Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi."— Sunum transkripti:

1 ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi yenilebilir canlı klorofil için bildiğimiz en uygun ve en zengin doğal kaynaktır. İçeriğindeki klorofil oranı yüzde 70'i bulur. Klorofil güneşin yaşam veren gücünün bir başka formudur. Klorofilin besin olarak önemi, 1911 yılından bu yana inceleniyor. Klorofilin en önemli özelliklerinden birisi, insan kanında oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri olan hemoglobinle hemen hemen aynı kimyasal yapıya sahip olmasıdır. Klorofil ağızdan alındığında, kırmızı kan hücrelerine hemen karışır ve kanımızı temizler.

2 Klorofil dokuların iyileşme hızını arttırır, buğday çiminde 20 çeşit amino asit, diğer gıdalarda bulunmayan yüzlerce farklı enzim bulunmaktadır. Organik toprakta yetişen buğday filizleri, 102 doğal mineralin 90 tanesini içinde barındırır.Buğday çimi taze olarak tüketilirse; metabolizmayı uyarır, tiroid bezlerinin sağlıklı çalışmasını sağlar, lenf sistemini temizler, kalbin fonksiyonlarını arttırır, buğday çimi suyu; başta sedef ve egzema olmak üzere, yara, yanık, kaşıntılar, güneş yanıkları, böcek sokmaları ve her türlü cilt tahrişine iyi gelir.

3 Az miktarda kullanıldığında diş çürümelerini ve diş eti hastalıklarını önler. Gargara yapılırsa boğaz basıncını normalleştirir, kolesterolü düşürür, iç organlarımızı özellikle akciğerleri, karaciğeri, böbrekleri ve bağırsakları temizler. Sindirim sisteminde kötü koku yaratan bakterileri yok eder. Buğday çimi bir sağlık ve gençlik iksiridir. Bir bardak buğday çiminde, 5000 mg klorofil ve 92 mineral dışında hiç küçümsenmeyecek oranda vitaminler bulunur.

4 Çim suyunda bulunan vitaminler ;
2000 mg ile C vitamini, 360 mg. E vitamini, F, K ve B grubu vitaminleridir.

5 Çim yetiştirmek için küçük bir saksı ve organik toprak yeterli
Çim yetiştirmek için küçük bir saksı ve organik toprak yeterli.Saksınıza toprağı yerleştirin üst tarafa buğdayları ekin ve üzerine ince bir toprak katmanı yerleştirin sulayın fazla su lttan sızacaktır, üzerine nemli bir kaç kat gazete örtün ve direk güneş ışığı almayan bir odaya koyun çimleriniz dört santim olunca biçebilirsiniz İsterseniz suyunu sıkabilirsiniz isterseniz yiyebilirsiniz.

6 Vücut ve beyne enerji verir.
Çim suyunun daha bir çok faydası vardır ve içilmesi gereken bir gıda maddesidir. İşte çim suyu içmek için 9 sebep : Bir kaşık buğday çimi sadece kaloridir.Yağ ve kolestrol içermez. Buğday çimi vitamin,mineral ve amino asitler açısından çok zengindir. Buğday çimi suyu içmek yeşil yapraklı sebze tüketiminin harika bir yoludur. Buğday çimindeki klorofil karaciğeri temizlemeye yardım eder. Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığa iyi gelir. Kan dolaşımının düzenlenmesine yardım ederek toksinlerin vücuttan atılmasında etkili olur. Klorofil içeren bütün yeşil bitkiler gibi oksijen açısından zengindir.Beyin ve vücuttaki bütün dokular yüksek oksijen aldıkları zaman optimum düzeyde çalışırlar. Sedef egzema gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardım eder.  Vücut ve beyne enerji verir.

7 Kanser olup doktorlar tarafından yakında öleceği söylenen Ann Vigmore (The Wheatgrass Book) tarafından keşfedilmiş. kenndisi o kadar fakirmiş ki çaresizlikten bahçesindeki çimleri yemeye başlayınca kanseri iyileşmiş. Ve sağlıklı yaşam konusunda uzmanlaşmış bir enstitü kurulmasını sağlamış:Hippocrates Health Institute . Günde 2 kere çim suyu 3 kere de yeşil içecekler içilen bu merkezde yiyecekler %100 organik ve çiğ olarak sunuluyor.

8 Hazırlayan : Ömer Çırakoğlu 2084260034
Dinlediğiniz için teşekkür ederim… Hazırlayan : Ömer Çırakoğlu Kaynaklar :


"ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları