Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

V A R L I K K İ L İ D İ Varlık kilidinin miftahı insanın aklına takılmıştır. Araç, gereçle anlam kazandığı gibi, akıl.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "V A R L I K K İ L İ D İ Varlık kilidinin miftahı insanın aklına takılmıştır. Araç, gereçle anlam kazandığı gibi, akıl."— Sunum transkripti:

1 V A R L I K K İ L İ D İ Varlık kilidinin miftahı insanın aklına takılmıştır. Araç, gereçle anlam kazandığı gibi, akıl ilkeleri de varlık ve gözlem verisiyle çalışır.. Verileri işleyen kalb, BİLGİ (evren) ve SEVGİ (insan) ile görür.. Gördüklerini KİTAB ile dillendirir. Bu kitab, varlığı; evren ve insan yönüyle dile getirir. Şurada paslı kilidi görüyor musunuz ? Yıllardı açılmamış duran gizemli düğümü.. Bu mevcudat ve hadisattır.. Sürekeli yinelen yazı ve kış içerisinde yenilenen varlıklar bize ne anlatıyorlar, içlerinde ne saklıyorlar biliyor musunuz ? Hatta sormuyor musunuz ? Bu sunum aklı soruları kışkırtmak için hazırlandı!

2 Bilgi KİTABI ve Sevgi MEKTUBU
Bu hayat MEKTEB’inde, sahife-i amelimiz; merakın MARİFETİ’yle yazılır Ve aşkın MUHABBETİ’yle Okunur

3 DOĞUM VE ÖLÜM Varlıklar yıkılır; yapılır, yenilenirler.
Olaylar biter; başlar, yinelenirler. Dünyanın değişen bu çekici ve geçici güzelliğine bağlanır, zorluklarıyla da hayata alışırız.. Bu yüzden, “gerçek” doğumla başlar, ölümle biter sanırız.. Ve bu yüzden ölümden kaçarız İsterseniz, başlayana ve yıkılana yani doğuma ve ölüme, bir başka açıdan bakalım. Biz, kainata doğum, insana da ölüm “değer”i yükledik.. ta ki, hayatın geçici aynalarınde kalıcı “gerçek” yansısın..

4 VAR oluş DÖNGÜSÜ x Eskiyen taze varlıklar ve yinelenen yeni olaylar
Giriş’inde DOĞUM Çıkış’ında ÖLÜM Var-oluş’unda OLUM İle Sürer gider… x

5 KAİNAT Çağdaş astronomi kainatta her şeyin aynı yaşta olduğunu tespit etti.. Öyleyse kainatın doğumu, yer kürenin de.. yer küredeki insanın da “doğum”u anlamına gelir. O halde göklere çıkmak, köklere inmektir.. Kainat başlıklı “arayüz”, insanlığın bu hayat kilidini açma, doğum gizemini çözme çabalarını özetler.

6 OL.AN.AK.lar; olan varlıklar… anan kimseler… akan nesneler… Emr-i Kün ile kevn-ü zaman kalemiyle mükevvenat-ı mekan defterinde KİTAB-I KAİNAT İMKAN olarak yazılır

7 İNSAN Bir bakıma İnsan, evrenin çepe çevre sardığı merkez. Öte yandan insan, evreni kuşatan çember. Evren’i yutan insan, tümüyle ölümlü gerçeğe kilitlenirse, “sanal” bir ölümsüzlük bulur. Unuttuğundan kendini, ölüm ona perdelenir. Bu kilid ve perde, ölümün “gerçekliği” ile ara-lanır. İnsan başlıklı “ara-yüz” de .. ölüm’ün ötesi açılacak, ötelerin “Öte”si arancaktır..

8 YARATILIŞ AĞACININ MEYVELERİ: Kimse ve kişiler AN.AN letafan
EVRENİN GÖZ BEBEKLERİ Zî-Şuurlar; us-lu düş ve diller uz-lu el ve gönüller YARATILIŞ AĞACININ MEYVELERİ: Kimse ve kişiler AN.AN letafan MELEK ve RUHANİ AN.LA.YAN sekalan C.İN ve İN.S.AN

9 Görüntüde, görüngüde, göstergede ve gösteride “gizlenen” YÜZÜ hiç aradınız mı..
Sevgilinin peşinde koşup sonunda hiç kendinizi bulduğunuz oldu mu.. Tozlarda ve tözlerde, sözlerde ve közlerde “örtülen” ÖZÜ hiç sordunuz mu.. Gönlümüzü gören bu “yüz”e âşık mı sınız.. Usunuzu ören şu “öz”ü merak mı ediyorsunuz.. Öyleyse; AKLINIZ bilgiye aç KALBİNİZ sevgiye muhtaç demektir. O zaman: Bu YÜZ’ü görmede “doğum” size perde koyamaz! Bu ÖZ’e ermede “ölüm” size engel olamaz! BİLGİ VE SEVGİ

10 Ç.EVREN’den ÖZ.EK’E geçmek için:
Kabuktaki gözden DIŞ-YÜZ’e Dön Ve eğer iç yüzünü görebilirsen İç-yüzdeki gönülden ÖZ’e Yönel

11 İÇERİK Bu sunumun “KAİNAT” başlıklı kısmı, amatör astronomi çalışmalarımı saklar. Çekirdeği “Kainattan Halikını soran bir seyyahın müşehadatıdır”.Gökbilimine teşvik amacını güder. “İNSAN” başlıklısı ise, 20 nci mektubun “ölümsüz” değeri verilerek kurulmuştur. Vefat ile “öte”ye geçenin yakınlarına bile metafizik kapısı aralanır. Geride kalanlar, toprak perdesinden korkar. Sevenleri ayrılık acısıyla üzülür. İnsan, doğumun sonrası dünyayı , ölümün sonrası ahiret ile birleştirme çabasına düşer. Her iki sunum da, kainat perdesinin kaldırılması ve insan çabasının sürekli kılınması içindir.

12 ÇAĞRI Doğumla birlikte evren boyutlarında yolculuğa çıkarılır insan. O iç yönde kendisini KURAR ya da dış gerçeği ARAR iken, bir yandan da, ölüme karşı “sanal” gerçekliği KURGULAR The Matrix filmi “SANAL” gerçeklik hakkında bir yorum getirmiştir. Buraya, adresindeki OSMANZİYAOĞLU KÜTÜPHANESİ ‘nin metriksi içeren giriş bölüm alınmıştır. İnsan ve evren başlığında sunulan arayışın incelenmesinden sonra YÖNTEMBİLİMİN çağrısını duyuran bu kütüphaneyi izlemenizi öneririz. Çünkü varoluş, dış ve iç gerçek, sanal ve banal gerçeklik hakkında konuşmak, yöntembilimsel analizle kolaylaşacaktır.

13 Eleştiri ve önerilerinizi bekleriz.
kapıya kol, soruna çare, kilide miftah, soruya yanıt; ve evrene insan gerekir.. SELAM SİZLERE Düzenleyen : Mustafa BUĞUÇAM Seslendiren : Bahattin YURT REVİZE : ; ; ; ; ; Eleştiri ve önerilerinizi bekleriz.

14 KULLANIM Slaylardaki ALTI ÇİZİLİ kelimelere tıklamak suretiyle içeriği olan sunum, slayt ve dökümanlara erişebilirsiniz. Bazı veri ve bilgiler slaytlardan sonra gelen link sahifelerinde (LS) bulunmaktadır. Slaytların geçiş süresinin metinlerin okunmasını engellemesi durumunda, ok tuşlarını kullanarak slayt yada metni, ileriye yada geriye alabilirsiniz. Ayrıca slayt gösterisi sırasında fareyi sağ tıklayarak istediğiniz slayta erişebilir yada gösterimi sona erdirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için gösterim sırasında (F1) tuşuna, çıkmak için (Esc) tuşuna, basınız.

15 FİLM ve RESİM DOLABI video musluk
KÜRESEL SORUN Askeri ve ekonomik savaşın yerini alan bilgi yarışından dünya barışını çıkarabilmektir. OSMANZİYA

16 SES ve MÜZİK ANBARI audio musluk
ÇÖZÜM BİREYSEL “Zaman her zaman aleyhimize işler.” THE MATRIX

17 VERİ ve BİLGİ DEPOSU doküman kuyusu
Mustafa BUĞUÇAM Eski Korgan C.Savcısı Kültür Bakanlığı Emekli Hukuk Müşaviri Eskipazar Noteri İş: Ev: KÜRESEL BİLGİ YARIŞI Tıklayınız

18 ARAYÜZLER KAINAT başlıklı birinci bölüm GENEL bir giriş Buna bağlı üç alt kesimle birlikte DÖRT kesimden oluşur. Alt kesimler: 1 - ) ULA : Kainatın “çağdaş bir tasviri”ne ulaşılmaya çalışılmıştır. 2 - ) VUSTA: Ayet-ül Kübra Risalesindeki göklerin konuşması dile getirilecektir. 3- ) UHRA : Astrofiziğe ilişkin filimleri içerir ve kozmolojik gerçekleri yorumlar. INSAN başlıklı ikinci bölüm GENEL bir giriş. Buna bağlı iki alt kesimle birlikte ÜÇ kesimden oluşur. Alt kesimler: 1 - ) GERCEKLER: 11 gerçeği resimle özetler 2 - ) KELIMELER : 11 kelimeyi şemayla resimler

19 Birinci Bölüm K A İ N A T ’a geçmek için tıklayınız


"V A R L I K K İ L İ D İ Varlık kilidinin miftahı insanın aklına takılmıştır. Araç, gereçle anlam kazandığı gibi, akıl." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları