Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 22.10.2013. 2 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEİS VE E-OKUL UYGULAMALARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 22.10.2013. 2 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEİS VE E-OKUL UYGULAMALARI."— Sunum transkripti:

1 HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 22.10.2013

2 2 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEİS VE E-OKUL UYGULAMALARI

3 3 MEİS MODÜLÜNDE BULUNAN EKRANLAR

4 4 2012-2013 öğretim yılı sonu ve 2013-2014 öğretim yılı başı sayısal verileri, bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızca elektronik ortamda girilecektir. ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim Tüm resmi ve özel, bağımsız anaokulları, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim bünyesinde bulunan anasınıfları, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarına ait öğrenci ve bina bilgileri bilgi girişi e-Okul Modülünden, tüm kurumların eğitim olanakları ile özel kurumların personel bilgileri bilgi girişleri ise MEİS Modülünden yapılacaktır. Resmi kurumlar MEİS Modülündeki eğitim olanakları ekranlarına bilgi girişi yaparken, e-Taşınır Modülündeki bilgiler ile tutarlılıkların sağlanmasına dikkat edilecektir.

5 5 Pansiyonlu okullar Pansiyonlu okullarla ilgili bilgi girişleri; pansiyon açma, kapama, kapasite artırımı ve pansiyon türü değişikliği gibi işlemler ile ilgili yetkiler, pansiyonun bağlı olduğu genel müdürlüklerde olduğundan, değişiklikler Devlet Kurumları Modülünden ilgili genel müdürlüklerce yapılacaktır. Bundan dolayı pansiyon bilgilerinde hata bulunan okullarımız gerekli düzeltme taleplerini Müdürlüğümüze yazılı olarak bildireceklerdir. Örgün eğitim veren okullarımıze-Okul Modülü Örgün eğitim veren okullarımız e-Okul Modülü üzerinden; Yatılı öğrenci bilgileri, Taşımalı eğitime tabi öğrenci, Birleştirilmiş sınıf uygulaması bilgi girişini, Kaynaştırma eğitimine tabi öğrenci (özür grupları ile birlikte) tanımlamalarını eksiksiz olarak yapacaklardır. Aday kayıtlar; aday kayıt iptal ve kesin kayıt işlemleri ile ayrılma işlemleri öncelikle yapılacaktır.

6 6 Bilgiler girilmeden önce tablolardaki AÇIKLAMALAR MUTLAKA okunmalıdır. Kurum Genel Bilgileri kontrol edilerek hatalı ve eksik olan bilgiler tespit edilerek, İlgili Şubemize bildirilecek gerekli düzeltme işlemleri yaptırılacaktır.

7 7 GÜNCELLEME YAPILACAK EKRANLAR ; Resmi ve Özel Okulların ivedilikle güncellemesi gereken ekranlar: e-okul sisteminde İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri/Okul Bilgileri altındaki * Okul Bilgileri * Öğretim Şekli * Tahsis Durumu * Bina Durumu * Lojman Durumu * Bina Kullanımı Bilgilerinin doğru ve eksiksiz girilmesinin sağlanması gerekmektedir.

8 8 MEİS MODÜLÜNDE BİLGİ GİRİŞİ YAPILACAK EKRANLAR ; Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı Yaygın Eğitim Kurumlarının yanında, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları da Personel Bilgileri ekranlarını dolduracaktır. Personel bilgileri ekranları doldurulurken: MEİS MODÜLÜ – GENEL BİLGİLER EKRANI içerisinde KURUM BİLGİLERİ altında o okula ait öğretmen branş ve personel görevleri seçilerek ilgili ekranların açılması sağlanmalıdır. Daha sonra açılan ekranlara öğretmen sayıları ve görevlere göre personel sayıları girecektir.

9 9 Resmi – Özel Bütün Kurumlar Resmi – Özel Bütün Kurumlar MEİS Modülü’nde EĞİTİM OLANAKLARI altındaki; *Kütüphane Materyal *Kütüphane Kullanımı *Bilişim İnternet ve Çevre Birimleri ekranlarını mutlaka eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulacaktır. Kütüphanesi bulunan bütün kurumlar (resmi-özel) Bina Kullanımı Durumu ekranında, Kütüphane Sayısı (Sınıf Kitaplıkları Hariç) hücresine bilgi girdikten sonra MEİS Modülünde mutlaka Kütüphane Materyal / Kütüphane Kullanımı ekranlarını doldurmaları gerekmektedir.

10 10 Resmi Kurumlar Resmi Kurumlardaki Bilgisayar Sayıları; E-okul Bina Kullanımı Ekranına eklenen alanlara bilgi girişi yapılacaktır. özel kurumlar Ancak özel kurumlar Meis Modülü’ne, Eğitim Olanakları Bölümündeki; Kütüphane Materyal ve Çevre Birimleri yanında Bilişim Bilgisayar ekranı ile Bilgisayar Laboratuarı/BT Sınıfları ekranlarına bilgi girişleri yapılacaktır.

11 11 öğretmenevleri 2013 – 2014 öğretim yılında öğretmenevlerinin bina kullanım bilgileri yine MEİS Modülü’nden girilecektir. Öğretmenevleri MEİS Modülü’nde Bina Bilgileri Bina Kullanımı ekranına Yatak Kapasitesi ve Öğretmenevi olarak kullanılan oda sayısı hücresini mutlaka dolduracaklardır. Halk Eğitim Merkezleri Halk Eğitim Merkezleri bilgi girişlerini HEM Modülünden yapacak, MEİS Modülünde Kütüphane Materyal, Kütüphane Kullanımı ile Bilişim/İnternet ve Çevre Birimleri ekranlarını mutlaka dolduracaklardır.

12 12 TAHSİS EKRANI… !!! Aynı binayı birden fazla kurum müdürlüğünün kullanması durumunda; Bina Sahibi, Bina Durumu ile Bina Durumu ile Bina Kullanımı ekranlarına bilgilerini girecek Bina Kullanımı ekranlarına bilgilerini girecek kiracı konumundaki okul yalnızca Tahsis Durumu ekranını dolduracaktır. yalnızca Tahsis Durumu ekranını dolduracaktır. Tahsis Durumu Ekranında işlem yapan okul/kurumlarımız Bina Durumu ile Bina Kullanımı ekranında bilgi var ise bilgileri silerek boş kaydedeceklerdir.

13 13 RESMİ VE ÖZEL İLKOKUL VE ORTAOKULLAR, BAĞIMSIZ ANAOKULU İLKOKUL, ORTAOKUL VE ORTAÖĞRETİM BÜNYESİNDEKİ ANASINIFLARI, ORTAÖĞRETİM KURUMLARIMIZ BİLGİ GİRİŞLERİNİ E-OKUL MODÜLÜNDEN YAPACAKLARDIR. NOT: İLKOKUL, ORTAOKUL VE ORTAÖĞRETİME AİT BAZI BUTONLAR MEİS MODÜLÜNDE AÇIKTIR. BU BİLGİLERİN MEİS MODÜLÜNDEN DE GÜNCELLENMESİ GEREKMEKTEDİR. REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ RAM MODÜLÜNDE BULUNAN BİLGİLERİ GÜNCELLEYECEK VE MEİS MODÜLÜNDE BULUNAN EKRANLARA BİLGİ GİRİŞLERİNİ YAPACAKLARDIR.

14 14 DERSHANE DERSHANE, MTSK MTSK, MUHTELİF KURSLAR MUHTELİF KURSLAR, ÖZEL ETÜD EĞİTİM MERKEZİ VE DİĞER ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI BİLGİ GİRİŞLERİNİ MEİS MODÜLÜNDEN YAPACAKLARDIR. REHABİLİTASYON MERKEZLERİ REHABİLİTASYON MERKEZLERİ ÖZÜRLÜ BİREY MODÜLÜNDE BULUNAN BİLGİLERİ GÜNCELLEYECEK VE MEİS MODÜLÜNDE BULUNAN EKRANLARI DOLDURACAKLARDIR.

15 15 RESMİ VE ÖZEL OKULÖNCESİ, İLKOKUL, ORTAOKUL VE ORTAÖĞRETİM OKULLARIMIZ TARAFINDAN BİLGİ GİRİŞİ YAPILACAK EKRANLAR

16 16 Renkli alanlar bilgi değişikliğine kapalı bölümlerdir. Hatalı bilgi var ise Müdürlüğümüze yazılı olarak bilgi verilerek gerekli güncelleme işlemleri yaptırılacaktır. Diğer alanlar okullarımız tarafından güncellenecektir.

17 17 Bina Sahibi Olmayan Okullarımız Bina Kullanımı Ekranında Yalnızca Derslik Sayısı (aktif kullanılan-anasınıfı hariç) alanına bilgi girişi yapacak, diğer alanları boş kaydedecektir. (Bilgi girişi yapılmış ise «derslik sayısı (aktif kullanılan-anasınıfı hariç) » alanı hariç diğer bilgiler silinerek kaydedilecektir.) Tahsis Durumu Ekranını Bina Sahibi Olmayan Okul Dolduracak, Bina Sahibi Olan Okullarımız Bu Ekranı Boş Kaydedecektir. Bilgi girişi yapılmış ise silinecektir. Lojman Durumu Ekranını Yalnızca Bina Sahibi Okullarımız İşleyecek, Bina Sahibi Olmayan Okullarımız Bu Ekranı Boş Kaydedecektir. Bilgi Girişi Yapılmış İse Silinecektir. Bina Durumu Ekranını Yalnızca Bina Sahibi Okullarımız İşleyecek, Bina Sahibi Olmayan Okullarımız Bu Ekrana Bilgi Girişi Yapmayacaktır. Bilgi Girişi Yapılmış İse Silinecektir.

18 18 Bina bilgileri ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemi yapılacak, Bina Bilgisi yok ise Yeni Kayıt butonu tıklanarak Bina Bilgileri tablosu oluşturulacaktır.

19 19 Lojman Durumu Ekranına var ise Lojmanda bulunan Daire Sayısı Girilecektir.

20 20

21 21 Bürolarda Kullanılan Bilgisayar Sayıları Girilecek. İdari Odalar dahil Bu alana Aynı Binayı Birden Fazla Kurum Kullanıyor İse Kendisinin Kullandığı Derslik Sayısını Yazacak Kurum Sahibi Okul Diğer Derslik Sayılarını İşledikten Sonra Kendisinin Kullandığı Derslik Sayısını Yazacak. Bu Ekranda Yalnızca Bu Alanı Dolduracaktır. Kiracı Durumunda Olan Okul İse Tahsis Ekranında Kullandığı Derslik Sayısını Yazdıktan Sonra Bu Ekranda Yalnızca Bu Alanı Dolduracaktır. Diğer Müstakil Okullarımız da Bu Alanı Dolduracaklardır Diğer Müstakil Okullarımız da Bu Alanı Dolduracaklardır. Sınıf, Laboratuvar, BT Sınıflar vb.

22 22 Fatih Projesi Kapsamında Okul/Kurumlarımıza Dağıtılan Malzemeler Kütüphane Sayısı Girilmiş İse MEİS Modülünde Bulunan Kütüphane Kullanımı İle Kütüphane Materyal Ekranlarının Doldurulması Zorunludur. Kütüphane Yok İse Bu Alana Sıfır «0» Giriniz.

23 23 Bina Kullanımı Ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemleri yapılacak, özellikle derslik sayıları, bilgisayar sayıları ile fatih projesi bilgilerinin girişine özen gösterilecektir.

24 24 Birleştirilmiş Sınıf uygulaması olan okullarımız, Şube İşlemleri/Birleştirilmiş Şube Tanımlama Ekranında gerekli işlemleri yaparak kaydedecektir.

25 25 Öğrenci Genel Bilgileri Ekranında bulunan bilgiler sürekli güncel tutulacaktır. Bu ekranda bulunan bilgiler her dönem en az bir kez güncellenecektir. Öğrenci Genel Bilgileri Ekranında bulunan bilgiler sürekli güncel tutulacaktır. Bu ekranda bulunan bilgiler her dönem en az bir kez güncellenecektir.

26 26 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Materyal Ekranını işleyeceklerdir. Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Materyal Ekranını işleyeceklerdir.

27 27 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Kullanım Ekranını işleyeceklerdir.

28 28 Bilişim/İnternet ve Çevre Birimleri Ekranında Bulunan bilgi başlıklarına ait bilgiler girilecektir. Bilgi girişinde Çevre Birimleri Başlığı altında bulunan bilgi başlıklarına girilen bilginin Taşınır Mal Modülünde bulunan bilgi ile tutarlı olmasına dikkat edilecektir.

29 29 DURUM VE ONAY Başlığı Altında Kurum Durum Raporu İşlem Durumunu Göstermektedir. DURUM VE ONAY Başlığı Altında Kurum Durum Raporu İşlem Durumunu Göstermektedir.

30 30 Kurum Onay İşlemi, Kayıtlarda Eksik yada Tutarsızlık Yok İse Kurum Amiri Bilgileri Girilerek Onay İşlemi Yapılacaktır.

31 31 MEİS Modülünde Bulunan Özel Okulöncesi, Özel İlköğretim ve Özel Ortaöğretim Okullarına Ait Ekranlar.

32 32 Öğretmen Branşları Ekranında Branşlar seçilerek kaydedilecektir.

33 33 Personel Bilgileri Ekranında Görevler seçilerek kaydedilecektir.

34 34 Anasınıfı Öğretmenleri Ekranı Anaokullarımız ve Bünyesinde Anasınıfı Bulunan Okullarımız Tarafından Doldurulacaktır. Anasınıfı Öğretmenleri Ekranı Anaokullarımız ve Bünyesinde Anasınıfı Bulunan Okullarımız Tarafından Doldurulacaktır.

35 35 Branş Öğretmenleri Ekranı Doldurulacaktır.

36 36 Görevlere Göre Personel Ekranı Açıklamalar Doğrultusunda Doldurulacaktır.

37 37 Bilişim/Bilgisayar Ekranında Bilgisayar Sayıları Girilecektir. Yeni Kayıt Butonu Tıklanarak Bilgi Girişi Yapılacaktır.

38 38 Bilgisayar Laboratuvarları/BT Sınıfları Ekranında Bilgisayar Sayıları Girilecektir. Yeni Kayıt Butonu Tıklanarak Bilgi Girişi Yapılacaktır.

39 39 DURUM VE ONAY Başlığı Altında Kurum Durum Raporu İşlem Durumunu Göstermektedir.

40 40 Kurum Onay İşlemi, Kayıtlarda Eksik yada Tutarsızlık Yok İse Kurum Amiri Bilgileri Girilerek Onay İşlemi Yapılacaktır.

41 41 Mesleki Eğitim Merkezi ile Mesleki Teknik Eğitim Yapan Ortaöğretim Okullarımız Tarafından Yapılacak Bilgi Girişleri

42 42 Meslek Kursları Ekranı, Kurumda 3308 Sayılı Kanuna Göre Açılan Meslek Kursları var ise Açılan Kurslar Seçilecektir. Meslek Kursları Ekranı, Kurumda 3308 Sayılı Kanuna Göre Açılan Meslek Kursları var ise Açılan Kurslar Seçilecektir.

43 43 Meslek Dalları Ekranı, Kurumda Açılan Meslek Dalları Seçilecektir. Meslek Dalları Ekranı, Kurumda Açılan Meslek Dalları Seçilecektir.

44 44 Meslek Dalları Ekranında Seçilen Meslek Dallarına Ait Çırak Sayıları, Çırak Sayıları Ekranından Girilecektir. Meslek Dalları Ekranında Seçilen Meslek Dallarına Ait Çırak Sayıları, Çırak Sayıları Ekranından Girilecektir.

45 45 Meslek Dalları Ekranında Seçilen Meslek Dallarına Ait Kalfa Sayıları, Kalfa Sayıları Ekranından Girilecektir. Meslek Dalları Ekranında Seçilen Meslek Dallarına Ait Kalfa Sayıları, Kalfa Sayıları Ekranından Girilecektir.

46 46 Meslek Dalları Ekranında Seçilen Meslek Dallarına Ait İşyeri Açma Belgesi Alan Sayıları, İşyeri Açma Belgesi Alan/Yaş Ekranından Girilecektir. Meslek Dalları Ekranında Seçilen Meslek Dallarına Ait İşyeri Açma Belgesi Alan Sayıları, İşyeri Açma Belgesi Alan/Yaş Ekranından Girilecektir.

47 47 Öğrenimden Ayrılanlar Ekranı İşlenecektir.

48 48 Usta Öğretici Ekranı Meslek Dallarına Göre İşlenecektir.

49 49 Engelli Öğrenci Ekranı İşlenecektir.

50 50 Seçilen Meslek Dallarına Göre Aday Çırak Sayıları, Aday Çırak Sayısı Ekranından Girilecektir.

51 51 Seçilen Meslek Kurslarına Göre Meslek Kursları Öğrenci Sayıları, Meslek Kursları Öğrenci Ekranından Girilecektir.

52 52 Kalfalık Ustalık Belgesi Alanlar Seçilen Meslek Dallarına Göre Kalfalık Ustalık Belgesi Alanlar Ekranından İşlenecektir.

53 53 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Materyal Ekranını işleyeceklerdir.

54 54 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Kullanım Ekranını işleyeceklerdir.

55 55 Bilişim/İnternet ve Çevre Birimleri Ekranında Bulunan bilgi başlıklarına ait bilgiler girilecektir. Bilgi girişinde Çevre Birimleri Başlığı altında bulunan bilgi başlıklarına girilen bilgi Taşınır Mal Modülünde bulunan bilgi ile tutarlı olmasına dikkat edilecektir.

56 56 DURUM VE ONAY Başlığı Altında Kurum Durum Raporu İşlem Durumunu Göstermektedir.

57 57 Kurum Onay İşlemi, Kayıtlarda Eksik yada Tutarsızlık Yok İse Kurum Amiri Bilgileri Girilerek Onay İşlemi Yapılacaktır.

58 58 ÖZEL DERSHANELER

59 59 Dershane Kurslar Ekranında Açılan Kursların Seçimi Yapılacaktır.

60 60 Öğretmen Branşları Ekranından Kurumda Görev Yapan Öğretmenlerin Branşlarının Seçimi Yapılacaktır.

61 61 Kursiyer Öğrenciler Ekranından Açılan Kurslara Göre Öğrenci Sayıları İşlenecektir. Bilgi Girişinde Kurs Grup Sayılarına Dikkat Edilecek, Bu Alana Toplam Öğrenci Sayısı Değil, Açılan Grup Sayısı Yazılacaktır. Kursiyer Öğrenciler Ekranından Açılan Kurslara Göre Öğrenci Sayıları İşlenecektir. Bilgi Girişinde Kurs Grup Sayılarına Dikkat Edilecek, Bu Alana Toplam Öğrenci Sayısı Değil, Açılan Grup Sayısı Yazılacaktır.

62 62 Dershane Öğretmenleri Ekranı İşlenecektir.

63 63 Personel Durumu Ekranı İşlenecektir.

64 64 Bina bilgileri ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemi yapılacak, Bina Bilgisi yok ise Yeni Kayıt butonu tıklanarak Bina Bilgileri tablosu oluşturulacaktır. Bina bilgileri ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemi yapılacak, Bina Bilgisi yok ise Yeni Kayıt butonu tıklanarak Bina Bilgileri tablosu oluşturulacaktır.

65 65 Lojman Durumu Ekranına var ise Lojmanda bulunan Daire Sayısı Girilecektir.

66 66 Bürolarda Kullanılan Bilgisayar Sayıları Girilecek. İdari Odalar dahil Bu alana Aynı Binayı Birden Fazla Kurum Kullanıyor İse Kendisinin Kullandığı Derslik Sayısını Yazacak Kurum Sahibi Okul Diğer Derslik Sayılarını İşledikten Sonra Kendisinin Kullandığı Derslik Sayısını Yazacak. Bu Ekranda Yalnızca Bu Alanı Dolduracaktır. Kiracı Durumunda Olan Okul İse Tahsis Ekranında Kullandığı Derslik Sayısını Yazdıktan Sonra Bu Ekranda Yalnızca Bu Alanı Dolduracaktır. Diğer Müstakil Okullarımız da Bu Alanı Dolduracaklardır Diğer Müstakil Okullarımız da Bu Alanı Dolduracaklardır. Sınıf, Laboratuvar, BT Sınıflar vb.

67 67 Fatih Projesi Kapsamında Okul/Kurumlarımıza Dağıtılan Malzemeler Kütüphane Sayısı Girilmiş İse MEİS Modülünde Bulunan Kütüphane Kullanımı İle Kütüphane Materyal Ekranlarının Doldurulması Zorunludur. Kütüphane Yok İse Bu Alana Sıfır «0» Giriniz.

68 68 Bina Kullanımı Ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemleri yapılacak, özellikle derslik sayıları, bilgisayar sayıları ile fatih projesi bilgilerinin girişine özen gösterilecektir.

69 69 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Materyal Ekranını işleyeceklerdir.

70 70 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Kullanım Ekranını işleyeceklerdir.

71 71 Bilişim/İnternet ve Çevre Birimleri Ekranında Bulunan bilgi başlıklarına ait bilgiler girilecektir. Bilgi girişinde Çevre Birimleri Başlığı altında bulunan bilgi başlıklarına girilen bilginin Taşınır Mal Modülünde bulunan bilgi ile tutarlı olmasına dikkat edilecektir.

72 72 Bilişim/Bilgisayar Ekranında Bilgisayar Sayıları Girilecektir. Yeni Kayıt Butonu Tıklanarak Bilgi Girişi Yapılacaktır.

73 73 Bilgisayar Laboratuvarları/BT Sınıfları Ekranında Bilgisayar Sayıları Girilecektir. Yeni Kayıt Butonu Tıklanarak Bilgi Girişi Yapılacaktır.

74 74 DURUM VE ONAY Başlığı Altında Kurum Durum Raporu İşlem Durumunu Göstermektedir.

75 75 Kurum Onay İşlemi, Kayıtlarda Eksik yada Tutarsızlık Yok İse Kurum Amiri Bilgileri Girilerek Onay İşlemi Yapılacaktır.

76 76 ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

77 77 Öğretmen, Öğretici Durumu Ekranından Kurumda Görev Yapan Öğretmen Bilgileri Girilecektir.

78 78 Yabancı Öğretmen Ekranından Kurumda Görev Yapan Yabancı Uyruklu Öğretmen Bilgileri Girilecektir.

79 79 Personel Durumu Ekranından Kurumda Görev Personel Bilgileri Girilecektir.

80 80 Bina bilgileri ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemi yapılacak, Bina Bilgisi yok ise Yeni Kayıt butonu tıklanarak Bina Bilgileri tablosu oluşturulacaktır. Bina bilgileri ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemi yapılacak, Bina Bilgisi yok ise Yeni Kayıt butonu tıklanarak Bina Bilgileri tablosu oluşturulacaktır.

81 81 Lojman Durumu Ekranına var ise Lojmanda bulunan Daire Sayısı Girilecektir.

82 82 Bürolarda Kullanılan Bilgisayar Sayıları Girilecek. İdari Odalar dahil Bu alana Aynı Binayı Birden Fazla Kurum Kullanıyor İse Kendisinin Kullandığı Derslik Sayısını Yazacak Kurum Sahibi Okul Diğer Derslik Sayılarını İşledikten Sonra Kendisinin Kullandığı Derslik Sayısını Yazacak. Bu Ekranda Yalnızca Bu Alanı Dolduracaktır. Kiracı Durumunda Olan Okul İse Tahsis Ekranında Kullandığı Derslik Sayısını Yazdıktan Sonra Bu Ekranda Yalnızca Bu Alanı Dolduracaktır. Diğer Müstakil Okullarımız da Bu Alanı Dolduracaklardır Diğer Müstakil Okullarımız da Bu Alanı Dolduracaklardır. Sınıf, Laboratuvar, BT Sınıflar vb.

83 83 Fatih Projesi Kapsamında Okul/Kurumlarımıza Dağıtılan Malzemeler Kütüphane Sayısı Girilmiş İse MEİS Modülünde Bulunan Kütüphane Kullanımı İle Kütüphane Materyal Ekranlarının Doldurulması Zorunludur. Kütüphane Yok İse Bu Alana Sıfır «0» Giriniz.

84 84 Bina Kullanımı Ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemleri yapılacak, özellikle derslik sayıları, bilgisayar sayıları ile fatih projesi bilgilerinin girişine özen gösterilecektir.

85 85 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Materyal Ekranını işleyeceklerdir.

86 86 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Kullanım Ekranını işleyeceklerdir.

87 87 Bilişim/İnternet ve Çevre Birimleri Ekranında Bulunan bilgi başlıklarına ait bilgiler girilecektir. Bilgi girişinde Çevre Birimleri Başlığı altında bulunan bilgi başlıklarına girilen bilginin Taşınır Mal Modülünde bulunan bilgi ile tutarlı olmasına dikkat edilecektir.

88 88 Bilişim/Bilgisayar Ekranında Bilgisayar Sayıları Girilecektir. Yeni Kayıt Butonu Tıklanarak Bilgi Girişi Yapılacaktır.

89 89 Bilgisayar Laboratuvarları/BT Sınıfları Ekranında Bilgisayar Sayıları Girilecektir. Yeni Kayıt Butonu Tıklanarak Bilgi Girişi Yapılacaktır.

90 90 DURUM VE ONAY Başlığı Altında Kurum Durum Raporu İşlem Durumunu Göstermektedir.

91 91 Kurum Onay İşlemi, Kayıtlarda Eksik yada Tutarsızlık Yok İse Kurum Amiri Bilgileri Girilerek Onay İşlemi Yapılacaktır.

92 92 MUHTELİF KURSLAR ( YOK ? )

93 93 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSU

94 94 Sertifika Türlerine Göre Öğrenci Bilgileri Girişi Kursiyer Öğrenci Durumu Ekranından Yapılacaktır.

95 95 Kursiyer Öğrenci Durumu Ekranından Seçilen Sertifika Türüne Göre Öğrenci Bilgileri Girilecektir.

96 96 Öğretmen/Öğretici (MTSK Branş) Ekranından Öğretmen Sayıları Girilecektir.

97 97 Öğretmen, Öğretici Durumu Ekranından Öğretmen Sayıları Girilecektir.

98 98 Personel Durumu Ekranından Kurumda Görev Personel Bilgileri Girilecektir.

99 99 Bina bilgileri ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemi yapılacak, Bina Bilgisi yok ise Yeni Kayıt butonu tıklanarak Bina Bilgileri tablosu oluşturulacaktır. Bina bilgileri ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemi yapılacak, Bina Bilgisi yok ise Yeni Kayıt butonu tıklanarak Bina Bilgileri tablosu oluşturulacaktır.

100 100 Lojman Durumu Ekranına var ise Lojmanda bulunan Daire Sayısı Girilecektir.

101 101 Bürolarda Kullanılan Bilgisayar Sayıları Girilecek. İdari Odalar dahil Bu alana Aynı Binayı Birden Fazla Kurum Kullanıyor İse Kendisinin Kullandığı Derslik Sayısını Yazacak Kurum Sahibi Okul Diğer Derslik Sayılarını İşledikten Sonra Kendisinin Kullandığı Derslik Sayısını Yazacak. Bu Ekranda Yalnızca Bu Alanı Dolduracaktır. Kiracı Durumunda Olan Okul İse Tahsis Ekranında Kullandığı Derslik Sayısını Yazdıktan Sonra Bu Ekranda Yalnızca Bu Alanı Dolduracaktır. Diğer Müstakil Okullarımız da Bu Alanı Dolduracaklardır Diğer Müstakil Okullarımız da Bu Alanı Dolduracaklardır. Sınıf, Laboratuvar, BT Sınıflar vb.

102 102 Fatih Projesi Kapsamında Okul/Kurumlarımıza Dağıtılan Malzemeler Kütüphane Sayısı Girilmiş İse MEİS Modülünde Bulunan Kütüphane Kullanımı İle Kütüphane Materyal Ekranlarının Doldurulması Zorunludur. Kütüphane Yok İse Bu Alana Sıfır «0» Giriniz.

103 103 Bina Kullanımı Ekranında bulunan bilgiler kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemleri yapılacak, özellikle derslik sayıları, bilgisayar sayıları ile fatih projesi bilgilerinin girişine özen gösterilecektir.

104 104 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Materyal Ekranını işleyeceklerdir.

105 105 Kütüphanesi olan okullarımız MEİS Modülü Kütüphane Kullanım Ekranını işleyeceklerdir.

106 106 Bilişim/İnternet ve Çevre Birimleri Ekranında Bulunan bilgi başlıklarına ait bilgiler girilecektir. Bilgi girişinde Çevre Birimleri Başlığı altında bulunan bilgi başlıklarına girilen bilginin Taşınır Mal Modülünde bulunan bilgi ile tutarlı olmasına dikkat edilecektir.

107 107 Bilişim/Bilgisayar Ekranında Bilgisayar Sayıları Girilecektir. Yeni Kayıt Butonu Tıklanarak Bilgi Girişi Yapılacaktır.

108 108 Bilgisayar Laboratuvarları/BT Sınıfları Ekranında Bilgisayar Sayıları Girilecektir. Yeni Kayıt Butonu Tıklanarak Bilgi Girişi Yapılacaktır.

109 109 DURUM VE ONAY Başlığı Altında Kurum Durum Raporu İşlem Durumunu Göstermektedir.

110 110 Kurum Onay İşlemi, Kayıtlarda Eksik yada Tutarsızlık Yok İse Kurum Amiri Bilgileri Girilerek Onay İşlemi Yapılacaktır.

111 111 Strateji Geliştirme Bölümü Sabrınız için Te ş ekkürler


"HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 22.10.2013. 2 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEİS VE E-OKUL UYGULAMALARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları