Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞKAN: EMİR TUNCER KENDİNDEN ÖNCE HİZMET

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞKAN: EMİR TUNCER KENDİNDEN ÖNCE HİZMET"— Sunum transkripti:

1 2005 - 2006 BAŞKAN: EMİR TUNCER KENDİNDEN ÖNCE HİZMET
CARL-WILHELM STENHAMMAR Uluslararası Rotary Başkanı Sedat Altunay Ur.2420.Bölge Guvernörü

2 EŞLİ TOPLANTILARIMIZ……

3 Nişantaşı-Küçükçekmece-Beylikdüzü-Göztepe-Maltepe-Suadiye ve Karaköy kulüplerimizle ortak toplantı yapıldı.

4 Traunstein Rotary Kulübü Başkanı Hans Schwap’ı ve Landschulheim Marquartsein Lisesi Öğrencilerini Rotaractlarımızla birlikte Ağırladık.

5 KONUŞMACIMIZ …… GÖKSEL SAVCI
Bu Ziyaret İçin Hazırlamış Olduğu AB Süreci Ve Türkiye İsimli Sunusunu Almanca Olarak Gerçekleştirdi

6 KONUŞMACIMIZ …… ROTARACT BAŞKANIMIZ ONUR KIYAK

7 değişik konularda konuşmacılarla bilgilendik..
MİTHAT BEREKET……. YAŞAR NURİ ÖZTÜRK….. Türkiye … ALİ RIZA EYİKOÇAK…..Ne Söylüyoruz ? Ne Anlıyoruz ? GÖKSEL SAVCI…..Avrupa Birliği ve Türkiye (Almanca Sunum) SENCER YILMAZ…Meslek Tanıtımı RTN.MİTHAT KIYAK…Nüfus ve Kalkınma Eylem Grubu YAMAN ÖZGÜN……Deliler ve Dahiler DR.CUMHUR MUMCU…. Dış Siyaset açısından Türkiye RTN.ERDAL SAMUR…..Rotary Tüzük Tadili ONUR KIYAK…..İnterrota Toplantıı İzlenimleri RTN.ÖZCAN ALBAK…..Toplum Hizmetleri RTN.NECDET UYGURER…Uluslar arası Komite Bilgileri RTN.CÜNEYT OKTAY….Çevre Komitesi Bilgileri

8 KONUŞMACIMIZ MİTHAT BEREKET

9 KONUŞMACIMIZ CUMHUR MUMCU

10 KONUŞMACIMIZ YAŞAR NURİ ÖZTÜRK

11 KONUŞMACIMIZ YAMAN ÖZGÜN

12 Gelecek Dönem kuruluşunun 10
Gelecek Dönem kuruluşunun 10. yılını kutlayacak olan kulübümüz için devir teslim törenine kadar tamamlanmak üzere “10 Yıl Önce-10 Yıl Sonra” temalı bir vizyon çalışması başlatılarak, bu kapsamda kulüp logosunun üye oylaması ile yenilenmesi dahil olmak üzere ikinci 10 yıla yönelik tüm kulüp arşivini ve birikimlerini içeren bir şov ve devamında bir kulüp envanteri çalışması tamamlandı.

13 SONRA 10 YIL ÖNCE

14 Rotaract kulübümüzle 2 ortak toplantı organize edildi
Ve Rotaract-Rotaryen tanışıklığı artırıldı.

15 ROTARACTLARIMIZLA ORTAK TOPLANTI

16 ROTARACTLARIMIZLA ORTAK TOPLANTI

17 Tüm mutlu günlerimiz (Rotary’ye giriş yıldönümü dahil olmak üzere) bülten dışında bire bir temaslarla kutlanmaktadır..Ayrıca bir çiçek firmasından alınan sponsorlukla eşlerimize doğum günlerinde kulüp adına çiçek gönderilmesi sağlandı.

18 Bölgemizde kutlanan başta 10.Kasım ve 29.Ekim olmak üzere tüm resmi kutlamalara çiçek gönderilerek kulüp adına protokolde hazır bulunularak ve Kulübün resmi temsili ile toplumsal görevlerimiz yerine getirildi.

19 Bölge organizasyonlarına eşlerimizle katıldık. BAĞ BOZUMU…

20 KOYE GÜNGÖREN Halk Eğitim Müdürlüğünde kulübümüz sponsorluğunda 20 kişilik bir KOYE sınıfı açıldı. Üniversitede okuyan 4 öğrenciye burs verildi.

21 2005 - 2006 Onlar sevindi….Biz mutlu olduk….
Kullanmadığınız giysiler “GİYECEK” olsun …Projesi Roteşlerimizin ve dostlarımızın katkısı ile ….. Onlar sevindi….Biz mutlu olduk….

22 100.Yıl Rotary Parkı Bakımı ve İşletmesi

23 En az 1 STK ile ortak proje gerçekleştirilmesi hedefimiz kapsamında OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ ile tarihinde imzalanan protokolle “ENGELSİZ EĞİTİM” projesi başlatıldı.

24 Projede temel amaç; T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği arasında yapılacak protokol kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okulları içinden protokol kapsamındaki kriterlere göre seçilenlerin; özürlü kişilerin kullanımına uygun standartlarda mimari düzenlemelerinin yapılarak, özürlü öğrencilerin Anayasa’nın öngördüğü eğitim hakkından faydalanmasını sağlamaktır. Bu kapsamda 1 örnek okul çalışması ile teknik uygulama şartnamesi tamamlandı.

25 2005 - 2006 Okul tespit formu 1.Aşama: Okul tespitleri devam ediyor….
Raporlanarak projelendiriliyor ve inşaat keşfi hazırlanarak öncelik sırasına göre listeleniyor. Okul tespit formu

26 2.Aşama: Sıralama önceliğine göre bulunan sponsorlarla imalat başlıyor

27 TOPLUMSAL KALKINMA İÇİN SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ projesi kapsamında; Bu bölge oturan bir Eğitim Fakültesi öğrencisine burs veriliyor. Dönem Guvernörümüzün desteği ile sağlanan 100 adet kuru erzak kolisi Ramazan ayında Maltepe Muhtarlığına ulaştırıldı.

28 TOPLUMSAL KALKINMA İÇİN SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ projesinin son durum değerlendirmesi ve raporların sunumunu Göztepe, Maltepe ve Suadiye Rotary Kulüpleri ile ortak yaptığımız toplantıda üyemiz Proje Koordinatörü GDB. Rtn.Mithat Kıyak gerçekleştirdi.

29 Üstün zekalı çocukların eğitimini amaçlayan “Bir Meşalede Sen Yak” projesine 7.Grup Kulüpleri ile birlikte ortaklaşa katkıda bulunularak bir meşale yakıldı. 7. Grup kulüpleri olarak dolar değerinde 3-H projesi kapsamında Yalova-Çiftlikköy Gacık Beldesi içme suyu projesine kulüp olarak destek verilmektedir. UR.onayının NİSAN 2006’da alınmasından sonra gelecek dönemde de projenin fiziki olarak gerçekleşmesinde görev alınacaktır.

30 Omurilik felçlileri için yapılacak Enez Tatil Kampı mimari avan projesi kulübümüzce tamamlanarak teslim edildi.

31 Enez tatil kampı mimari avan projesi

32 2005 - 2006 Edirne Özürlü Konukevi projesinde
1 odanın tefrişi 7.grup kulüpleri olarak üstlenilmişti. Kulübümüz üzerine düşen edinimler yerine getirilerek Dönem içinde vefat eden Topkapı Kulüp Başkanımız Yalçın Gökhan adına tamamlandı.

33

34 Roteşlerimizin katkıları ile okul mevcudu 200 olan Hoşdere İlk Öğretim Okulu öğrencilerine 200 adet eğitim paketi hazırlanarak dağıtıldı.

35 2005 - 2006 Bölge ile birlikte Merkez Bankası Başkanı
Süreyya Serdengeçti’ye Meslek Onur Ödülü , Mesleğinde üstün başarı gösterdiğine inandığımız karı koca olarak baba mesleği saat tamirciliği işini sürdüren Ayşe-Göksel Beşdallı Çiftine Meslekte Üstün Başarı Ödülü Olmak üzere 2 meslek ödülü verildi.

36

37 Yoksulluk ve açlık Programı kapsamında geçen dönem işyeri açan 3 kişilik grup için geçtiğimiz dönem Kulübümüz tarafından başlatılan Rotary Ailesi içindeki ilk MİKROKREDİ uygulamasının takip edilerek başarı ile sonuçlandırılması ve ilk uygulama finali olan Aralık’2005 den itibaren yeni bir proje için ön fizibilite çalışmaları komitemizce yapılmaktadır. Devam eden MİKROKREDİ projemiz neticesinde faaliyete geçen PITIRCIK ÇOCUK YUVASI ‘na denetim ve takip açısından işyeri ziyaretleri gerçekleştirildi.

38 Mercedes Fabrikası’na bir işyeri ziyareti gerçekleştirildi.

39 Dönemin ilk bölge Meslek Hizmetleri Eğitim Toplantısı organizyonu yapıldı.

40 FERNANDES’İ UĞURLUYORUZ….
Yelken kampı için ülkemize gelen gençlerden 1 tanesine bir üyemiz ev sahipliği yapmıştır. Uzun dönem öğrenci değişim programı çerçevesinde geçtiğimiz dönem misafirimiz olan 1 Brezilyalı öğrencinin gidişinin gecikmesi nedeni ile misafirliği dönemimizin ilk 3 ayı devam ettirilmiştir. FERNANDES’İ UĞURLUYORUZ….

41 Sağlıklı Bir Gelecek İçin Anne Baba Eğitimi başlıklı eşli ödenek projesi TRF tarafından kabul edilmiş, proje ortağımız kulüplerin katkıları ile Kulübümüz tarafından USD yatırılmıştır. Toplam Proje bütçesi USD’dir Bölge 3000 USD ile projemize destek olmuştur. Proje üç Bölge’de 7 şehirde gerçekleştirilecektir. Proje Katılımcıları: Bölge’den Bahçeşehir,Göztepe, Çorlu, 2440. Bölge’den Bursa Uludağ, Marmaris,Göcek, 2430. Bölgeden Samsun, Elazığ Rotary Kulüpleri ve 6910.Bölge den (ABD) Gwinnett County ve Bracelton Kulüpleri dir. 23-26 Mart 2006 tarihlerinde projenin ilk etkinliği olan eğitici eğitimi kulübümüz tarafından organize edildi

42 Rotaraclarımız Charter Belgeleri’ ni aldılar.

43 Almanya Traunstein Rotary Kulübünün gerçekleştirdiği 1 Haftalık İstanbul seyahatinde Rotary Kulüp Başkanı Rtn.Hans Schwap ve 25 lise son sınıf öğrencisi, 2 öğretmeni kulübümüzün davetlisi oldular. Rotaract kulübümüzün ev sahipliği yaptığı grup, rotarctlarımızla birlikte Nevizade'de bir akşam yemeği yediler.

44

45 TOPLUMSAL KALKINMA İÇİN SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ
TOPLUMSAL KALKINMA İÇİN SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ Maltepe ilçesinin nüfuslu Başıbüyük mahallesinde toplumun sosyo-demografik özelliklerini ve sağlık sorunlarını belirleyerek sağlığın geliştirilmesi için başta sağlık eğitimi olmak üzere sektörler arası işbirliği ile sağlık hizmetlerinin daha etkin verilmesini ve sosyal destekleri sağlamak ve toplum kalkınmasına destek vermeyi amaçlamaktadır.

46 Elde edilen sosyo demografik veriler ve sağlık ölçütleri hakkındaki sonuçlar 17 Ocak 2006 tarihli toplantıda proje katılımcılarına sunuldu.

47 TOPLUMSAL KALKINMA İÇİN SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ KATILIMCILARI:
TOPLUMSAL KALKINMA İÇİN SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ KATILIMCILARI: Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi, Bahçeşehir Rotary Kulübü, Göztepe Rotary Kulübü, UR Nüfus ve Kalkınma Eylem Grubu, Maltepe İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü, Maltepe İlçesi Sağlık Grup Başkanlığı, Maltepe Belediyesi

48 Bu proje kapsamında; Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi ve Göztepe Rotary Kulübü ile birlikte gerçekleştireceğimiz anne baba eğitimi etkinliği için afişlerimiz hazırlanıp Başıbüyük mahallesinde muhtarlık binasına ve değişik yerlere asılarak katılımcıların kayıtlarına başlanmıştır.

49

50 Guvernör Ziyareti

51 Anne Baba Eğitici Eğitimi
Anne Baba Eğitici Eğitimi

52 Anne Baba Eğitici Eğitimi
Anne Baba Eğitici Eğitimi Sertifika Töreni

53 Ve Bir Dönem Daha Böyle Bitti….
Ve Bir Dönem Daha Böyle Bitti….


"BAŞKAN: EMİR TUNCER KENDİNDEN ÖNCE HİZMET" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları