Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOĞAL SAYILAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOĞAL SAYILAR."— Sunum transkripti:

1 DOĞAL SAYILAR

2

3 Negatif değer almazlar.

4 Bazı kaynaklarda "0" doğal sayı olarak alınmaz
Bazı kaynaklarda "0" doğal sayı olarak alınmaz. Matematikte hala sıfırın bir doğal sayı alınıp alınmayacağı tartışma konusudur. Ancak eğer cebirsel inşâlar yapılmak isteniyorsa "0" sayısının doğal sayı olarak alınması avantaj sağlayabilir.

5

6 Matematiğin diğer dallarında da problem hangi durumda daha kolay ifade edilebilecekse doğal sayılar kümesi de o şekilde alınır.

7 Sayı Değeri  Bir doğal sayının rakamlarının belirttiği değere rakamların sayı değeri denir. Doğal sayının rakamlarının toplamına rakamların sayı değerleri toplamı denir.

8 9 basamaklı bir doğal sayının basamaklarının
Basamak değeri  9 basamaklı bir doğal sayının basamaklarının Birler basamağının basamak değeri :1 Onlar basamağının basamak değeri :10 Yüzler basamağının basamak değeri :100 Binler basamağının basamak değeri :1.000 On binler basamağının basamak değeri :10.000 Yüz binler basamağının basamak değeri :

9

10 Milyonlar basamağının basamak değeri :1.000.000
On milyonlar basamağının basamak değeri : Yüz milyonlar basamağının basamak değeri : Onlu sayma düzeninde bir basamağın değeri sağındaki basamağın 10 katıdır. Bir rakamın basamak değeri o rakam ile rakamın yazıldığı basamağın çarpımıyla bulunur..

11

12 12345 sayısındaki 2 nin basamak değeri 2 (sayı değeri) ve 1000 (basamak değeri) çarpılarak 2 X 1000 = 2000 şeklinde bulunur

13 Doğal sayıların sıralanmasına en büyük basamaktan başlanır.
Büyüklük ve Küçüklük İlişkileri  Doğal sayıların sıralanmasına en büyük basamaktan başlanır. Aynı basamakta büyük rakam bulunan sayı diğerinden büyüktür. İki sayının yüz milyonlar basamaklarında eşit rakamlar bulunuyor. Bu nedenle karşılaştırma bir sonraki basamak olan on milyonlar basamaklarında yapılır.

14 Bu basamaklarda 9 > 8 olduğundan 894. 125. 067 > 887. 954
Bu basamaklarda 9 > 8 olduğundan > yazılır. “ büyüktür şeklinde okunur.”  Doğal Sayılar Kümesinde; iki doğal sayının toplamı yine bir doğal sayı olur.


"DOĞAL SAYILAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları