Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU"— Sunum transkripti:

1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU

2 H.Ü. ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu; Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerine ve Uluslararası İlişkiler disiplini ile ilgilenen diğer öğrencilere bu alanla ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayacaklar faaliyetler düzenlemek amacıyla 2005 yılında kurulmuştur.

3 H.Ü. ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
H.Ü. Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nun temel amacı öğrencilerin akademik bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve bunların uygulama alanlarıyla buluşmalarıdır. Ayrıca düzenlenen etkinlikler ile öğrenciler aktif bir üniversite hayatı yaşamakta ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmaktadır. Bu amaçla her eğitim öğretim döneminde pek çok etkinlik düzenlenmektedir.

4 H.Ü. ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
Bu etkinliklerden bazıları şunlardır; -Uluslararası İlişkiler disiplininde uzman kimselerin konuşmacı olarak davet edilmeleri, -Büyükelçi seminerleri, -Kariyer günleri, -Çeşitli kamu ve özel kurum ve kuruluşlara geziler, -Gazeteci ve siyasetçi davetleri, -Diğer üniversite ve topluluklarla iş birliği içinde düzenlenen öğrenci panel ve kongreleri, -Basılı olarak ve internet üzerinden dergi ve fanzin çıkarmak, -Çeşitli sosyal aktivite organizasyonları düzenlemek, -Sosyal sorumluluk projeleri organize etmek ve projelere destek vermek.

5 H.Ü. ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
H.Ü. Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nun düzenlediği bu faaliyetler ile Hacettepe Üniversitesi’nin de tanıtımı yapılmaktadır. H.Ü. Uluslararası İlişkiler Topluluğu her yıl daha da güçlenerek ve gelişerek çalışmalarına ara vermeden devam edecektir.

6 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU TANIŞMA TOPLANTISI H.Ü. Uluslararası İlişkiler Topluluğu olarak bölüm öğrencilerimizin hem arkadaşlarıyla hem de bölüm akademisyenlerimiz ile tanışmaları, kaynaşmaları bunun yanında üniversitesi hayatına adapte olmaları adına tarihinde Tuğrul Çubukçu Konferans Salonu’nda tanışma etkinliği gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

7

8 BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ
DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Vika Mazwi Khumalo’yu tarihinde öğrencilerimizle bir araya getirerek Türkiye- Güney Afrika İlişkileri üzerine bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız.

9

10 BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ
DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Abderrahman Salaheldin tarihinde Mısır- Türkiye İlişkileri ve Arap Baharı hakkında bizlere bilgilerini aktarmak için öğrencilerimizle buluşmuşlardır.

11

12 BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ
DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Eberhard Pohl tarihinde Türkiye- Almanya ilişkiler ve Avrupa Birliği konulu etkinliğimiz için öğrencilerimizle bir araya gelmişlerdir.

13

14 2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ Turkey’s Role In The Global Economy
George Mason Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden Prof.Dr. Jack Goldstone tarihinde Türkiye’nin Global Ekonomide Yeri konulu paneli gerçekleştirmek üzere bizlerle olmuşlardır. Yapılan etkinliklerle yabancı ülkelerdeki üniversiteler ile iş birliği gerçekleştirmenin yanı sıra üniversitemizin tanıtımı yapılmuştır.

15

16 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ AB Gençlik Programları ve Proje Yazım Eğitimi Sayın Uzm.Dr. Bugay Turhan AB Projeleri nelerdir, projeler ile yurt dışına nasıl gidilir, proje nasıl yazılır gibi konularda bilgi vermek üzere tarihinde öğrencilerimizle bir araya gelmişlerdir.

17

18 2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ 10 KASIM 2012 ANITKABİR ZİYARETİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yıl dönümünde Atamızı anmak adına topluluk olarak üyelerimizle birlikte Anıtkabir ziyareti gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

19

20 2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ BM ENFORMASYON MERKEZİ GEZİSİ
Öğrencilerimizin Birleşmiş Milletler’in birimleri, çalışmaları, iş koşulları gibi konularda bilgi almaları amacıyla tarihinde BM Enormasyon Merkezi’ne gezi düzenlenmiştir.

21

22 2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ AVRUPALILAŞMA VE TÜRK FUTBOLU
Bilimsel bir çalışma olarak futbolun ele alındığı etkinliğimizde bu spor türünün siyasete, ekonomiye yansımaları ele alınmıştır. Etkinlik ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Akademisyenlerinden Yrd.Doç.Dr. Özgehan Şenyuva ile tarihinde gerçekleştirilmiştir.

23 2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GEZİSİ
Yaklaşık 50 öğrencimiz ile birlikte T.C. Dış İşleri Bakanlığı’na gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde bakanlık teşkilatı, yapısı, işleyişi, kariyer ve staj olanakları gibi konularda bilgi alınmıştır.

24

25 2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI GEZİSİ
Yeni kurulmuş olan T.C. AB Bakanlığı ile ilgili ve kariyer, staj, eğitim olanakları gibi konularda bilgi almak amacıyla tarihinde 43 öğrencimiz ile birlikte ziyaret gerçekleştirilmiştir.

26 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ H.Ü. Stratejik Araştırmalar Merkezi ile gerçekleştirdiğimiz ortak etkinlikler; İran’ın Nükleer Programı ve Dünya’ya Yansımaları Ermeni Dış Politikası -8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine Destek verilmiştir.

27

28

29 Planlanan Etkinlikler
Üniversiteler Arası Öğrenci Paneli: Değişen Dünya Düzeni konulu diğer üniversitelerle birlikte gerçekleştirilmek istenilen etkinliktir. Bir gün boyunca sürmesi planlanmaktadır. Öğrencilerin akademik hayatta yer bulmaları ve diğer üniversitelerle iş birliği açısından önem taşımaktadır tarihinde yapılması söz konusudur.

30 Planlanan Etkinlikler
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinliği Uluslararası İlişkiler açısından önemli bir yere sahip olan bu günün alanında uzman akademisyen, siyasetçilerle konuşulmasının yanı sıra öğrenci oturumu yapılması planlanmaktadır.

31 Planlanan Etkinlikler
Polonya- Türkiye İlişkileri konulu bir etkinlik düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu etkinlik Stratejik Araştırmalar Merkezi ile ortak olarak gerçekleştirilecektir. Konuşmacı  Dr. Piotr NYKIEL (Jagiellonian Universitesi) olacaktır. Son olarak çıkardığımız bir fanzin bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde bunun dergiye dönüşmesi için uğraş verilecektir.

32 ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
YANIMIZDA OLAN TÜM İDARİ, AKADEMİK PERSONELE TEŞEKKÜR EDERİZ. ADRES: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yeni Bina 3. Kat Sağ Koridor Topluluk Başkanı: Kardelen Dilara Keneş Topluluk Akademik Danışmanı: Dr. Ayşe Ömür Atmaca


"HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları