Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OPERATÖRLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OPERATÖRLER."— Sunum transkripti:

1 OPERATÖRLER

2 İçerik Mantıksal Operatörler Boolean Operatörler
Eşitsizlik ve İlişkisel Operatörler Koşullu Mantıksal Operatörler Operatör Önceliği Birleşim Özelliği

3 Mantıksal Operatörler
Sayısal veya karakter değişkenlerin üzerinde bit düzeyinde mantıksal işlem yapan operatörlerdir.

4

5 Eşitsizlik ve İlişkisel Operatörler
Eşitsizlik operatörü (!=) İşlenenlerini true Aksi takdirde eşit olduğunda false değerini döndürür. Eşitsizlik işleçleri dize ve nesnesi de dahil olmak üzere tüm türleri için önceden tanımlanmıştır. İlişkisel Operatörler iki değer arasındaki ilişkiyi anlamak veya belirlemek için kullanılır.

6

7 Koşullu Mantıksal Operatörler
if-else karar yapısı ile belirlediğimiz bir koşulun doğru veya yanlış olması durumunda yapılması gerekenleri programa yaptırırız. Bunu yapmak için çeşitli karşılaştırma operatörleri kullanarak bir koşul oluşturur ve koşulun doğruluğuna göre yapılması gerekenleri belirleriz.

8 if (Koşul) { //Koşul doğruysa yapılacaklar } else { //Koşul yanlışsa yapılacaklar }
if-else yapısında koşulu belirtirken çeşitli karşılaştırma operatörleri kullanılır

9 Operatör Önceliği Program içinde matematik işlemleri yaptırmak istediğimizde hangi işlemin daha önce yapılacağı konusunu bilmemiz gerekir.

10

11 Birleşim Özelliği Programlamada çarpma işlemi, bölme işlemi ve mod hesaplama(%) işlemleri kendi aralarında eşit önceliklere sahip olmakla birlikte toplama ve çıkarma işlemlerine göre önceliklidir. Toplama ve çıkarma işlemleri de kendi aralarında eşit önceliklere sahiptir. Parantezler ise çarpma, bölme, toplama ve çıkarma işlemlerine göre önceliklidir. O zaman daha önce yapılması istenen işlemler parantez içerisine alınmalıdır. ( ) parantez, { } küme parantezi, [ ] köşeli parantez olarak adlandırılır. ÖNEMLİ: Kendi aralarında eşit önceliklere sahip işleçlerde işlemler, soldan başlanarak sağa doğru yapılır. Buna birleşim özelliği adı verilir.

12 Zeynep DERİN 11-C Beni Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederim.


"OPERATÖRLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları