Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

® Formülasyonu: Islanabilir toz (WP) Etkili maddesi: 108 cfu/g

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "® Formülasyonu: Islanabilir toz (WP) Etkili maddesi: 108 cfu/g"— Sunum transkripti:

1

2 ® Formülasyonu: Islanabilir toz (WP) Etkili maddesi: 108 cfu/g
Trichoderma harzianum (asperellum) ( ICC 008 )+ Trichoderma viride (gamsii) (ICC 012)* Etkili maddesi: cfu/g Formülasyonu: Islanabilir toz (WP) .

3 Etki Mekanizması REKABET – Remedier, toprak kökenli patojen mantarlar ile yer ve besin rekabetine girerek, hastalıktan önce bitkinin kök bölgesinde kolonize olur (yerleşir), besinlerini (demir, azot, karbon) kullanır. MYCOPARASITIZM(Asalak yaşama) – Remedier, toprak kökenli patojen mantarları parazitleme yoluyla enfekte ederek, salgıladıkları enzimlerle hastalık etmenlerinin misellerini delip öldürmekte ve bu şekilde beslenmektedir. ANTIBIOSIS(Antagonistik etkileşim) – Remedier ,toprak kökenli patojenlerin miselyum gelişimini baskı atına alır ve patojen sporlarının çimlenmesini engelleyen antibiyotik maddeler üretir. Bu ürettiği maddelerle hastalığı doğal yollarla öldürür.

4 KÜLTÜR TESTLERI ® İkili kültür testleri (invitro)
Remedier (yeşil koloni) yapay ortamda etkili bir sekilde Fusarium spp. (kırmızı koloni) ile yer ve besin için rekabet eder.

5 Remedier’in patojenin organlarını tanıması ve saldırması

6 Remedier, patojenin emeçlerini ve hücre duvarını parçalayarak içine girmesi

7 Son aşama: tamamen imha olmuş patojen organları

8 Remedier’in patajon üzerinde sporla çoğalarak miktarının artması

9 ÖZELLİKLERİ Remedier Avrupa da Annex I listesinde olan TEK Trichoderma spp. formülasyonunda sahiptir. Hasat ile son ilaçlama süresi süre ve Bambus spp arılarına sıfır (0) gündür. Kalıntı problemi yoktur; İhracata yönelik yapılan üretimler için son derece güvenlidir. İki uygulama ile uzun süreli (60 Gün) ve ekonomik çözüm sağlar Ph 3-10 arası ve toprak sıcaklığı C ortamlarda uygulanabilir. Diğer toprak kökenli hastalık mücadelesinde kullanılan kimyasal fungusitlerin kullanımını azaltır. PGPR etkisiyle çevre stresinin köklerde yapacağı etkiyi azaltır ve verim artışı sağlar, bitki köklerinden mikro element alımına katkıda bulunur. Kök hastalıklarına karşı bitkiyi kök oluşumundan itibaren korur, toprağınızın sigortasıdır.

10 organik tarım sertifikalıdır
REMEDIER Amerika’da OMRI’de organik tarım sertifikalıdır

11 Tavsiye Durumu ® ÜRÜN HASTALIK FİDELİK Domates Fide Kök Çürüklüğü 250
DOZ(gr/da) FİDELİK Domates Fide Kök Çürüklüğü Pythium spp. Rhizoctonia sp. Alternaria spp. Fusarium spp. 250 SERA Toprak Kökenli Patojenler Fusarium oxysporium

12 İLACIN HAZIRLANMASI Remedier ilaçlamadan saat önce hazırlanması önerilir. 250 gram remedier 3 litre su içerisine katılarak bekleme süresi içerisinde 2-3 kere farklı zamanlarda karıştırılmalıdır. 24-36 saat bekleyen ilaçlı su uygulanmaya hazırdır. Remedier 24. Saat Remedier 48. Saat Remedier 0. Saat

13 UYGULAMA ŞEKLİ ® DOMATES FİDELİK; 1. İLAÇLAMA
Tohum ekiminden 7 gün önce konik hüzmeli meme kullanılarak yapılır. Toprak yüzeyi homojen bir şekilde ilaçlanır. Kalibrasyon yapılarak 1 m² ye 3 Lt su + Remedier kullanılır.(1m²=0.25Gr Remedier) 2. İLAÇLAMA Tohum ekiminden hemen sonra konik hüzmeli meme kullanılarak yapılır. Toprak yüzeyi homojen bir şekilde ilaçlanır. Kalibrasyon yapılarak 1 m² ye 3 Lt su + Remedier kullanılır.

14 ® DOMATES SERA-DAMLA SULAMA İLAÇLAMASI (Pratikte) 1. İLAÇLAMA
Fide dikiminden 3-7 gün önce damla sulama ile uygulanır. Seraya önce dakika sadece (tatlı) su verilirerek sera toprağı nemlendirilir. Daha önceden hazırlanan solusyon 100 Lt lik su dolu varile konur ,damla sulama ile varil içindeki solusyon bitinceye kadar uygulama yapılır. Bundan sonra 5 dakika seraya yine sadece (tatlı)su verilir. Doz dekara 250 gr REMEDIER uygulanacak şekilde hesaplanmalıdır. 2. İLAÇLAMA Fide dikimiyle (can suyu) yada 1 gün sonrasında damla sulama ile uygulanır. Seraya önce dakika sadece (tatlı) su verilirerek sera toprağı nemlendirilir. Daha önceden hazırlanan solusyon 100 Lt lik su dolu varile konur ,damla sulama ile varil içindeki solusyon bitinceye kadar uygulama yapılır. Bundan sonra 5 dakika seraya yine sadece (tatlı)su verilir. Doz dekara 250 gr REMEDIER uygulanacak şekilde hesaplanmalıdır.

15 ® Kolay uygulama imkanı (Damlamadan kullanım)
Yüksek kolonizasyon yeteneği ( Kök bölgesinin hızla korunması) Uzun süreli koruma özelliği ( Uygulama sonrası 60 güne varan koruma)

16 16


"® Formülasyonu: Islanabilir toz (WP) Etkili maddesi: 108 cfu/g" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları