Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SLAC Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi,1962 yılında California’da kurulmuştur. Temel parçacıklardan Charm Quark ve Tau Lepton burada keşfedildi. Burada.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SLAC Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi,1962 yılında California’da kurulmuştur. Temel parçacıklardan Charm Quark ve Tau Lepton burada keşfedildi. Burada."— Sunum transkripti:

1 SLAC Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi,1962 yılında California’da kurulmuştur. Temel parçacıklardan Charm Quark ve Tau Lepton burada keşfedildi. Burada çalışan 6 bilim adamı çalışmalarından dolayı nobel ödülü almaya hak kazanmıştır.

2

3 BNL Brookhaven Ulusal Laboratuarı,1947 yılında New York’ta kuruldu. Charm Quark SLAC ile aynı zamanda burada da keşfedildi.

4 FERMILAB Ulusal Hızlandırıcı Laboratuarı,1967 yılında Chicago’da kurulmuştur. 1974 yılında nobel ödüllü fizikçi Enrico Fermi onuruna adı Fermilab olarak değiştirilmiştir. Temel parçacıklardan Bottom ve Top Quark’a ek olarak Tau Neutrino da burada keşfedilmiştir.

5 Muon g-2, Brookhaven Ulusal Laboratuarı

6 Muon g-2 Brookhaven’dan Fermilab’a yaklaşık 5149 km yol alınarak 35 günde getirilmiştir.

7

8

9 DESY Almanya’da kurulmuştur. Elektron ve protonları çarpıştırmak için HERA ve PETRA adlı hızlandırıcıları kullanmaktadır. Quark’lar arasındaki güçlü etkileşimi sağlayan Gluon’lar burada keşfedilmiştir.

10

11 CESR Cornell Electron Storage Ring,1979 yılında New York’ta kurulmuştur. Temel parçacıklardan Bottom Quark üzerinde detaylı çalışmalar yapmıştır.

12 Prof. Hans Bethe ve Boyce McDaniel

13 IHEP Yüksek enerji fiziği enstitüsü,1973 yılında Çin’de kurulmuştur. Temel parçacıklardan Tau Lepton ve Charm Quark hakkında detaylı araştırmalarda bulunmuştur.

14


"SLAC Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi,1962 yılında California’da kurulmuştur. Temel parçacıklardan Charm Quark ve Tau Lepton burada keşfedildi. Burada." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları