki durum ve geçmişte oluşan durumlarla karşılaştırır, sinyalizasyon sıra ve sürelerini anlık olarak değiştirir.

6 Algılama Görüntü işleme Yön, hız ve araç tespiti Hesaplamaları yapar, sonuç üretir İstatistik ve rapor Tüm veriler TKM’ de toplanır; teknik durum bilgisi verir ve müdahale eder

7 TRAFİK KONTROL MERKEZİ
Kavşakların görüntüsü. Faz diyagramlarına uzaktan erişebilme. Teknik durum(arıza bildirimleri). Tüm verilerin toplanması ve depolanması. Tüm kavşakların bir yerde kontrolünün sağlanması.

8 MERKEZ DONANIMLARI Görüntüleme duvarı. Otomasyon sunucuları.
Operatör bilgisayarları. Sinyalizasyon için veri depolama sunucuları. İletişim ekipmanları. Çağrı merkezi ekipmanları.

9 SİSTEMİN ÇALIŞMA DURUMU
Algılama. Görüntü işleme. Yön ve araç tespiti. Hesaplamaları yapar ve sonuç üretir. Aynı anda tüm veriler TKM’ de ve gerekli güzergah otomatik olarak açılır. İstatistik ve rapor çıkartılır.

10 AKILLI VE KLASİK KAVŞAK ARASINDAKİ FARK
ÖZELLİKLER AKILLI KAVŞAK KLASİK KAVŞAK Araç sayımı Sürekli Yok Araç sınıflandırılması Kamyon, otomobil, bisiklet ve yaya Kavşak görüntüsü Sürekli kayıt yapar ve TKM’ ye iletir. Ayrı bir sistem gerekir. Kontrol cihazına uzaktan erişim Standart Yok (opsiyonel) Programlama Gerçek trafik durumuna göre kendisi programlar. Geçmişte oluşan durumlar Sabit program döngüsünde çalışır ve trafikten bağımsızdır. Raporlama Olgular ve sayımlar sürekli kayıt altına alır.

11 DENETİM SİSTEMİNİN FAYDALARI
Sürücü ve yaya trafik güvenliğinin arttırılması. Emisyon salınım oranlarının düşürülmesi. Yol kapasitelerinin yüksek verimde kullanılması. Yakıt ve yedek parça harcamalarının azaltılması. Seyahat sürelerinin kısaltılması. Trafik akış ve yoğunluklarının kentli tarafından da izlenebilmesi. Yapılacak olan düzenleme çalışmalarında veri oluşturması. Merkezi olarak arıza tespiti ve arızaya en kısa sürede müdahalenin sağlanması.

12 AKIŞ ANALİZİ Trafik akış verileri;
Kavşakta yön ve şerit bazlı araç geçiş adetleri Araç uzunlukları Kavşaklarda kuyruk uzunlukları Trafik yoğunluğu derecelendirmesi. Kontrol merkezi operatörüne yoğunluk durumlarının bildirilmesi. Trafikteki sürücülere anlık bildirimlerin yapılması.

13

14 TOPLAM KAVŞAK SAYISI BELEDİYE BÜNYESİNDEKİ KAVŞAK SAYISI: 32 ADET
KARAYOLLARINDAN DEVRİNİ ALACAĞIMIZ KAVŞAK SAYISI: 14 ADET

15 FİBER OPTİK TEKNOLOJİSİ

16 FİBER OPTİK İLETİŞİM AĞI
Fiber optik (F/O) altyapı iletişim ağı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, belediyeye bağlı tüm dış birimlerin bir ağ topolojisi üzerinde data alış- verişini sağlayan ve merkez ilçelerin tüm birimleriyle birlikte ilave edilebileceği yüksek bant genişliğine sahip iletişim ağıdır. Bu sistemle belediye bünyesindeki tüm mercilerin koordineli çalışması sağlanmaktadır.

17 F/O altyapı gelecekte uygulanması planlanan sistemler;
Akıllı kavşak uygulaması Trafik kontrol merkezi Akıllı ulaşım ve akıllı durak sistemi Kent genelinde bilgi işlem ağının sağlanması. Hafif raylı sistem ve ulaşım ana planı.

18 Kurulması planlanan hafif raylı sistem ve kentteki tüm sinyalizasyonun sistemlerinin bir ağ üzerinde kontrol ve işletiminin sağlanması. Merkezi ve dış birimlerdeki kamera sistemlerinin takip edilmesi F/O iletişim ağı mevcut sistemlerin yanı sıra kent genelindeki diğer kurum ve kuruluşlara talepleri doğrultusunda kira bedeli karşılığında hizmet verilebilmektedir.

19 PLANLAMA AŞAMASI Mevcut hat üzerinde büyükşehir belediyesine bağlı tüm birimlerin (iç-dış) yanı sıra SUR, KAYAPINAR, BAĞLAR, YENİŞEHİR VE DİSKİ’NİN tüm birimlerini kapsayacak biçimde tasarlama yapılmaktadır. Bu ağ sistemi yaklaşık olarak 110km’dir. Bu sistemi kullanan ilçe belediyeler ve diski ile bir protokol yapılarak aylık internet giderleri DBB aktarılması sağlanacaktır.

20 ENGELLİLER İÇİN SES VE GÖRÜNTÜ İKAZ SİSTEMİ

21

22 DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


"DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları