Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı."— Sunum transkripti:

1 1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı bize örnek oldu. Aradığını onlarda buldu.

2 2/10 Zamir A B C D Arkadaşın Ankara’ya ne zaman gelmiş. Bu tabağı buraya kim koymuş olabilir. Bende onunla gidebilir miyim? Kaçıncı katta oturuyorsunuz? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru zamiri vardır?

3 3/10 Zamir A B C D Birkaç öğrenci derse girmemiş. Şehrin dışında birkaç ev vardı. Çocuklardan bir kaçını parkta gördüm. Sonbaharda birkaç ağaç yeşil kalır? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ birkaç ” kelimesi farklı görevde kullanılmıştır?

4 4/10 Zamir A B C D Benim çantam kardeşiminkinden daha büyük. Biraz sonra yandaki masaya oturabiliriz. Sulu boya ile defterdeki resimleri boyadı. Yarınki geziye bütün sınıf katılacak. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgi zamiri vardır?

5 5/10 Zamir A B C D Elbiseler dolaplara özenle yerleştirilir, güve yemesin diye elbise aralarına naftalin konurdu. Çocuk bir yandan yaralı kuşa korkuyla bakıyor, bir yandan da onu sevmek istiyordu. Annesi çocuğunun aç olmadığını biliyor, ama yinede pastadan yemesini istiyordu. Ali, arkadaşı Mustafa’yı hem çok seviyor, hem de kimi davranışlarından dolayı kızıyordu. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu, cümlenin uygun bir yerine “ ona ” sözcüğü eklenerek giderilebilir?

6 6/10 Zamir A B C D Aşağıdaki dizelerin hangisinde zamir ekeylem alarak yüklem olmuştur? Beni herkes severdi çocukluğumda. Sendin bütün korkuların çaresi. Ben uzaklarda olmalıyım, çok uzaklarda. Denize bakan evler gibiyim seninle.

7 7/10 Zamir A B C D Kolay değil bu dünyadan ayrılmak. “Bu taşındır” diyerek Kâbe’yi diksem başına. Bu eller miydi resimleri tutarken uyuyan. Gönlüm bu sevincin heyecanıyla kanatlı. “ Bu ” sözcüğü, aşağıdaki dizelerin hangisinde tür bakımından ötekilerden farklıdır?

8 8/10 Zamir A B C D Devletim Hangi kelime iyelik zamiri eki almıştır? Severiz Okursun Yazınız

9 9/10 Zamir A B C D Ben gelmiyorum, o gelebilir. Kuş, belli ki onun elinden yem yemeğe alışmıştır. O, arkadaşlarına haber gönderdi. Çocuk, babasına, onu postaya vermesini söyledi. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, “ O ” kelimesi çeşidi yönünden diğerlerinden farklıdır?

10 10/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinin öznesi zamirdir? Seni dün okulda görmedim. Sınav olduğu için hepsi okula gelmişti. Müdür, herkesin burada toplanmasını istedi. Konukları ağırlamak için gereken hazırlıkları yapmalıyız.


"1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları