Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dosya Aktarım Programları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dosya Aktarım Programları"— Sunum transkripti:

1 Dosya Aktarım Programları

2 Sunumda Kullanılan Terimler
FTP ( File Transfer Protocol ) : İnternete bağlı bir bir bilgisayardan diğerine (her iki yönde de)dosya aktarımı yapmak için geliştirilen bir internet protokolü ve bu işi yapan uygulama programlarına verilen genel addır. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) : Bilgisayarlar ile veri iletme/alma birimleri arasında organizasyonu sağlayan, böylece bir yerden diğerine veri iletişimini olanaklı kılan pek çok veri iletişim protokolüne verilen genel addır. Bir başka değişle, TCP/IP protokolleri bilgisayarlar arası veri iletişiminin kurallarını koyar. SFTP (SSH File Transfer Protocol) : FTP benzeri, ancak veri transferi için ssh'yi kullanan bir dosya transferi protokolüdür. SSH'nin güvenlik ile ilgili tüm özelliklerini desteklemektedir. SSL (Secure Socket Layer) : network üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik Protokolüdür. WebDav(Web-based Distributed Authoring and Versioning) : Http(Hypertext Transfer Protocol) üzerinden uzak sunucudaki dosya işlemlerini sağlayan bir uygulama protokolüdür. Wine(Wine Is Not an Emulator) : Linux ve Mac OS X gibi POSIX uyumlu işletim dizgelerinde Windows yazılımlarını çalıştırmasını sağlayan özgür bir uygulama katmanıdır. U3 : USB disk üzerinden program çalıştırılmasına olanak tanıyan yapı

3 CC File Transfer CC File Transfer, düzenli olarak bilgisayardan bilgisayara dosya transferi yapan kullanıcılar için hazırlanmış web tabanlı bir dosya aktarım yazılımdır. Program güvenilir ve hızlı olmasıyla kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

4 CC File Transfer Özellikleri
CC File Transfer, Basit arayüzü ve sürükle bırak yöntemiyle dosya transferi işlemlerinizi hızlı şekilde gerçekleştirebilir. Programın güzel özelliklerinden bir diğeriyse TCP/IP kullanarak internet veya ev ağı üzerinden de dosya transferine imkan vermesidir.

5 Nasıl Dosya Paylaşılır ?
Öncelikle «Account» sekmesinden hızlı bir şekilde hesap oluşturup, paylaşmak istediğiniz dosyayı tutup sürükle bırak yöntemiyle CC File Transfer «File Share» sekmesi altında boş alana bırakmanız yeterlidir.

6 Paylaşılan Dosyaya Erişim
Paylaşılan dosyaya sağ tıklayak «Copy URL» seçeneğinden dosyanın linkinin bir kopyasını alıp arkadaşınıza gönderebilirsiniz. Ayrıca «share» sekmesinden yeni dosya paylaşırken «Auth» özelliğini seçip Paylaştığınız dosyasının yabancı kişilere karşı şifre ile koruyabilirsiniz.

7 CC File Transfer Logs Paylaştığınız dosyaların kimler tarafından ne zaman indirildiğini «Logs» yani günlükler Sekmesinden takip edebilirsiniz.Program günlügü bilgisayarınıza kaydedebilir detaylı İnceleyebilirsiniz.

8 CC File Transfer Platformlar
CC File Transfer ile Windows'tan Linux'a dosya transferini bile gerçekleştirebilirsiniz. Eğer dosya transferi için bir yazılıma ihtiyacınız varsa CC File Transfer tam aradığınız program olabilir.

9 Cyberduck Cyberduck Macintosh işletim sistemi için kullanılabilecek açık kaynak kodlu bir FTP/SFTP yazılımıdır.Daha sonradan Windows işletim sistemleri için yeni sürümleri Çıkarılmış olan program Windows’ta ücretli olarak satışa sunulmuştur. Cyberduck ‘ın lisansını satın almak için ise «bağış» adı altında belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.Buradan edindiğiniz «donation key» yani bağış anahtarı ile programınızı lisanslıyabiliyorsunuz. Ayrıca bağış anahtarı aldığınızda program hakkında yetkili kişilerden destek ve yardım alabiliyorsunuz.

10 Cyberduck Bağlantı Özellikleri
Cyberduck FTP/SFTP protokolleri haricinde WebDAV protokolleri ile de ; Swift Amazon S3 Google Cloud Storage Rackspace Cloud Files Gibi bulut sistemi kullanan depolama alanlarına bağlantı sağlayabilir, dosyalarınızı Gönderebilir ve alabilir.

11 Cyberduck Özellikleri
Cyberduck dosyaları düzenleyebilmek için bazı harici editörlerle bütünleşiktir. SubEthaEdit, BBEdit, TextWrangler, TextMate, Smultron, CSSEdit, CotEditor, PageSpinner gibi harici editörleri destekler.

12 Cyberduck FTP Bağlatısı
Cyberduck ile FTP bağlantısı yapmak çok basit. Öncelikle programın üst sekmelerinden «Yeni bağlantı» butonuna tıklıyoruz. Açılan pencerede ; Sunucu, Kullanıcı adı, Parola bölümlerini doldurup «bağlan» dememiz yeterli böylece Sunucumuza bağlanmış oluyoruz.

13 CoffeeCup Free FTP CoffeeCup Free FTP basit, ücretsiz ve alternatif bir FTP programıdır. Dosya yükleme, indirme gibi FTP işlemlerini güvenli ve basit bir şekilde yapar. FTP sunucu ayarlarını ve şifrelerini kayıt edip istenildiği zaman dosya yükleme ve indirme işlemine izin verir.

14 CoffeeCup Özellikleri
CoffeeCup Free Ftp programını diğer alternatif programlarından ayıran en başarılı Özelliği zaman ayarlı dosya gönderim özelliği ile istediğiniz zaman dosya aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede siz bilgisayarınızın başında olmasanız bile  CoffeeCup Free FTP sizin için çalışmaya devam eder.

15 CoffeeCup FTP Bağlantısı
CoffeeCup, FTP bağlantısı yapmak için üst sekmelerden «File > Manage Servers» Diyerek açılan pencereden «Add New Server » ‘ ı seçiniz gerekli bilgileri doldurarak «Connect» butonuna tıklamanız yeterli Programın Türkçe dil desteği bulunmamakta... Sunucuya bağlantı yaptıkdan «Action > Upload to Server » yolunu izleyerek Sunucunuza zamanlanmış dosya görevi verebilirsiniz.

16 FileZilla FileZilla birçok özelliği bulunan küçük ama oldukça güçlü bir FTP istemcisidir. FileZilla programı güvenlik duvarı (firewall), proxy bağlantıları, SSL ve Kerberos GSS güvenliğini destekler. Ayrıca bağlantıyı açık tutma özelliği, otomatik Asci/Binary transferi desteği ve diğer onlarca gelişmiş yardımcı aracı ile hem amatör hem de profesyonel kullanıcılar için çok özellikli bir FTP istemcisi görevini başarıyla yapabilir.

17 FileZilla Neler Yapabilir ?
Bir FTP sunucusuna bağlanıp dosyaları iki yönlü transfer edebilir, Kendi sitenizin FTP sunucusuna bağlanıp sitenizi amatör veya profesyonel amaçlara uygun olarak yönetebilir, FTP sunuculara bağlanıp özel komutlar aracılığı ile ileri düzey FTP işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

18 FileZilla Özellikleri
Küçük boyutlu ve tamamen ücretsiz olması Gönderme ve indirmelere kaldıkları yerden devam edebilme Klasör destekli site yöneticisi Hatta tutma desteği Zaman aşımı bildirimi ve önleme sistemi Güvenlik duvarı (firewall) desteği SSL ile güvenli bağlantı desteği SFTP desteği Gönderme/İndirme bekletmesi Sürükle-Bırak desteği Çoklu dil seçenekleri Güçlendirilmiş hata denetimi Otomatik dil seçimi

19 FileZilla FTP Bağlantısı
FileZilla ile FTP bağlantısı yapmak çok basit program açıldığında ana ekranda bulunan; Sunucu(Sunucu FTP bilgileri), Kullanıcı Adı, Parola, Kapı(Port Numarası ) alanlarını Doldurduktan sonra hızlı bağlan butonuna basmamız yeterli.

20 Core FTP Lite Core FTP Lite, Dosyalarınızı FTP sunucularından SSL, TLS veya SFTP yoluyla güvenli yöntemlerle indirelebilmenizi ve gönderebilmenizi sağlayan ve tamamen ücretsiz olan bir FTP istemcisidir.

21 Core FTP Lite Özellikleri
Uzak dosya arama Otomatik tekrar deneme ve devam edebilme Band genişliği kontrolü Çoklu sitelere çoklu dosya yollayabilme Otomatik yeniden bağlanma ve bağlantıyı koruma .htaccess ve .htpasswd dosyalarını düzenlemeye izin verir.

22 Core FTP, FTP Bağlantısı
Programın ana penceresinden « File > Connect » yolunu izleyerek yukarıdaki pencere Ekrana geliyor buradan gerekli bilgileri doldurarak «Connect» diyoruz ve uzak Sunucuya bağlantı gerçekleştiriliyor.

23 Total Commander Total Commander (eski adıyla Windows Commander) Windows için shareware dosya yöneticisidir. Yerleşik olarak FTP istemcisi, dosya arşivleme ve çoklu adlandırma araçları içerir yılında geliştirilmeye başlanan Windows Commander, 2002 yılında Windows, Microsoft’un ticari markası olduğundan dolayı açılan dava sonucu Total Commander olarak değiştirildi.

24 Bir Çok Platform Desteği
16, 32 ve 64-Bit sürümleri bulunan program Delphi ile yazılmıştır. Windows Mobile, Windows CE, Android, Smartphone, Pocket PC ve Windows 3.1 için ücretsiz olan yazılım Windows işletim sistemlerinde çalışmaktadır. Linux altında ise Wine ile çalıştırılabilir. Ayrıca U3 ve USB bellek aygıtlarına taşınabilir sürüm olarak kurulabilmektedir. Ücretsiz olarak indirilebilen program shareware sürümü 30 gün kullanılabilmekte ve sonrasında kullanılsa bile anlaşma gereği silinmesi gerekmektedir.

25 Total Commander Özellikleri
Total Commander ile bilgisayarınızdaki dosyalarınız üzerinde her türlü işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Dosyalarınızı ve Klasörlerinizi; Kopyalayabilir Silebilir Düzenleyip içlerini görebilir Adını değiştirebilir Sıkıştırıp Açabilirsiniz.

26 Total Commander Özellikleri
Arşivi Test Et : Seçili sıkıştırılmış dosyayı kontrol eder. Dosya bozuksa tamir eder. Dosya ilişkilendirme : Seçili Dosyanın hangi programla açılacağını belirleyebilirsiniz. Arşiv Dosyası Açma : ZIP, RAR gibi sıkıştırılmış dosyalarınızı kolayca açabilirsiniz. Dosya Birleştirme : Seçili parçalanmış dosyaları birleştirebilir ve kullanabilirsiniz. Favori Klasörler : Sıklıkla kullandığınız klasörleri favori klasör olarak ekleyip tekrar Hızlı bir şekilde tek tıkla veya CTRL-D kısayolu ile ulaşabilirsiniz. FTP : Ftp bağlantılarınızı görüntüleyebilir veya yenilerini ekleyebilirsiniz. Dosya İçeriklerini Kıyaslama : Seçili olan iki veya daha fazla dosyanın içeriklerini Karşılaştırır. Dosya arasındaki içerik farklılıklarını kolayca görebilmeniz sağlar. Toplu Dosya Adı Değiştirme : Birden çok dosya isimlerini tek bir işlemle değiştirmenizi Sağlar. Dosya Arama – Dosya içinde metin arama : Dosya arama ve seçili dosyalar İçerisindeki metin arayabilirsiniz. Program Ekle/Kaldır : Windows’un kendi program kaldırma özelliğine alternatif Olarak , kaldıramadığınız uygulamaları bu özellik sayesinde kaldırabilirsiniz. Putty : Linux işletim sistemli sunucu veya makinenize terminal üzerinden bağlantı Saylayabilirsiniz.

27 Web Geliştiricilerinin Tercihi
FTP istemcisi, dosya arşivleme, çoklu adlandırma, tüm dosya işlemlerinin tek bir yerden denetimi ve kontrolü gibi Yazılımcı’nın işlerini daha kolaylaştıran özellikleri, Total Commander’ı olmazsa olmaz hale getiriyor. Eklentiler ile geliştirilebilen programın birçok eklentiyle birlikte farklı arşiv biçimlerini, çoklu ortam vb. dosya formatlarını görüntülemek mümkün. Ayrıca kısa yolları özelleştirmek, komutlar atamak, iç komutları kullanmak gibi işlemler çok basit olarak yapılabiliyor.

28 Total Commader FTP Bağlantısı
Total Commander FTP Bağlantısı için öncelikle üst sekmelerden «Ağ» daha sonra «FTP Baplantısı Yap» seçilir.Açılan pencereden zorunlu sunucu bilgileri doldurulduktan Sonra tamam diyerek bağlantımızı gerçekleştirmiş oluyoruz.

29 Samet Mert Karaçoban Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler...
Kaynaklar: forum.divxplanet.com tcup.eu cyberduck.io Programlar: CC File Transfer => Cyberduck => cyberduck.io CoffeeCup => FileZilla => Core FTP Lite => Total Commander =>


"Dosya Aktarım Programları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları