Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. Daha önceden cenaze defni yapılmış bir kabre tekrar üzerine yeni bir cenaze defni yapmak için Katolik mezhebine göre 5 yıl geçmesi gerekmektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. Daha önceden cenaze defni yapılmış bir kabre tekrar üzerine yeni bir cenaze defni yapmak için Katolik mezhebine göre 5 yıl geçmesi gerekmektedir."— Sunum transkripti:

1 HIRİSTİYAN DİNİ KATOLİK MEZHEBİNE GÖRE CENAZE DEFİN VE MEZAR İNŞAATI USUL VE KURALLARI

2 1. Daha önceden cenaze defni yapılmış bir kabre tekrar üzerine yeni bir cenaze defni yapmak için Katolik mezhebine göre 5 yıl geçmesi gerekmektedir.

3 2. Yeni cenaze defni yapılmadan eski cenazeye ait kemikler itinalı bir şekilde toplanıp ayak ucuna cm kadar çukur kazılarak gömülür.Daha sonra yeni cenaze din görevlisinin nezaretinde defin edilir.

4 3. Üst yapı esnasında din görevlisinin nezaret etmesine gerek olmadığı gibi dinen yerine getirilmesi zorunlu bir usul yada kuralda yoktur.

5 4. Cenaze gömüleri tabutla yapılır.
5. Cenaze defini için önceden lahit benzeri yapılar dinen sakıncası olmadığı halde talep edilmemektedir.

6 6. Lahit yapımı: Cenaze harici yapılmaması ise kişi başına düşen mezar yerinin ortalama 3-4 kişilik civarında olmasından dolayı şu anda ihtiyaç olarak görülmemektedir,ancak ileride yapılabilir.

7 7. Eğer dolu bir kabre lahit yaptırma talep edilmişse bu aşamada din görevlisi gerekmektedir.

8 8. Cenazelerin defninde ve yapım aşamasında mezarlığın genel düzeni haricinde belli bir kıble benzeri yön tayini yapılmamaktadır.Ancak hiza ve düzen açısından itina aranmaktadır.

9 9. Hıristiyan Katolik mezarlığında tapu ve ruhsat işlemleri İ. B. B
9. Hıristiyan Katolik mezarlığında tapu ve ruhsat işlemleri İ.B.B.Mezarlıklar Müdürlüğünün yetki alanı dahilinde yapılmaktadır.Mezarlıklar Müdürlüğü takip-kontrol vazifesi yapmaktadır.

10 10. Tüm Katolik mezarlıklarında hizmet talebi gelmesi halinde o mezarlıkta çalışmayan esnaflar da bu hizmeti verebilirler. 11. Nakil, mutlaka din görevlisi nezaretinde yapılmaktadır.

11 Kaynak: KARAKİN ÇEKİÇ Şişli Ermeni Katolik Mezarlığı Müdürü Düzenleyen: Muzaffer Balkış Dernek Başkanı


"1. Daha önceden cenaze defni yapılmış bir kabre tekrar üzerine yeni bir cenaze defni yapmak için Katolik mezhebine göre 5 yıl geçmesi gerekmektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları