Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL"— Sunum transkripti:

1 BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL

2 FUTBOL Futbol,11 kişilik 2 takımdan oluşur.
Hemen hemen bütün dünyada sevilir ve izlenir.Futbol,futbol sahalarında oynanır.Oyuncuların amacı topu kaleye atmaktır. Haa.Şimdi geldi aklıma.Sahalarda kale olur.Kalenin boyu 2.50,eni ise 7.50’dir.Devam edelim.Oyuncular topu kaleye atar ve gol olur.Futbol maçlarını hakem yönetir ve maç 90 dakika oynanır.Maç içinde penaltı,frikik, serbest vuruş,korner ve taç olur.

3 Penaltı: Frikik: Taç:

4 Hakem Hareketleri Orta hakem: Yan hakem:

5 Basketbol Basketbol,beşer kişilik takımlar halinde elle
ve topla oynanan yüksekliği 3,05 metre olan pota adı verilen çemberden geçirerek kazanmaya çalışılan ta- kım oyunudur.Tüm dünyada popüler olan bir spor dalı- dır.Oyuncular topu çembere yani potaya atarlar ve sayı olur.Oyun 10’ar dakikalık aralıklarla 4 periyottan oluşur.Beraberlik durumunda uzatma periyodu oynanır.Hücum eden takım, kendi sahasından 8 saniye içinde sahasını terketmeli,24 saniye içinde hücumu tamamlamalıdır.

6 Voleybol,file ile ikiye bölünmüş bir oyun alanı üzerin-
de oynanan bir spordur. Oyunun amacı, topu filenin üzerinden göndererek rakip takımın oyun alanında yere değmesini sağlamak ve rakip takımında aynı amaca ulaşmasını önlemektir. Takımların rakip alana gönderirken topa üç kez vurma hakkı vardır (blok teması dışında). Top oyuna servis ile sokulur, servisi atan oyuncu topu filenin üzerinden rakip alana gönderir. Rally, topun oyun alanına değmesi, harice gitmesi veya bir takımın hata yapmasına kadar devam eder. Voleybolda bir rally kazanan takım bir sayı alır (Rally Sayı Sistemi). Servisi karşılayan takım rallyi kazandığında bir sayı ve servis kullanma hakkı kazanır ve oyuncuları saat yönünde bir pozisyon dönerler.


"BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları