Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?"— Sunum transkripti:

1 NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?

2 ÇALIŞMA AVANTAJLARI-1 YUMUŞAK KALKIŞ-DURUŞ
Elektrik motorunun yıldız-üçgen kalkışı sırasında, yıldız periyodunda çekilen aşırı akım ve buna bağlı tüm elektro-mekanik kayıp ve riskler; inverterli uygulamanın yumuşak kalkış ve duruş imkânı ile giderilmiş olur. Kompresör ekipmanının verimli kullanım ömrü uzar.

3 KALKIŞ KARAKTERİSTİKLERİ ARASINDAKİ FARK

4 ÇALIŞMA AVANTAJLARI-2 SABİT BASINÇ
Standart kompresörler, hedeflenen basınçta boşa geçer, basınç alt değere ulaşınca tekrar yüke girer. Bunun sonucu kullanılan havanın basıncı alt ve üst değerler arasında sürekli değişir. İnverterli kompresörler motor devrini ayarlayarak hedeflenen basınçta kalır.

5 SABİT BASINÇ AVANTAJI

6 ÇALIŞMA AVANTAJLARI-3 EKONOMİK ÇALIŞMA-1
Standart kompresörler boşta çalışırken yükte çalışmaya göre ortalama % oranında güç tüketerek çalışmaya devam ederler. Bu kısaca; kompresörün hiç iş yapmadan enerji tüketmesi (elektrik harcamaya devam etmesi, rulmanların dönmeye devam etmesi, yağın sirküle olması, kayışların çalışması…) demektir.

7 ÇALIŞMA AVANTAJLARI-3 EKONOMİK ÇALIŞMA-1
İnverterli kompresörler kapasite aralığında kalan kullanımda, boşa geçmez. Çalışma ile ilgili bütün değerler dengede kalır. Sistemin o andaki hava ihtiyacı ne kadarsa kompresör sadece o kadarını üretir ve sadece o kadar enerji kullanır. Özetle sadece ihtiyacınız kadar enerji (para) harcanır.

8 ÇALIŞMA AVANTAJLARI-3 EKONOMİK ÇALIŞMA-2
Standart kompresörler yük ve boş geçişleri yaşarken yük değişimleri kompresörün devre elemanlarını ve mekanik konstrüksiyonunu uzun dönemde yıpratır. İnverter ise kapasiteye göre motor devrini ayarlarken bile pürüzsüz hareket eder.

9 ÇALIŞMA AVANTAJLARI-3 EKONOMİK ÇALIŞMA-2
Basınç dalgalanması minimize edildiğinden basınç hattında kullandığınız tüm bileşenlerin (ek yerleri, bağlantı elemanları, tanklar ve basınçlı havayı kullanan cihazlar) uzun ömürlü olur.

10 ÇALIŞMA AVANTAJLARI-3 EKONOMİK ÇALIŞMA-3
İnverterli kompresörler, tüketimin kapasite aralığının altına olduğu durumlarda aynı standart kompresörler gibi boşa geçer ve çok kısa bir soğutma süresi sonunda durur. Bu boşta çalışma süresinde, normal bir yıldız üçgen kompresör ortalama %30-50 güç tüketirken, inverterli kompresör %8-%10 arasında güç tüketir.

11 ÇALIŞMA AVANTAJLARI-3 EKONOMİK ÇALIŞMA-4
Standart kompresörlerde kullanılan motorlar çalışırken aktif gücün yanında kompanze edilmesi gereken reaktif güç ile de kaynakları tüketmeye devam ederler. İnverter ise elektrik hattınıza motorun cosφ değerini yansıtmaz. Cosφ = 1

12 ÇALIŞMA AVANTAJLARI-3 İşletmelerde kurulu gücün ortalama %40 ını elektrik motorlarının kullandığını da düşünürsek; inverter sayesinde; parasını ödediğiniz reaktif güç bedeli azalır. Sistem kendini hızla geri öder.

13 dünyanın önde gelen inverter üreticilerinden biridir ve kompresör sektöründe sıkça kullanılmaktadır.

14 İnverterli uygulamaların getirdiği kullanım kolaylığı ve ekonomik faydalardan dolayı; artan ve çeşitlenen uygulama talepleri doğrultusunda, inverterli kompresör uygulaması için PLC VE TOUCHSCREN modül kullanılmaktadır.

15 Basınç ve sıcaklık değerleri, Çalışma kondisyonu (yük,boş,bekleme vb.
Tüm kumanda ve kontrol parametrelerinin girilmesine ve kontrol edilmesine izin veren kullanımı kolay PLC Touchscren kontrol paneli sayesinde kompresörün çalışması ile ilgili; Basınç ve sıcaklık değerleri, Çalışma kondisyonu (yük,boş,bekleme vb. Arıza bildirimleri ve arızaların ayrıntılı biçimde kaydedilmesi, Servis ve çalışma sürelerinin izlenmesi, İnverter ile gerçek haberleşme sayesinde parametre değişimlerinde kolaylık ve hız, İnverter ikazlarının da kontrol ünitesi ekranından izlenebilmesi sağlanmıştır.

16 İŞ PLANI KEŞİF PROJELENDİRME & PROJE ONAY İMALAT MONTAJ MONTAJ KONTROLLERİ VE DEVREYE ALMA ÇALIŞMA KONTROLLERİ VE TESLİM

17 İŞ PLANI FATEK ekibi talebiniz doğrultusunda gerekli incelemeyi yapar
Halihazırdaki sistemin tüm ihtiyaçlarını değerlendirir, projelendirir ve bilginize sunar, Pano imalatı ve gerekli tüm kontroller yapılır Kompresörün yeni kontrol dolabı ile ilgili bağlantıları yapılır. Sistem çalıştırılarak son kontroller yapılır Operatörlerin bilgi ve dokümantasyon ihtiyacı karşılanır. Sistem kontrolleri sonunda yeni kompresörünüz teslim edilir.

18 FATEK OTOMASYON ARITMA ELEKTRİK MAK. MÜH. SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
Kumlar Cad. Alp AP. No:11/A Atalar – Kartal – İstanbul Tel: – Faks:


"NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları