Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Uz.Dr.İsmail TEMİZ Tıbbi Hizmetler Başkanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Uz.Dr.İsmail TEMİZ Tıbbi Hizmetler Başkanı."— Sunum transkripti:

1 Uz.Dr.İsmail TEMİZ Tıbbi Hizmetler Başkanı

2 Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.” Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.

3 ÇEVRE YÖNETİMİ VE ÖNEMİ
Çevre, bütün canlıların hayatları süresince ilişkilerini devam ettirdikleri ve karşılıklı olarak etkileşim için bulmuş oldukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortama verilen isimdir.

4 Çevre Sorunları Nelerdir
Havanın, suyun ve toprağın gün geçtikçe kirlenmesi ve büyük bir kısmının kullanılamaz hale gelmesi, Şehirlerin ve sanayi bölgelerinin çevre kirliği oluşması nedeniyle yaşanılması zor hale gelmesi Ozon tabakasının hava kirliliği nedeniyle yaşanılması zor hale gelmesi. Yerkürenin giderek ısınması Çevrede kanser ve kanser türü hastalık oranlarının artması Doğada doğal kaynakların tüketilmesi.

5 HASTANELER VE ÇEVRE SORUNLARINA ETKİLERİ
Hastanelerimizde dünyamız ve ülkemizin çevre sağlığına zarar verebilecek bir çok atık üretilmektedir.Bu atıkların en uygun yöntemlerle ayrıştırılarak toplanması,uzaklaştırılması ve zararsızlaştırılması ve olabildiğince az atık üretilmesi sayesinde dünyamıza ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiş olacağız.Ayrıca bu şekilde hasta ve çalışan güvenliğinin korunmasına ve hastane kaynaklarının gereksiz yere israfının da önüne geçmiş olacağız. Hastanelerimizin her geçen gün artan giderlerinden biri de tıbbi ve tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi için yapılan ödemelerdir.

6 TIBBİ ATIK MALİYETLERİNİN AZALTILMASI
Kamu Hastaneleri şu anda en büyük tıbbi atık üreticisi olup, en geniş bütçeyi ayıran işletmeler durumundadır. Tıbbi atıkların maliyeti, atıkların kontrol altında olmaması ya da yetersiz hastane uygulamaları ve bertaraf ücretinin il mahalli çevre kurulları tarafından belirlenmesi nedeniyle farklı bedeller ödemesinden kaynaklı olarak her yıl artmaktadır.

7 TIBBİ ATIK MALİYETLERİNİN AZALTILMASI
Tıbbi atıkların maliyetinin azaltılması atıkların kaynağında önlenmesi ile mümkündür. Bu nedenle; tıbbi atıkların ayrıştırılması, toplanması ve taşınması, geçici depolanması, uygun ekipman kullanılması, tüm atık çalışmalarının kayıt altına alınıp muhafaza edilmesi ve bu konuda periyodik eğitimler düzenlenmesi maliyetlerin azaltılması için yapılması gerekli çalışmalardır.

8 TESCİLLİ YATAK SAYISI Toplam 33 ünit ADSM 25 Ayvacık Devlet Hastanesi
Bayramiç Devlet Hastanesi Biga Devlet Hastanesi 132 Çan Devlet Hastanesi 100 Çanakkale Devlet Hastanesi 500 Ezine Devlet Hastanesi Gelibolu Devlet Hastanesi 55 Gökçeada Devlet Hastanesi Lapseki Devlet Hastanesi Yenice Devlet Hastanesi Toplam 1012

9

10 GENEL SEKRETERLİĞİMİZE 2013 YILI TIBBİ ATIK TOPLAM MALİYETİ
KGx2,35 TL= kdv Toplam tıbbi atık ücreti= TL

11 Ücreti YASE firmasına Genel Sektererlik tarafından ödenmiştir
ÇKHB GENEL SEKRETERLİĞİ 2013 YILI SAĞLIK TESİSLERİ TEHLİKELİ ATIK MİKTARLARI (KG) VE ÖDENEN ÜCRETLER SAĞLIK TESİSİ ADI 2013 YILI MİKTAR (KG) TUTAR AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 50.8 Ücreti YASE firmasına Genel Sektererlik tarafından ödenmiştir AYVACIK DEVLET HASTANESİ 99.07 BAYRAMİÇ DEVLET HASTANESİ 86 BİGA DEVLET HASTANESİ 389 ÇAN DEVLET HASTANESİ EZİNE DEVLET HASTANESİ 83,7 GÖKÇEADA DEVLET HASTANESİ 1731 ödeme Yapılmadı GELİBOLU DEVLET HASTANESİ 2000lt LAPSEKİ DEVLET HASTANESİ 45 YENİCE DEVLET HASTANESİ 435 695.50 ÇANAKKALE DEVLET HASTANESİ ADSM-AYVACIK-BAYRAMİÇ-EZİNE-LAPSEKİ TOPLAM 6018.2 ADSM - Ayvacık - Bayramiç - Ezine - Lapseki Devlet Hastaneleri Genel Sekreterlik Satın Alma toplu bertarafı: tl

12 SON SÖZ Atalarımız bu cennet ülkemiz için gerektiğinde canlarını seve seve verdiler..Ruhları şad olsun Bizlere düşen sadece onu korumak ve ona karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek.. Hastanemiz,ülkemiz ve dünyamız için, sağlıklı bir yaşam ve geleceğimiz için çevremizi hep beraber koruyalım…TEŞEKKÜRLER


"Uz.Dr.İsmail TEMİZ Tıbbi Hizmetler Başkanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları