Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CAB Abstracts Kapsamlı Tarım Ve Uygulamalı Yaşam Bilimleri Araştırması Jeff Clovis Thomson Scientific Director, Customer Education & Sales Support Academic.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CAB Abstracts Kapsamlı Tarım Ve Uygulamalı Yaşam Bilimleri Araştırması Jeff Clovis Thomson Scientific Director, Customer Education & Sales Support Academic."— Sunum transkripti:

1 CAB Abstracts Kapsamlı Tarım Ve Uygulamalı Yaşam Bilimleri Araştırması Jeff Clovis Thomson Scientific Director, Customer Education & Sales Support Academic & Government Markets

2 Copyright 2006 Thomson Corporation 2 CAB Abstracts Disiplinler - Tarım, ormancılık, insan beslenmesi, veterinerlik ve cevre bilimini kapsayan uygulamalı yaşam bilimleri kapsamı Kapsam –1910 dan günümüze kadar, her yıl eklenen 220 bin kayıt –Mevcut 6.9 milyon kayıt –Kayıtların % 95 i İngilizce bir özete sahip –9 bin sureli yayın; 3500 kitap ve konferans tutanakları –140 ülke ve 50 dilde alana ait kaynak

3 Copyright 2006 Thomson Corporation 3 DEĞER Neden CAB Abstraklarını tercih ederiz -CAB diğer veri tabanlarında daha fazla tarım ve uygulamalı yaşam bilimlerin hakkında bilgi sağlar -CAB her nerede ve ne biçimde olur ise olsun ilgili her araştırmaya ulaşmamızı sağlar. - CAB Abstrakları bir çok öncü akademik enstitünün tercihidir -CAB, uygulamalı yaşam bilimlerinde bugünün önemli başlıkları hakkında güncel ve geçerli bilgi sunar.

4 Copyright 2006 Thomson Corporation 4 Diğer veri tabanlarına oranla benzersiz yayınlar. Kullanıcıların ilgili bütün araştırmalara erişimini sağlayan CAB Abstrakt diğer veri tabanlarına oranla tarım ve uygulamalı yaşam bilimlerinde benzersiz kaynaklar sunar.

5 Copyright 2006 Thomson Corporation 5 İlgili Bütün Araştırmalara Erişim Bugün bilimsel keşifler düne oranla çok hızlı olmaktadır. Şu anda Çin’de yapılmakta olan bir araştırmacı araştırmalarını tamamlamaya çalışan araştırmacılarınız için çok önemli olabilir. CAB Abstrakt, siz kullanıcılarına sadece İngilizce dilinde değil diğer dillerdeki araştırmalara da erişimi sağlar. CAB Abstraktra rakiplerinden daha fazla dilde araştırma içerir. Bütün diğer dillerdeki özetler İngilizceye çevrilmiştir, böylece kendileri için önemli olan araştırmalar ulaşabilirler. Yeni İngilizce özetler daha önce orijinalde olmayanlar üzerine tasarlanmaktadır.

6 Copyright 2006 Thomson Corporation 6 Her Tür Araştırmaya Erişim Binlerce makale içinden seçmekle olduğu gibi, CAB Abstrakt dünyanın her yerinden “grey” literatüre hakkında geniş kapsam sunar. Bu şunları içerir: Yıllık raporlar Kitap ve/ya bölümleri İlanlar Konferans tutanakları Münazara notları Alana dair notlar Genel raporlar El kitapçıkları Monograflar Haber bültenleri Teknik raporlar Tezler Bu materyalin içeriği kullanıcıların sadece akademik dergilerde olan değil dünya yapılan bütün araştırmalar erişimlerini sağlar.

7 Copyright 2006 Thomson Corporation 7 CAB Abstracts Sınıflama ve Dizinleme -Konu sınıflama ve dizinleme alanında uzman editörlerce yapılmaktadır. -Özel olarak seçilmiş kelime, CAB Terimleri –Geniş açıklayıcılar –Anahtar sözcük –Coğrafi konum –Tanımlayıcılar –Organizma açıklayıcıları -340’ın üzerinde CABICODES hiyerarşık olarak 24 kategoriye konmuştur.

8 Copyright 2006 Thomson Corporation 8 Türkiye’deki Tarımsal Araştırmadaki Artış

9 Copyright 2006 Thomson Corporation 9 Türkiye’deki Tarımsal Araştırmanın Etkisi

10 Copyright 2006 Thomson Corporation 10 Kullananımı kolay ve sezgiler ile anlaşılabilir ara yüz fazla öğrenmeye gerek olmadan kullanılabilir Çoklu tarama seçenekleri Yeni başlayan ve uzman kullanıcılara uygundur Tam bilgi kalıpları/gruplarına ulaşıma elverişlidir. Ana kriterlerinizi kolayca değiştirebilirsiniz.

11 Copyright 2006 Thomson Corporation 11 Genel Tarama, Genel Tarama ekranı ile bütün CAB uzman abstraktlarına ve dizinlerine ulaşabilirsiniz ve arama yapabilirsiniz. Kullanımı kolay Arama Yardımının avantajını yaşayın.

12 Copyright 2006 Thomson Corporation 12 CAB Abstrakt Genel Arama Anahtar kelime dizinleme alanları, her düzeyden kullanıcıların ve etkili seçeneklerin avantajını kullanması amacı ile başlığa göre taramada gösterilmektedir. Kullanımı kolay!

13 Copyright 2006 Thomson Corporation 13 Anlaşılması kolay arama yardımlarını ve uzman dizinlemeleri inceleyin. Kelimeyi (tanımlayıcı kelimeler) yazın. Aranacak terimleri ekleyin.

14 Copyright 2006 Thomson Corporation 14 Anlaşılması kolay arama yardımlarını ve uzman dizinlemeleri inceleyin. Kelimeyi (tanımlayıcı kelimeler) yazın. Aranacak terimleri ekleyin.

15 Copyright 2006 Thomson Corporation 15 Advanced Search “Command Line” stili ile arama yapan kullanıcılar için kullanışlı “Search History” bölümündeki “Combine Sets” fonksiyonu ile yeni aramalar geliştirin.

16 Copyright 2006 Thomson Corporation 16 Arama Sonuç Özeti Arama sonuçlarını etkili ve uygun olarak incelenmesi Kullanıcı her sayfada yer alan birden fazla kayıt seçebilir. Tam Metin İncele ile abone olunmuş ve yazılmış olan her bir sonucun tam metnine ulaşılabilir yada OpenURL ile tam metin online kataloga taşınabilir.

17 Copyright 2006 Thomson Corporation 17 Arama Sonuç Özeti Arama sonuçlarını etkili ve uygun olarak incelenmesi “Search Within Results” kutusuna bir başlık girilerek sonuçlar içerisinde arama yaptığınız yeni terime göre aramanızı filtrelemiş ve yenilemiş olursunuz. Bu en son yazdığınız başlığın kayıtlarına ulaşmanızı sağlar.

18 Copyright 2006 Thomson Corporation 18 Analiz Sonuçları ISI Bilgi Ağının önemli bir özelliğidir. - Aramanızı yenileyin seçeneği ile sonuçların alt gruplarını hızlıca inceleyin. - Aramanızı CAB Abstrakta özel alanlarda yeniden yapın Analiz Sonuçları Yönelimlerin farkında olun ve alt gruplara ulaşın.

19 Copyright 2006 Thomson Corporation 19 Analyze Results Analiz Sonuçları Yönelimlerin farkında olun ve alt gruplara ulaşın. Kayıtlar; -Yazar -CABICODES -Tanımlayıcı -Belge tipi -Dil -Basım Tarihi -Kaynak Adı’na göre inceleyin. Sonuçları olarak yeniden rafine edin. 100 bine kadar bütün sonuçları inceleyin

20 Copyright 2006 Thomson Corporation 20 Analyze Results Analiz Sonuçları Yönelimlerin farkında olun ve alt gruplara ulaşın. İnceleme sonuçlarını bir dosyaya kaydedin Bilgi sekme sınırlandırmalı ‘tab- delimited’ biçimde saklanır ve sonrasında bir veri tabanına veya başka bir sayfaya aktarabilirsiniz.

21 Copyright 2006 Thomson Corporation 21 Full Record Anlaşılabilir biyografik bilginin yanı sıra, CAB Abstrakt aynı alanda derinlemesine de dizinleme sağlar. Sistematik olarak belgenin konuyla ilişkisine karar verir. CAB Abstrakt Tam Kayıt sağlıklı ve güvenilir bilgi içerir.

22 Copyright 2006 Thomson Corporation 22 Full Record Tek tuşla yazar veya dizinleme terimlerinden her hangi biri hakkında arama yapılabilir.

23 Copyright 2006 Thomson Corporation 23 Full Record Yayıncının tam metnine ulaşma veya URL kullanarak metni kullanabilme Ağdaki alıntı bilgisine veya diğer kayıtlı web ürünlerine ulaşabilirsiniz

24 Copyright 2006 Thomson Corporation 24 Full Record Eğer bir kayıt gerçekten konu ile ilgili görünüyor ise hemen e-mailden alıntı uyarısı kurun ve seçtiğiniz makaleleri kaynak gösteren bütün diğer kaynaklara e-mail ile ulaşın. Bilgi ağı ile bu paylaşılmamış kayıtlar için dahi geçerlidir.

25 Copyright 2006 Thomson Corporation 25 Marked List Her bir kayıt için kullanmak istediğin bilgiyi seçin Sonuçları yazdır, sakla, taşı, e-mail ile gönder. Sonuçların hemen arşivlenmesi için tamamen EndNote, ProCite ve Referans (Kaynakça) Yönetimi ile ilişkilidir.

26 Copyright 2006 Thomson Corporation 26 CAB Abstrakt ISI Bilgi Ağı ile tamamen iç içedir ve yazdığınız her kaynağı anında tarama imkanı sağlar. İncelemek istediğiniz tam kaydı seçin Her veri tabanının eşsiz dizinleme avantajını kullanın ve her tabana özgü eşsiz sonuçları görün.

27 CAB Abstracts Kapsamlı Tarım Ve Uygulamalı Yaşam Bilimleri Araştırması Daha detaylı bilgiler için lütfen aşağıdaki web sayfalarını ziyaret edin: http://scientific.thomson.com/support/faq/ http://scientific.thomson.com/support/products/ http://scientific.thomson.com/support/recordedtraining/ Teşekkürler.


"CAB Abstracts Kapsamlı Tarım Ve Uygulamalı Yaşam Bilimleri Araştırması Jeff Clovis Thomson Scientific Director, Customer Education & Sales Support Academic." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları