Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama"— Sunum transkripti:

1 Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama Gözden Geçirme Seçenekleri Konuya Göre Yayın Adına Göre Yazara Göre Konu Alanına Göre Kişisel Hesap Oluşturma Tarama Saklama Alarm Hazırlama Yayın Listesi Oluşturma Makale/Yayın Tavsiye Etme Veri Tabanına Yayın Gönderme

2 Sosyal & Beşeri Bilimler
Fen & Teknoloji Fen & Teknoloji Alanında 255 yayına online erişim Ziraat & Çevre Bilimleri Kimya Engineering, Computing & Technology Matematik & İstatistik Fizik Sosyal & Beşeri Bilimler Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanında 765 yayına online erişim Sanat & Beşeri Bilimler Davranış Bilimleri İşletme, Yönetim & Ekonomi Eğitim Coğrafya, Şehir Planlama Medya, Kültür & İletişim Siyasal Bilimler & Uluslar arası İlişkiler Sosyal Bilimler Starteji, Savunme & Güvenlik Çalışmaları

3 1. Anahtar kelimenizi kutucuğa
Hızlı Tarama 2. Belli bir alanda tarama yapmak istiyorsanız tarama kutusunun yanında bulunan tanımlı alanlardan (yazar, konu, ISSN, vb.) birini seçin. 1. Anahtar kelimenizi kutucuğa yazın.

4 4. Tarama sonuç ekranından ilgilendiğiniz kaynağı seçin.
3. Anahtar kelimenizi yapıp tarama yapacağınız alanı seçtikten sonra, GO düğmesine basın. 4. Tarama sonuç ekranından ilgilendiğiniz kaynağı seçin.

5 Konuya Göre Gözden Geçirme 1. Browse Subjects alanına gidin.
2. Konunuzu seçin ve konu başlığının yanında yer alan + işaretine tıklayın. Seçtiğiniz kategori altında veri tabanında yer alan tüm içerik listesine ulaşın. 3. Konu ile ilgili özelliklerin yer aldığı alana gitmek için “more about this subject “linkine tıklayın.

6 Yayın Adına Göre Gözden Geçirme
1. Açılış ekranında yer alan Browse Publications linkine gidin. 2. ekitap, dergi, özet veri tabanı,vb. istediğinizi birini seçin. 3. Taramanızı kolaylaştırmak için bu sayfada yer alan A’dan Z’ye listesini kullanın.

7 4. “An” ile başlayan yayınların listesi ekrana gelir.
Aradığınız yayının ilk iki harfini seçin, örn: “Anthropological Forum”a ulaşmak istiyorsanız “An”yi seçin 4. “An” ile başlayan yayınların listesi ekrana gelir.

8 Yazara Göre Gözden Geçirme 1. Browse alanında Authors linkine gidin.
2. Yazar taramanızı kolaylaştırmak için A’dan Z’ye listesini kullanın. 3. Aradığınız yazarı bulduğunuzda yazar adının altında yer alan kitap bölümü, makale, ansiklopedi girişi, vb. linklerden istediğini tıklayıp yazara ait yayınları görüntüleyin.

9 Konu Alanına Göre Gözden Geçirme
1. Açılış ekranında yer alan Explore kutucuğuna gidin ve konu alanlarının listelendiği akan menüden ilgilendiğiniz bir alanı seçin. 2. Go düğmesine basın ve seçtiğiniz konu alanı ile ilgili sayfaya ulaşın.

10 Gelişmiş Tarama Açılış ekranında sağ köşede yer alan “Advanced Search” linkine tıklayın. 2. Açılan gelişmiş tarama ekranında 3 gelişmiş tarama sekmesi vardır. Gelişmiş tarama ekranı size gelişmiş tarama seçeneğinin yanı sıra Atıf Taraması ve Çapraz Referans Taraması seçeneklerini de sunar. Lütfen gelişmiş taramanın yayınlardan çok makale taramaları için hazırlanmış bir seçenek olduğunu unutmayın.

11 i)Gelişmiş Tarama: Anahtar kelimelerinizi kullanarak makalede, yazar, yayın adı ve/veya yayın türü alanlarında tarama yapılabilir. Bunlardan başka özet veri tabanlarında tarama yapma imkanı sağlayan tarama seçenekleri de bulunmaktadır. Ayrıca makale/bölüm başlığı, yazar, DOI, tam metin, anahtar kelime(ler), yayın adı, ISSN ya da ISBN taraması da yapılabilir. ii) Atıf taraması: Aradığınız bir makaleyi o makalenin atıf detaylarına dayanarak bulmanıza yardımcı olur.

12 iii) Çapraz referans: Taylor & Francis yayınları
içinde tarama yapıldığı gibi CrossRef üyesi olan diğer seçilmiş yayıncıların yayınları arasında da tarama yapılabilir. Bu tarama Google tarafından yürütülmektedir. iv) “Search history” sekmesi önceki taramalarınızı devam ettirmenizi sağlar.

13 3. Create düğmesine tıklayın.
Tarama Saklama* tarama saklama, alarm hazırlama seçeneklerinden yararlanabilmek için veri tabanı içinde kişisel bir hesap oluşturulması gerekmektedir. 1. Tarama sonuçları kriterlerinize en uygun makaleleri ve yayınları gösterir. Sonuç listesinde yer alan tüm sonuçlar veya sonuçlardan sadece biri seçilebilir. Seçtiğiniz sonucu işaretleyip ekranın sağ üst köşesinde yer alan “Save this Search” linkine tıkladığınızda taramanız kaydedilir. 2. Sonuçlarınızı görüntülemek için haftalık e-posta alma seçeneği bulunur. 3. Create düğmesine tıklayın.

14 Kişisel Hesap Oluşturma
1. Açılış ekranında yer alan register linkine tıklayın. 2. Açılan ekranda “Personal Registration” linkine tıklayın. 3. Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan online formu doldurun.

15 4. Doldurduğunuz formda yer alan bilgilerden
oluşturulan kişisel hesabınıza ait özet bilgilerin yer aldığı bir e-posta alırsınız. 5. Kişisel hesabınızı aktive etmek için e-postanızda yer alan aktivasyon linkine tıklayın. Kişisel hesabınız aktif hale geldikten sonra veri tabanına açılış ekranında yer alan sign in linkinden bağlanıp oluşturduğunuz Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptığınızda tarama sonuçlarınızı saklayabilir, kendinize alarmlar oluşturabilirsiniz.

16 Kişisel hesabınız için belirlediğiniz şifreyi unutursanız
Açılış sayfasına gidin ve Sign In linkine tıklayın. 2. Açılan ekranda yer alan Forgotten Password linkine tıklayın.

17 kutucuklara e-posta adresinizi ve/veya kullanıcı adınızı
3. Ekranda yer alan kutucuklara e-posta adresinizi ve/veya kullanıcı adınızı yazıp submit düğmesine basın. 4. Bu işlemden sonra kullanmakta olduğunuz kullanıcı adı ve şifrenin yer aldığı bir e-posta alırsınız.

18 Bir kitabın bölümünü, dergi veya ansiklopedi makalesini görüntüleme
Sonuçlardan ilgilendiğiniz başlığı seçip üstüne tıklayın. Açılan ekrandaki kitaba veya makaleye aboneliğiniz varsa veya kaynağı satın aldıysanız ekranda çıkan ikonlar size bu kaynağa pdf veya html ortamında tam metin erişim hakkınız olduğunu gösterecektir.

19 3. HTML ikonuna tıklandığında
2. Makaleyi PDF formatında görmek veya bilgisayarınıza indirmek isterseniz PDF ikonuna tıklayın. 3. HTML ikonuna tıklandığında da makale HTML olarak görülür.

20 Hangi alarmlardan yararlanabilirsiniz?
New Issue Alerts:Seçtiğiniz konu alanındaki dergilerin veya takip etmek için seçtiğiniz dergilerin yeni sayıları için alarm oluşturabilirsiniz. Publication Alerts: Seçtiğiniz konu alanları ile ilgili yeni yayınlar için alarm oluşturabilirsiniz. Citation Alerts: Seçtiğiniz makaleler, kitap bölümleri veya kayıtlara yapılacak yeni atıflar için alarm oluşturabilirsiniz. eBook Series Alerts: Seçtiğiniz serilere eklenen yeni e-kitaplar için alarm oluşturabilirsiniz. iFirst alerts: Alanınızda yayınlanma aşamasında olan makaleler kabul edildiğinde bilgi verilmesi için alarm oluşturabilirsiniz. Search Alerts: Kaydedilmiş taramalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Database Alerts: Seçtiğiniz veri tabanlarına eklenen yeni kayıtlar için alarm oluşturabilirsiniz. Reference Work Alerts: Seçtiğiniz Referanslara eklenen yeni kayıtlar için alarm oluşturabilirsiniz.

21 Kişisel alarm oluşturma
Seçtiğiniz yayının sayfasında yer alan Alert ikonuna tıklayın. Lütfen bu işlemi yapabilmek için veri tabanına kendi kullanıcı adı ve şifreniz ile bağlanmanız gerektiğini unutmayın.

22 Oluşturmak istediğiniz alarm türünü seçin, örn. New Issue Alert.

23 New Issue alarmlarınızı görmek için
Daha önce oluşturduğunuz alarmları görmek için View Alerts linkine gidin. New Issue alarmlarınızı görmek için açılan sayfada alarm oluşturduğunuz yayının altında yer alan linke tıklayın Hesabınızda yer alan diğer alarmları görmek için sol taraftaki menüyü kullanın.

24 Yayın Listesi Oluşturma
1. Dergi, makale, vb. seçin ve Mark check kutusuna tıklayın. 2. My Account alanına geri dönün Lütfen bu işlemi yapabilmek için veri tabanına kendi kullanıcı adı ve şifreniz ile bağlanmanız gerektiğini unutmayın.

25 3. Kişisel hesabınızdan My Marked Lists linkine tıklayın ve burada eklediğiniz başlıkları görüntüleyin. 4. Listenize eklediğiniz yayınlar

26 Makale/yayın tavsiye etme ve e-posta adresini girin.
1. Tavsiye etmek istediğiniz yayının sayfasına gidin Recommend ikonuna tıklayın. 2. Sayfada kısa bir web formu gözükecektir. 3.Bu forma makaleyi/yayını tavsiye edeceğiniz kişinin adını ve e-posta adresini girin. Recommend düğmesine tıklayın.

27 Yayın Gönderme Açılış ekranında sağ üst köşede yer alan
Publish With Us bölümüne gidin. 2. Açılan Sayfada yer alan linklerden sizin ihtiyaçlarınızı en iyi yansıtan linke tıklayın. Daha detaylı bilgi ve çalışmanızı nasıl sunacağınıza ilişkin talimatlar için mavi ile belirtilmiş/ışıklandırılmış linklere tıklayın.

28 Taylor & Francis - Destek support@informaworld.com
Sorular? Daha Fazla Destek ? Taylor & Francis - Destek Ulakbim Kullanıcı Eğitimi Sorumlusu Fatma BASAR Swets Information Services Burcu KETEN


"Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları