Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hassas Doğal Alanlar-Çevre Bilgisi Mavi Bayrak panosunda bulunması gereken hassas-doğal/kültürel alan/ekosistem bilgisi konusunda zaman zaman kavram kargaşası.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hassas Doğal Alanlar-Çevre Bilgisi Mavi Bayrak panosunda bulunması gereken hassas-doğal/kültürel alan/ekosistem bilgisi konusunda zaman zaman kavram kargaşası."— Sunum transkripti:

1 Hassas Doğal Alanlar-Çevre Bilgisi Mavi Bayrak panosunda bulunması gereken hassas-doğal/kültürel alan/ekosistem bilgisi konusunda zaman zaman kavram kargaşası yaşanabilmektedir. Panoda yer alması gereken bilgi, 4 no’lu kriterimizde açık bir şekilde anlatılmaktadır. Bulunması gereken bilginin adı daha önce tabir ettiğimiz gibi sadece“hassas alan bilgisi” değil, aynı zamanda“çevre bilgisi” dir.

2 Panoda yer alacak “Çevre Bilgisi” Özet olarak söylemek gerekirse her plajın, ya da ortak bir çevresel bölgede yer alınıyorsa bölge yönetiminin hazırlaması ve her bir plajda yer alması gereken bilgi şu olmalıdır: –Eğer plaj, özel bir çevresel/kültürel alanda ise ya da yakınında bulunuyorsa (ÖÇK, caretta üreme/yuvalama alanı, akdeniz foku yaşam alanı, doğal sit, arkeolojik sit, vb.) öncelikle bu bilgilere yer verilmelidir. –Bilgi, hassas alanlarla ilgili tüm ayrıntıları ve ziyaretçiler için buralarda uyulması gereken davranış kurallarını da içermelidir. –Eğer panoda yeterli alan yok ise en azından halkı yakın çevredeki hassas alanlarla ve ayrıntılı bilgiye ulaşılabilecek yerlerle ilgili bilgilendiren kısa bir nota yer verilmelidir.

3 Panoda yer alacak “Çevre Bilgisi” –Eğer böyle bir alanda veya yakınında değilse, yerel diğer çevresel/kültürel bilgilere yer verilmelidir. (ülkemizdeki zenginlikleri düşünürsek mutlaka bu bilgilerden birisi bulunacaktır) Ör. Antalya-Kaş ilçesi, doğal sit bölgesinde yer almakla birlikte yoğun olarak dalış amaçlı ziyaret edilmektedir. O zaman panoda öncelikle Kaş’ın bir doğal sit alanı olduğu, ve dalış yapanlar için yöredeki deniz ekosistemi hakkında bilgi vermek gerekir. Ör. Muğla-Bodrum ilçesinde herhangi bir özel alan bulunmamaktadır. Bunun için ilçenin kendi doğal ekosistemi hakkında bilgi (mandalin, portakal, limon ve sığla ağacı gibi) verilmelidir. Ayrıca Bodrum kıyılarında Akdeniz fokunun da görüldüğü bilinmektedir. Bununla ilgili de bilgi verilmelidir. –Verilebilecek bilgiler bulunulan ildeki üniversitelerin Biyoloji Bölümü’nden elde edilebileceği gibi, İl Çevre veya Turizm Müdürlüklerinin envanterlerinden de elde edilebilir.


"Hassas Doğal Alanlar-Çevre Bilgisi Mavi Bayrak panosunda bulunması gereken hassas-doğal/kültürel alan/ekosistem bilgisi konusunda zaman zaman kavram kargaşası." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları