Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı."— Sunum transkripti:

1 1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı. Verilen saatte kimse gelmedi. Tiyatroya annemle ben gideceğiz.

2 2/20 Zamir A B C D O zaman aklına önemli bir şey geldi. Dolaptan herhangi birisini aldı ve giydi. Nasıl bir adam olduğunu bilmiyorum. Tiyatroya annemle be gideceğiz. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir vardır?

3 3/20 Zamir A B C D O kitabı ben de okudum. Sen o soruyu nasıl çözdün. Toplantıya o da gelecekmiş. O kızı görünce tanır gibi oldum. “ O ” kelimesi, aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olarak kullanılmıştır?

4 4/20 Zamir A B C D Zavallı kediciği işte o gün görmüştüm. Kendini tutamayıp ağlamıştı. Davranışının doğru olmadığını sen de biliyorsun. Kimseyi dinlemeyip o bildiğini yapıyor. Aşağıdaki cümlelerde altı çizgili sözcüklerden hangisi kişi zamiri değildir?

5 5/20 Zamir A B C D İşaret İyelik Şahıs Belgisiz “ Falan şunu demiş, filan bunu demiş, sen bunlara aldırma.” cümlesinde kullanılan “ falan filan” ne tür zamirlerdir?

6 6/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgi zamiri kullanılmıştır? O kadar kızmıştı ki gözü kimseyi görmedi. Dün elektrikler kesildiğinde sizin ki de kesildi mi? Kaymakam, okuldaki kütüphanenin açılışına katıldı. Masanın üstündeki tabakları mutfağa götürdü.

7 7/20 Zamir A B C D Pazardan Masanın Üstüne Şunları “ Pazardan aldıklarını masanın üstüne, şunları da dolaba koy.” cümlesinde zamir olan kelime hangisidir?

8 8/20 Zamir A B C D Çalışan her insan sağlam olur. Aşağıdaki cümlelerine hangisinde zamir kullanılmamıştır? Aradan birkaç saat geçmişti. Filmin sonunda bazıları hüzünlendi. Araba yolda bir kadına çarptı.

9 9/20 Zamir A B C D Belgisiz zamir Kişi zamiri İşaret zamiri Soru zamiri “Sen de kendini ne sanıyorsun?” cümlesinde aşağıdaki zamirlerden hangisi kullanılmıştır?

10 10/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belgisiz zamir kullanılmıştır? Eve gittim ki onlar geldi. Bugünkü sınava hanginiz çalıştı. Maç seyrederken televizyonumuz bozuldu. Utancından kimsenin yüzüne bakamadı.

11 11/20 Zamir A B C D Çekimlenirken kök değiştirmezler. İsmin hallerini alırlar. Çoğul eki alırlar. Küçültme ekleri alırlar. Aşağıdakilerden hangisi zamirlerin özelliklerinden değildir?

12 12/20 Zamir A B C D Kaçıncı sınıfa gidiyorsun? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru zamiri kullanılmıştır? Günde kaç saat çalışıyorsun? Çocuk Kalbi’ni hanginiz okudu? Müzeleri görmeye ne gün gideceğiz?

13 13/20 Zamir A B C D Bizimle beraber o da gelecek mi? Bütün cesaretiyle yolda ilerliyordu. Buluştuğumuzda hava çoktan kararmıştı. Ne düşündüğünüzü bir de size sormalı. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çoğul olmasına rağmen, tekil anlamı da taşıyan zamir kullanılmıştır?

14 14/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin “ - e ” haline girerken kelime kökünde değişikliğe uğrayan zamir vardır? Yola çıkarken bize uğradılar. Bakkaldan aldıklarını buna doldur. Size de geç kalacağını söyledi mi? Hiç sebep yokken bana darıldı.

15 15/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde basit zamir vardır? Birçoğu dışarıda oynuyordu. Kime söylese şaşırıyordu. Çağırdıklarımın birkaçı gelmedi. Aradığı adresi kimseye sormadı.

16 16/20 Zamir A B C D Sisli hava tüm şehri kaplamıştı. Bana sorma cevabını bekliyorum. Kutudakilerin birkaçı kırıldı. Başkalarının işine karışma. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır?

17 17/20 Zamir A B C D “ Birçoğu bana doğru, hızlı gelirken birkaçı onun yanına koştu, bazısı da oldukları yerde kaldı.” cümlesinde kaç tane sözcük halinde zamir vardır? 3 4 5 6

18 18/20 Zamir A B C D İlgi zamiri - ilgi zamiri - kişi zamiri - işaret zamiri İyelik zamiri - iyelik zamiri - kişi zamiri kişi zamiri Kişi zamiri - kişi zamiri - kişi zamiri - işaret zamiri İyelik zamiri - ilgi zamiri - kişi zamiri - kişi zamiri “ Oğlum ve kızım sana emanet. Onlara iyi bak.” cümlesinde zamirlerin doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

19 19/20 Zamir A B C D Aşağıdakilerden hangisinde soru zamiri kullanılmıştır? Hangi çocuk düştü? Bakkaldan kaç yumurta alacağım? Test kaç soruluktu? Yaş gününe kimler geldi?

20 20/20 Zamir A B C D Kalemimi yer düşürdüm. Sana susmanı söyledim. Çantanın içinde seninkini göremedim. Sessizce oraya otur. Aşağıdakilerin hangisinde ilgi zamiri kullanılmıştır?


"1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları