Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EDA PEKCAN 10130096017 HATAY.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EDA PEKCAN 10130096017 HATAY."— Sunum transkripti:

1 EDA PEKCAN HATAY

2 hatay

3 Hatay’ın bilinen en eski yerleri prototigris’lerdir. M
Hatay’ın bilinen en eski yerleri prototigris’lerdir.M.Ö 300 yıllarında Selevkos imparatorluğunun başkenti olan Antakya bu zamanda yarım milyon nüfusa sahip bulunuyordu ve roma ile İskenderiye’den sonra dünyanın 3.büyük kenti durumundaydı.Hatay kurtuluş savaşından sonra bağımsız kalmış 23 temmuz 1939’ da Türkiye’ye katılmıştır. Tek şehirde iki şehrin bulunduğu hatay’ın önemi iskenderun körfezinin gelişmesiyle artmıştır.

4 ÖNE ÇIKAN TURİZM KAYNAKLARI

5 SAİNT PİERRE KİLİSESİ: DÜNYADA KURULAN İLK KİLİSE OLRAK BİLİNİR
SAİNT PİERRE KİLİSESİ: DÜNYADA KURULAN İLK KİLİSE OLRAK BİLİNİR.1963’DE KATOLİKLERİN EN ÖNEMLİ HAÇ MERKEZİ OLARAK İLAN EDİLMİŞTİR.M.S YILLARI ARASINDA İNŞA EDİLEN KİLİSEDE HER YIL 29 HAZİRANDA KATOLİK KİLİSESİNCE St. Pier günü yapılır.burası 1936 yılında papa 4.paul tarafında haç merkezi ilan edilmiştir. ‘’hıristiyan kelimesi ilk kez bu kilsede telefuz edilmiştir.

6 TİTUS (VESPASİANUS ) TÜNELİ :
İskender’in komutanlarından Seleucia tarafından mağaracık-kapısuyu mevkiinde yapılmıştır.1300 metrelik tünel dağlardan inen suyun yönüne değiştirmek amacıyla kayaları oyularak yapılmıştır.tünel yakınlarında adet kaya mezarı vardır.

7 BELEN YAYLASI: İskender’un Antalya yolu 15 km üzerindedir.temiz havası soğuk suları ve panoramik özelliği ile tercih edilen mekandır.

8 SOĞUKOLUK YAYLASI: İskenderun’a 18 km de oldukça serin bir yayladır
SOĞUKOLUK YAYLASI: İskenderun’a 18 km de oldukça serin bir yayladır.çam ormanlarının içerisinde olup tatlı suları vardır.

9 REYHAN’LI HAMAMI : Reyhan’lı ilçesine 20 km uzaklıktadır.Türki’ye Suriye sınır kapısına nedeniyle Suriyeliler tarafından da ziyaret edilen kaplıca 5 kaynaktan çıkar ve ortadaki havuzdan toplanır derecelik suyu içme olarak da kullanılan bilen kaplıca cilt hastalıklarına da iyi gelmektedir.kükürtlü olduğu için kokusu çok uzaklıktan bile duyulmaktadır.

10 REYHANLI HAMAMI:

11 TARİHİ YERLEŞİM YERLERİ: => ANTİK KENT

12 DOĞAL ÇEKİM MERKEZİ: .NERGİZLİK YAYLASI .ANTİK .GÜLCİHAN

13 KAPLICA VE İÇMELER İLİMZİN REYHANLI KAPLICASINDAN SONRA DİĞER ÖNEMLİ KAPLICASI ERZİNDİR.ERZİN KAPLICASI VE İÇMELERİ İSE ADANA İSKENDERUN YOLUNDAN 12 KM İÇERİDEDİR.MİDE VE BAĞIRSAK HASTALIKLARINA TAVSİYE EDİLMEKTEDİR.ERZİN ILICASI İSE İÇMELERİN 5 KM DOĞUSUNDADIR.

14 PLAJ VE KUMSALLAR ILIN EN ÖENEMLİ PLAJLARI MERKEZE 2 KM MESAFEDEKİ KARAAĞAÇ BELEDİYE PLAJI VE ASKERİ PLAJIDIR.4 KM DE DİBA,12 KM DE MAVİ YALI,33 KM DE ARSUZ,İSKENDURUNA 22 KM DE KÜLCİHAN VE ULUCAÇINAR KUMSALLARIDIR.


"EDA PEKCAN 10130096017 HATAY." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları