Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CERN BİLİM GEZİSİ (15 ŞUBAT 2014).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CERN BİLİM GEZİSİ (15 ŞUBAT 2014)."— Sunum transkripti:

1 CERN BİLİM GEZİSİ (15 ŞUBAT 2014)

2 CERN Bilim Gezisi İsviçre ve Fransa sınırında kurulan parçacık fiziği laboratuvarı Conseil Eropéen pour la Recherche Nukléaire (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) 8 personel ve 4 hava liseli ile ziyaret edildi.

3 CERN Bilim Gezisi Gezi ; LHC - CERN Data Center- CERN Globe – Microcosmos ve CMS dedektörü olmak üzere beş bölümde icra edildi.

4 CERN Bilim Gezisi Dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan CERN, yılında 12 kurucu ülke tarafından İsviçre'nin Cenevre kentinde maddenin temel yapıtaşlarının şifrelerini çözmek ve evrenin oluşumu hakkında bilgi sahibi olmak için kurulmuştur. World Wide Web (www), dünyanın her tarafına dağılmış olarak çalışan parçacık fizikçilerin bilgi iletişimini kolaylaştırıp hızlandırmak amacıyla CERN'de keşfedilmiştir.

5 CERN Bilim Gezisi İşlem hafızasını daha da arttırmak için bulunan GRID Teknolojisinin çalışma prensibi ve bu teknolojinin veri paylaşımını çok daha kolay hale getirdiği gözlemlendi.

6 CERN Bilim Gezisi Parçacıkları ışık hızının %99,99'una kadar hızlandırılmasını sağlayan makinaların çalışma prensibi hakkında bilgi alındı.

7 CERN Bilim Gezisi

8 CERN Bilim Gezisi Skydeep ve Burç artık CERN'de.

9 CERN Bilim Gezisi Parçacıkların içinde çok yüksek enerjilere ulaşıp ışık hızına yakın hızlarda hareket ettiği tüplerin benzerleri incelendi. Tarım arazisi altında bulunan 27 km'lik uzunluktaki bu tüpleri parçacıkların saniyede defa döndüğü gözlemlendi.

10 CERN Bilim Gezisi

11 CERN Bilim Gezisi CERN'de geçmişten günümüze yapılan çalışmalar ve çalışmaların gelecekteki durumu hakkında fikir alındı.

12 CERN Bilim Gezisi 2014 TUBİTAK proje yarışması için hazırlanan Kimya dalındaki projenin konusu büyük ilgi gördü.

13 CERN Bilim Gezisi Proton parçacıklarının çarpıştırıldığı ve verilerin toplandığı yerin 100m altında bulunan CMS Dedektörü incelendi. Büyük güvenlik önlemlerinin alındığı ve sadece yetkilendirilmiş personelin göz retinası okutarak girebildiği kapılardan geçerek fiziğin kalbi durumundaki dedektörleri yakından incelendi.

14 CERN Bilim Gezisi

15 CERN Bilim Gezisi CERN Bilim gezimiz sona ererken gezi ekibi olarak çektirdiğimiz hatıra fotoğrafı.

16 CERN Bilim Gezisi CERN'E davet mektubumuz aşamasından başlayarak, tüm gezimiz boyunca bizi yalnız bırakmayan Dr. Sercan ŞEN'e Okul Komutanımız Hv. Plt. Kur. Alb. İshak DAYIOĞLU tarafından okulumuzun hatıra objeleri verildi.


"CERN BİLİM GEZİSİ (15 ŞUBAT 2014)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları