Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FUTSALIN PRENSİPLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FUTSALIN PRENSİPLERİ."— Sunum transkripti:

1 FUTSALIN PRENSİPLERİ

2 FUTSALIN PRENSİPLERİ KAZANILMAK İSTENİLEN BİR OYUNDA ALTI ÇİZİLECEK DEĞİŞMEYECEK TEMEL ESASLAR

3 POZİSYON FUTSALDA KAZANMAK POZİSYONA BAĞLIDIR Pozisyonda olan kim? Hangi alanda pozisyondalar? Bu pozisyon nasıl desteklenir? Bu pozisyonu nasıl kullanıyorlar?

4 Oyunda Farklı Sistemler, Stratejiler ve Taktikler
FUTSALIN PRENSİPLERİ Oyunda Farklı Sistemler, Stratejiler ve Taktikler FUTSALIN PRENSİPLERİ ASLA DEĞİŞMEZ

5 OYUN SİSTEMLERİ Oyuncuların saha içindeki hareketleri ve alacakları pozisyonlara dayalı olarak hazırlanan çalışma planı. “TAKIM DÜZENİ”

6 STRATEJİ Bir takımın topa sahip olduğunda ve top rakibindeyken ne yapmaları gerektiğine dair hazırladıkları plan.

7 TAKTİKLER Bireysel, Grup ve Takım Stratejinin uygulanmasında Antrenör ve futbolcular tarafından kullanılan metotlar.

8 HÜCUM PRENSİPLERİ Pas ve Destek Derinlik ve Genişlik Defansın aralarına hücum (Penetrasyon) Hareketlilik ve yer değiştirme Yaratıcılık (Doğaçlama)

9 1-Pas ve Destek KALİTELİ PAS Zamanında Etkili Doğru Aldatıcı KALİTELİ DESTEK Açı Mesafe Geride Önde

10 2-Derinlik ve Genişlik DERİNLİK Takımı sahanın boylamasına yayma. Defans oyuncuları arasındaki mesafeleri açma. Oyuncuların topla buluşabilmesi için zaman ve alanı genişletme. GENİŞLİK Takımı sahanın enlemesine yayma. Savunma oyuncuları arasındaki alanları genişletme. Oyuncuların pas alabilmeleri için alan genişletme.

11 3-Rakip Defansın Boş Alanlarına Koşular (Penetrasyon)
TOPLU İleriye ve ayağa pas İleriye ve boş alana pas Topla koşu Dripling (Çalım) Şut Orta TOPSUZ İleriye ve boş alana koşu Boş alana çapraz koşu Rakipleri etkilemek Rakipten kurtulmak Top almak Topu kazanmak için atak yapmak

12 4-Hareketlilik / Yer Değiştirme
Alan yaratma Geride kendi kalesi önünde Rakip kale önünde Alan yaratmak için genişlik yapmak Saha içinde geniş alanlar yaratmak Kendisi için alan yaratmak Alanı kullanmak Rakiplerin arkasında Rakiplerin önünde Pas alma Kaleye şut Toplu Topsuz Geniş alanlarda(kenarlarda) Orta alanda Destek vermek

13 5-Yaratıcılık (Doğaçlama)
BİREYSEL Aldatma / Kandırma Sürpriz hareketler Gol fırsatı yaratmak Gol atmak Baskıdan kurtulmak Dripling (çalım) Dönüşler Vuruş KOMBİNASYON Çabuk oyun Akıllı oyun Aldatma / Kandırma Sürpriz hareketler Gol fırsatı yaratmak Gol atmak Baskıdan kurtulmak

14 “FUTSAL KARŞITLARIN OYUNUDUR”
HER HÜCUM PRENSİBİNE KARŞIT BİR SAVUNMA PRENSİBİ VARDIR

15 Her Hücum Prensibine karşıt olan bir savunma prensibi vardır
SAVUNMANIN AMACI; RAKİPLERİN GOL ATMASINI ENGELLEMEK VE KAZANILAN POZİSYONLA RAKİPLERE KENDİ GOLÜNÜ ATMAKTIR.

16 SAVUNMA PRENSİPLERİ Toparlanma ve Oyalama Derinlik ve Destek Konsantrasyon ve Sıkıştırma Kademe ve Denge Kontrol ve Engel olma

17 1-Toparlanma ve Oyalama
Top rakibe geçtiğinde anında müdahale etmeli. Oyuncular, kendi gol alanlarını en kısa sürede kontrol altına almalı. Rakibin hücumunu yavaşlatmak için saha içinde grup halinde toparlanmalı. Toparlanarak yapılacak müdahalenin alanı ve yönü sürati kadar önemlidir. Oyuncular topu kazanmaya teşebbüs ettiğinde rakiplerin önünde olmalı.

18 2-Derinlik ve Destek Takım boyunun korunması. Rakip pozisyondayken yapılması gereken pres uygulaması. Defans hattı arkasında oluşan zayıf ve tehlikeli boşlukların korunması. Topa en yakın olan savunma oyuncularına en kaliteli desteğin verilmesi. Rakiplerin ve alanların kontrol edilmesi.

19 3-Konsantrasyon ve Sıkıştırma
Savunmada alan daraltmak. Sahanın boylamasında oyuncular arasındaki alanları daraltmak. Tehlikeli bölgelerdeki yakın markajların en iyi şekilde yapılmasını sağlamak. Top rakipte iken, pres’in en iyi seviyede yapılmasını sağlamak. Sahanın tehlikeli bölgelerinde sayısal güvenliği sağlamak.

20 4-Kademe ve Denge Savunma işbirliği yapan oyuncular arasındaki mesafeler. Savunma işbirliğinde olan oyuncuların kademe esnasındaki açıları. Topun pozisyonuna göre açıların ve mesafelerin değiştirilmesi. Topun pozisyonuna göre hangi alanların veya hangi oyuncuların marke edileceğinin belirlenmesi. İkincil tehlikeli durumda, savunma oyuncularının arasındaki mesafeler.

21 5-Kontrol ve Sınırlama Savunmaya odaklanmak, zihinsel olarak yoğunlaşmak. Koşarak yer değiştiren rakip oyuncular için karar vermek. Rakibe karşı alınacak önlemler için karar vermek. (Durdurmak, mücadele etmek, takip etmek için.) Pozisyona göre vücudu hazır tutmak ve uyanık olmak. Tehlikeli bölgeler ve tehlikeli anlar için bilgi sahibi olmak.

22 BU PRENSİPLER OYUN SİSTEMLERİNİN TÜMÜ İÇİ GEÇERLİDİR
Antrenör Galibiyet ve Mağlubiyet analizlerine bakarak futsalın prensiplerini tekrar gözden geçirmelidir. Başarısızlığı yenmek, doğru prensipleri doğru zamanda uygulamakla mümkündür. Zafer ise prensiplerin rakiplerden daha iyi uygulanması ile kazanılır.

23 TEŞEKKÜRLER


"FUTSALIN PRENSİPLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları