Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONU KODLAMA SİSTEMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONU KODLAMA SİSTEMİ."— Sunum transkripti:

1 KONU KODLAMA SİSTEMİ

2 KONU KODLAMA SİSTEMİ Yapılan inceleme ve soruşturmaların hangi konu ve alanlar üzerinde yoğunlaştığını tespit etmek amacıyla; Başkanlığımızca “Konu Kodlama Sistemi” geliştirilmiş, mevcut otomasyon sistemine adaptasyon çalışmaları da tamamlanmıştır.

3 KONU KODLAMA SİSTEMİ Bu sistemin uygulamaya sokulmasıyla birlikte, yeni bir yaklaşım olarak; belirlenecek sorunlu konu ve riskli alanlarda, gerek Bakanlığın yapacağı düzenleme ve uygulamalarda, gerekse yapılacak olan denetimlerde bu konu ve alanlara ağırlık verilmesi sağlanarak sorunların çözümüne katkı sunulması amaçlanmaktadır.

4

5

6

7 KONU KODLAMA SİSTEMİ Denetçilerimiz tarafından Rapor konuları belirlenirken, konu kodlama tablosunda belirtilen konu başlıklarından istifade edecekler, konular belirlendikten sonra Raporun İncelemenin Konusu bölümünde konunun hemen yanına, söz konusu tabloda yer alan ilgili Konu Koduna yer vereceklerdir.

8 İNCELEME KONULARI : KONU KODLAMA SİSTEMİ
1- Konu-1………Devlet Hastanesi Kadın-Doğum Uzmanı Op.Dr.…’ın ….isimli annenin ölümüne sebebiyet verdiği( ), 2- …..Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu Başkan ve Üyeleri…. tarafından Vasilik davasında …..Tıp Fakültesince “akıl sağlığı yerinde” Raporu verilen …’na gerçeğe aykırı olarak “aklı zayıf” Raporu verilmesi( ), Konularının incelenmesinden ibarettir.

9 KONU KODLAMA SİSTEMİ İnceleme Soruşturma Birimince de; Raporlar otomasyon sistemine yüklenirken, Teftiş Dosya Numarası dikkate alınarak, Konu Kodları eklenecektir. Ayrıca eklenen konuyla ilgili Yapılan İşlemler ile İşlem Yapılanların Sayısı otomasyon sistemine işlenecektir.

10 YAPILAN İŞLEMLER Sıra No: İşlemin Niteliği İşlemin Türü 1 Adli
Ön İnceleme-Soruştuma İzni Verilmesi 2 Ön İnceleme-Soruşturma İzni Verilmemesi 3 Tevdi Raporu 4 3628 S.K. Göre İşlem Yapılanlar 5 Genel Hükümlere Göre Suç Duyurusu 6 İşlem Gerektirmeyenler 7 İdari Kabahatler Kanuna Göre İşlem Yapılanlar 8 Disiplin Cezası(657 S.K)-Uyarma 9 Disiplin Cezası(657 S.K)-Kınama 10 Disiplin Cezası(657 S.K)-Aylıktan Kesme 11 Disiplin Cezası(657 S.K)-Kademe İlerlemesinin Durdurulması 12 Disiplin Cezası-Devlet Memurluğundan Çıkarma 13 İkaz 14 Nakil(Görev Yer Değişikliği) 15 Sağlık Meslekleri Kuruluna Sevk 16 İşlem Gerektirmeyen(İdari ve Disiplin Yönünden) 17 Tazmin Tazminle Sorumlu Olanlar 18 Tazmin Tutarı 19 Diğer Türk Tabibler Birliğine Suç Duyurusu 20 YÖK'na Suç Duyurusu 21 SGK'na Suç Duyurusu 22 Diğer Kurumlara Suç Duyurusu

11

12

13

14

15 KONU KODLAMA SİSTEMİ

16 KONU KODLAMA SİSTEMİ TEŞEKKÜRLER


"KONU KODLAMA SİSTEMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları