Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANTAJ İŞARETİ İki kolunu gergin şekilde vücudunun ön yönüne doğru uzatırsın ve avuçların hafif şekilde bir top tutartcasına eğridir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANTAJ İŞARETİ İki kolunu gergin şekilde vücudunun ön yönüne doğru uzatırsın ve avuçların hafif şekilde bir top tutartcasına eğridir."— Sunum transkripti:

1 ANTAJ İŞARETİ İki kolunu gergin şekilde vücudunun ön yönüne doğru uzatırsın ve avuçların hafif şekilde bir top tutartcasına eğridir.

2 Bu hareket en fazla 2 saniye olabilir,eğer uyguladığın avantaj avantajlığını o pozisyonda kaybederse Bir önceki faul pozisyonuna döner faulü çalarsın.

3 Ne zaman Avantaj adı üstünde!!!.takım lehine umut vaad eden bir gelişme olursa.

4 GOL Futbolun amacı Gol atmak olduğunu varsayarsak.

5 Pozisyon Avantaj denen olay Takımların gol, Veya umut vaad eden şansı doğduğu zamanlar uygulanır.

6 Gol şansı Mesela takım oyuncusuna kendi yarı sahasında rakip tarafından faul yapılmıştır:Ve faul yapılan takımın oyuncuları topa bir sonraki pozisyonda sahip olmuşlardır,BU BİR AVANTAJ olarak değerlendirilmez,çünkü topa sahip olma değildir amaç,Gol şansı/Umut vaad eden gelişme varmı diye bakılır.

7 UMUT VAAD EDEN ATAK. ‘’UMUT VAAD EDEN ATAK’’.Çevre kontrolü yapılır,!!!!!!!!!!!.Takım adına’’Gol şansı olabilecek pozisyon oluşmuşmudur diye bakılır,.eğer oluşmuşsa avantaj bu durumlarda uygulanması gerekir..Bu duruma umut vaad eden atak deriz.

8 Kaleciyle başlayabilecek umut vaad eden atak Bir başka avantaj uygulaması:Yardımcın Ofsaytı tespit eder, bayrağını çeker,Fakat Kaleci topu yakalar ve oyunu başlatmak,çabuk bir vuruşla arkadaşlarını gol pozisyonuna sokmak ister. Buda bir taktiktir Bu imkanı gözardı etmeyin. Yardımcı her ofsayt bayrağı kaldırışında oyunu okuyun.yukardaki durum oluşursa bu nedenle oyunu devam ettirebilirsiniz.

9 DİKKAT EDİLECEK NOKTA Burada dikkat edilecek olay:1=Kalecinin ‘’DEGAJ’’ diye adlandırılan ve KALECİ vuruşu diye,de adlandırılan vuruş imkanı varmı.2Kaleci topu oyuna çabuk sokmak istiyormu?

10 Bayrağı her zaman kayda alma Eğer durum öyleyse yardımcının bayrağını ‘’Gördüm diye indirt’’ ve oyunun devamını sağla.ÇÜNKÜ..

11 Kontratak Yapılacak uzun bir vuruş,Kalecinin forvet oyuncusunu gol pozisyonuna sokabilecek olması.Yani=Bariz gol şansı yaratmış olursunuz.

12 Avantaj uygulaması Penaltı durumlarında uygulanmaz. Tabiiki boş kaleye gol atma imkanı %100 ise bu durum değerlendirmeye alınır,fakat ceza sahasında yapılan faullerde PENALTIDAN İYİ AVANTAJ YOKTUR.

13 Eğer toparlarsak 1=HAKEM Avantaj uygulamasını Sahanın belli yerlerinde ve zamanlarında uygulamalıdır.Yani ‘’Eğer faul çalmazsam GOL atma şansı doğabilirmi’’ diye düşünecek,Çevre kontrolü yapacak.. 2.Sahanın ortalarındaki mücadelelerde kendisine yapılan faul sonrası oyuncu topa hakim olmakla avantaj sahibi değildir,Sadece topa sahip olma avantajına sahiptir,Biz ise gol şansı/Umut vaad eden atak varmı diye bakarız pozisyona.Bundan dolayı 1 nolu hareket UYGULANMALIDIR.

14 Bir geriye gidiş Eğer yoksa, Bu durumlarda oyunu durdur, Faul düdüğünü kullan.

15

16

17

18


"ANTAJ İŞARETİ İki kolunu gergin şekilde vücudunun ön yönüne doğru uzatırsın ve avuçların hafif şekilde bir top tutartcasına eğridir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları