Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE."— Sunum transkripti:

1 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI “Uluslararası Ticaret Hacminin Geliştirilmesi” Projesi Zonguldak / 13.11.2013

2 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Bir bakışta projemiz; Proje lideri; Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Proje ortağı; Voka Ticaret ve Sanayi Odası Bütçe; 127.731,33 Euro Süre; 12 Ay (projemizin son ayındayız)

3 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları 1 - Hazırlık Faaliyetleri: Projenin ilk faaliyeti “Proje Takımını Oluşturmak” olmuştur. Proje faaliyetlerin uygun bir şekilde yerine getirilmesi için, Proje Koordinatörü, Proje Asistanı, Muhasebeci, Dış Ticaret Uzmanı ve yurtdışı eksperlerinden Proje takımı oluşturulmuştur. Projenin ilk faaliyeti “Proje Takımını Oluşturmak” olmuştur. Proje faaliyetlerin uygun bir şekilde yerine getirilmesi için, Proje Koordinatörü, Proje Asistanı, Muhasebeci, Dış Ticaret Uzmanı ve yurtdışı eksperlerinden Proje takımı oluşturulmuştur. Proje Ofisi kurulmuştur. Proje ofisi olarak Çaycuma TSO’nun hizmet binasında bir ofis bu amaçla düzenlenmiştir. Burası aynı zamanda Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi için de kullanılmaktadır. Ayrıca proje sonrasında da bu ofis dış ticaret danışmanlık merkezi olarak kullanılmaya devam edecektir. Proje Ofisi kurulmuştur. Proje ofisi olarak Çaycuma TSO’nun hizmet binasında bir ofis bu amaçla düzenlenmiştir. Burası aynı zamanda Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi için de kullanılmaktadır. Ayrıca proje sonrasında da bu ofis dış ticaret danışmanlık merkezi olarak kullanılmaya devam edecektir.

4 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; 2 - Tanıtım ve Görsel Faaliyetler: Başlangıç Toplantısı; 17 Ocak 2013’te projenin açılış toplantısı Çaycuma’da yapılmıştır. Belçikalı Ortağımızın da hazır bulunduğu, Zonguldak Valisi, Çaycuma Kaymakamı, Bölge Belediye Başkanları, çok sayıda firma temsilcisi ile basın mensuplarının da yer aldığı bu toplantı ile projenin duyurusu ve tanıtımını geniş kesimlere ulaşacak şekilde yapılmıştır. Ayrıca, bu toplantı sonrasında çıkan gazete haberleri, KOBİ’lerin ilgisini projedeki faaliyetlere çekmiştir. Başlangıç Toplantısı; 17 Ocak 2013’te projenin açılış toplantısı Çaycuma’da yapılmıştır. Belçikalı Ortağımızın da hazır bulunduğu, Zonguldak Valisi, Çaycuma Kaymakamı, Bölge Belediye Başkanları, çok sayıda firma temsilcisi ile basın mensuplarının da yer aldığı bu toplantı ile projenin duyurusu ve tanıtımını geniş kesimlere ulaşacak şekilde yapılmıştır. Ayrıca, bu toplantı sonrasında çıkan gazete haberleri, KOBİ’lerin ilgisini projedeki faaliyetlere çekmiştir.

5 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Pankart ve afiş çalışmaları yapılmıştır. Projenin amacını özetleyen bu afiş ve pankartlarda Türkiye Cumhuriyeti, AB, MHİB, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Çaycuma TSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin logoları vardır. Ayrıca Proje Ofisinde Türk ve AB bayrağı asılıdır. Pankart ve afiş çalışmaları yapılmıştır. Projenin amacını özetleyen bu afiş ve pankartlarda Türkiye Cumhuriyeti, AB, MHİB, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Çaycuma TSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin logoları vardır. Ayrıca Proje Ofisinde Türk ve AB bayrağı asılıdır. İçinde kalem, defter ve takvim bulunan setler hazırlanmıştır. Bu setler proje faaliyetlerinde katılımcılara dağıtılmıştır. İçinde kalem, defter ve takvim bulunan setler hazırlanmıştır. Bu setler proje faaliyetlerinde katılımcılara dağıtılmıştır.

6 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Çok sayıda bastırılan Türkçe ve İngilizce broşürler Çaycuma’daki ve Antwerp’deki KOBİ’lere dağıtılmıştır. Çok sayıda bastırılan Türkçe ve İngilizce broşürler Çaycuma’daki ve Antwerp’deki KOBİ’lere dağıtılmıştır. Projenin açılış toplantısının ardından, diğer çalışma ve toplantıları ile ilgili haberler hazırlanıp ulusal ve uluslararası basında yer almıştır. Projenin açılış toplantısının ardından, diğer çalışma ve toplantıları ile ilgili haberler hazırlanıp ulusal ve uluslararası basında yer almıştır. Ayrıca Proje Bültenleri 2 ayda bir çıkarılmakta ve Çaycumalı firmalara ulaştırılmaktadır. Böylece proje uygulamaları ve gelişmeleri hakkında Çaycuma TSO üyeleri haberdar edilmektedir. Ayrıca Proje Bültenleri 2 ayda bir çıkarılmakta ve Çaycumalı firmalara ulaştırılmaktadır. Böylece proje uygulamaları ve gelişmeleri hakkında Çaycuma TSO üyeleri haberdar edilmektedir.

7 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Gözlem Gezisi; 24-30 Haziran tarihleri arasında Çaycuma TSO’dan teknik grup 5 gün sürecek bir gözlem gezisine katılmışlardır. 7 kişilik teknik grup Antwerp-Waasland’a giderek VOKA TSO’nun 20 üyesini ziyaret etmiştir. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanımızın Belçika ziyareti programında yer alan Belçika ve Türkiye’nin üst düzey yetkililerinin de hazır bulunduğu, uluslar arası ekonomik ilişkiler konulu bir toplantıya da iştirak edilmiştir.

8 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Güncellenmiş “AB İle İş Yapma Rehberi” ve seminer: Güncellenmiş “AB İle İş Yapma Rehberi” ve seminer: 2011 yılında Antwerp - Waasland TSO tarafından hazırlanmış “AB ile İş Yapma Rehberi” uzmanlar tarafından güncellenerek Türkçe çevirisi de yapılmıştır. Bu rehber İngilizce ve Türkçe kullanılmak üzere; CD formatında basılmıştır. Hali hazırda dağıtılmaktadır. Atölye çalışması: Atölye çalışması: Ekim başında Belçika’dan üç uzman Çaycuma’ya gelerek, Çaycumalı firmalarla birebir firma ziyaretleri ve AB İle İş Yapma konusunda bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiler.

9 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Proje web sitesi hazırlanmıştır. www.ditc.info.tr Proje web sitesi hazırlanmıştır. www.ditc.info.trwww.ditc.info.tr Yurtiçi Gözlem Gezisi: Yurtiçi Gözlem Gezisi: Projenin uygulanması aşamasında Çaycumalı firmaların uluslararası ticaretle ilgili bilgi ve cesaret eksikliğinin giderilmesi amaçlanarak; irtibata geçilen firmalardan oluşan 40 kişilik grupla, uluslararası ticaret konusunda uzmanlaşmış firmaların yer aldığı 5 organize sanayi bölgesiyle son yıllarda Türkiye’de önemli bir sanayi merkezine dönüşen Gaziantep’e bir gezisi Kasım ayının ilk haftasında gerçekleştirilmiştir.

10 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Karşılaşılan güçlükler; Türk Firmaların uluslararası ticaretle ilgili bilgi ve cesaret eksikliği ve Çaycumalı Firmaların dış ticaret ile ilgili tecrübesizlikleri mevcuttur. Ayrıca Siyasi gelişmeler nedeniyle Uluslararası ticaret alanındaki bazı belirsizlikler Firmaların özellikle Finansal sorunlar yaşamalarına ve şikayetlere sebep olmaktadır Çaycuma’nın yeterince tanınmaması, yabancı yatırımcıların Çaycuma’ya yatırım yapma kararı almasını kolaylaştırıcı çabalar gerektirmektedir. Çaycuma’nın yeterince tanınmaması, yabancı yatırımcıların Çaycuma’ya yatırım yapma kararı almasını kolaylaştırıcı çabalar gerektirmektedir.

11 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Proje sonrasında da devam edecek faaliyetler; Hizmete açılmış olan “Dış Ticaret Ofisi”nin vereceği hizmetler detaylarıya anlatılacak ve Çaycuma TSO’nun bu yeni biriminden üyelerin yararlanması teşvik edilecektir. Hizmete açılmış olan “Dış Ticaret Ofisi”nin vereceği hizmetler detaylarıya anlatılacak ve Çaycuma TSO’nun bu yeni biriminden üyelerin yararlanması teşvik edilecektir. Proje web sitesi sürekli güncellenecektir. (www.ditc.info.tr) Proje web sitesi sürekli güncellenecektir. (www.ditc.info.tr)www.ditc.info.tr Kurumsal bir internet platformu oluşturulmuştur. Bu faaliyet ile katılımcılar arasında kurulan bağlantılar; kesintisiz hizmet sayesinde sürdürülebilir kılınacaktır. Kurumsal bir internet platformu oluşturulmuştur. Bu faaliyet ile katılımcılar arasında kurulan bağlantılar; kesintisiz hizmet sayesinde sürdürülebilir kılınacaktır.

12 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Gerçekleştirilecek faaliyetler; Her iki TSO üyelerinin iş alanları ve iletişim bilgileri bu platformda yer alacaktır. Üyeler çevrimiçi olarak bu platform üzerinden birbirleriyle iletişime geçebileceklerdir. Ayrıca, duyurularını da bu platform üzerinden paylaşabilecekler. Her iki TSO üyelerinin iş alanları ve iletişim bilgileri bu platformda yer alacaktır. Üyeler çevrimiçi olarak bu platform üzerinden birbirleriyle iletişime geçebileceklerdir. Ayrıca, duyurularını da bu platform üzerinden paylaşabilecekler.

13 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Gerçekleştirilecek faaliyetler; Projenin son ayındayız. Merkezi Finans ve İhale Birimine verilmek üzere son raporun hazırlıklarına başlanmıştır. Final raporu projenin sonunda tamamlanacaktır. Projenin son ayındayız. Merkezi Finans ve İhale Birimine verilmek üzere son raporun hazırlıklarına başlanmıştır. Final raporu projenin sonunda tamamlanacaktır. Kapanış toplantısı; Kapanış toplantısı; Aralık ayının ilk günlerinde bir kapanış toplantısı düzenlenecektir. Kapanış faaliyeti proje takımındaki yetkililerin konuşmalıyla başlayacak ve proje boyunca neler yapıldığı hakkında olacaktır. CD’ler katılımcılara toplantı sırasında dağıtılacaktır. Toplantıdan sonra mini kokteyl verilerek proje faaliyetleri sona erdirilecektir. Aralık ayının ilk günlerinde bir kapanış toplantısı düzenlenecektir. Kapanış faaliyeti proje takımındaki yetkililerin konuşmalıyla başlayacak ve proje boyunca neler yapıldığı hakkında olacaktır. CD’ler katılımcılara toplantı sırasında dağıtılacaktır. Toplantıdan sonra mini kokteyl verilerek proje faaliyetleri sona erdirilecektir.


"ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları