Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayanlar; Mehmet KÖK Ümit YAMAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayanlar; Mehmet KÖK Ümit YAMAN"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayanlar; Mehmet KÖK Ümit YAMAN
YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU İYİLİK KUTUSU PROJESİ Hazırlayanlar; Mehmet KÖK Ümit YAMAN

2 PROJE ADI: İYİLİK KUTUSU
PROJE KONUSU: Okulumuzda İyilik Köşesi oluşturmak

3 PROJE GEREKÇESİ: Günümüzde tüm dünyada ve ülkemizde şiddet olayları artarken, yardımseverlik, iyilik yapma ve dayanışma duyguları azalmaktadır.İnsanlar gittikçe yalnızlaşmaktadır.Güzel davranışlar insana daha küçük yaşlarda aşılanmalıdır ki bu davranışlar ömür boyu devam edebilsin. Bizim de çocuklarımıza iyilik yapma davranışını ilköğretim çağında yerleştirmemiz gerekmektedir.

4 SORUMLU BİRİM: Mehmet KÖK Ümit YAMAN

5 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK BİRİM:
Okul İdaresi Okul Aile Birliği

6 PROJENİN AMACI: Öğrencilerimizde iyilik yapma hazzını geliştirmek Toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkı sağlamak Güzel davranışların kazanılmasını sağlamak Çocuklarımıza şefkat duygusunu kazandırmak Yapılan güzel davranışların ve iyiliklerin anlatılarak, diğer öğrencilere de örnek teşkil etmesi ve iyiliğe yöneltilmesi amaçlanmaktadır.

7 PROJENİN HEDEF KİTLESİ:
Yunus Emre İ.Ö. Okulu öğrencileri

8 UYGULAMA: Okulumuzda uygun bir kısımda İYİLİK KÖŞESİ oluşturulacak İyilik Köşesinde pano kısmına öğrencilerin iyilik konulu resim,şiir ve yazıları asılacak. İyilik Kutusu oluşturulacak ve öğrenciler yaptığı iyiliği bir kağıda yazıp kutuya atacak. Her 15 günde yapılan iyilikler içinde en etkileyici olanı sorumlu birim tarafından seçilecek Seçilen iyiliği yapan öğrenci ödüllendirilecek.

9 PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ:
Eğitim-Öğretim yılı boyunca uygulanacaktır. PROJENİN SINIRLILIKLARI: Yapılan iyilikler gerektiğinde saklı tutulacaktır. Projede özellikle velilerin desteği gerekmektedir. Projenin toplumsal sonuçları uzun vadede ortaya çıkacaktır.

10 PROJENİN SLOGANLARI: Herkesin bir gün İyiliğe ihtiyacı olur En değerli iyilik karşılıksız olandır Hepimiz iyilik ağacının birer dallarıyız Bir iyilik bin hayat kurtarır


"Hazırlayanlar; Mehmet KÖK Ümit YAMAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları