Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE."— Sunum transkripti:

1 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI “Uluslararası Ticaret Hacminin Geliştirilmesi” Projesi Belçika Ziyareti Sunumu 23.09.2013/ Çaycuma

2 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Bir bakışta projemiz; Proje lideri; Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Proje ortağı; Voka Ticaret ve Sanayi Odası Bütçe; 127.731,33 Euro Süre; 12 Ay Şu an projemizin 9. ayı devam ediyor

3 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Ziyarete Başlarken 2012 yılı Aralık ayında uygulamaya başladığımız MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ’nin Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI çerçevesinde AB destekli olarak yürütülen “ULUSLARARASI TİCARET HACMİNİN GELİŞTİRİLMESİ” Projesi kapsamında; Çaycuma TSO Proje ekibi ve ihracatla ilgili üyelerden oluşan proje ekibi 5 günlük bir deneyim aktarma ziyareti gerçekleştirmişlerdir.

4 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB Ziyarete Başlarken Proje ortağımız olan Voka Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyet gösterdiği Belçika’nın Antwerp şehrine düzenlenen bu ziyaret 24-28 Haziran 2013 tarihleri arasında yoğun bir programla ve olumlu deneyimlerle tamamlanmıştır. Belçika Ziyaret İstanbul’dan 24 haziran sabahı havayoluyla Brüksel’e ulaşım, oradan kiralanan araçla Antwerp’e geçilerek otele yerleşimle başlamıştır. Antwerp Ticaret ve Sanayi Odasında ki açılış toplantısı saat 13:30 da VOKA ve Çaycuma Ticaret Odası proje ekibinin katılımları ile başlamıştır.

5 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 1. Gün (24.06.2013) İstanbul - Antwerp; Öncelikle, Antwerp - Waasland TSO AB İlişkileri Danışmanı Luc Van Looveren tarafından katılımcılara teşekkür edilerek proje ile ilgili kısa bir sunuştan sonra açılış konuşmalarına geçildi. Luc Van LOOVEREN proje ile ilgili genel çerçeveyi açıkladığı konuşmasını yaptı. Konuşmalar, Tercüman İlker Keçetep tarafından proje çalışanlarına aktarılmıştır.

6 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 1. Gün (24.06.2013) - Antwerp; Danışman Luc Van LOOVEREN konuşmasının ardından, Yine Voka Ticaret ve Sanayi Odası’nın Uluslararası Bölüm yöneticisi Jill SUETENS, Antwerp‘in coğrafi özellikleri, ithalat, ihracat potansiyeli, ekonomik kaynakları ve Antwerp'ün Belçika 'da sahip olduğu GSYH'daki yüzdelik payı ve dünya ticaretindeki yeri gibi konuları içerecek şekilde hazırladığı ayrıntıları sunmuştur. Ardından Hukuk Danışmanı Kutluhan BOZKURT toplantıya katılmış, Ekim ayında Çaycuma' da yapılacak olan, KOBİler ile toplantılar ve görüşmeler esnasında bilgi aktarımı yapılması gereken konuları hukuksal çerçevede ele almış ve dış ticarette kullanılan uluslar arası satış sözleşmeleri hakkında kısaca bilgi vermiştir.

7 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 1. Gün (24.06.2013) - Antwerp; Konuşmaların ve sunumların ardından Çaycuma TSO ve Antwerp TSO olarak, Çaycuma'daki KOBİ'lerin ihracat potansiyellerini ve uluslar arası girişimlerini arttırmaya yönelik beyin fırtınası yapılmış ve tespit edilen sorun ve çözümler üzerine karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

8 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 2. Gün (25.06.2013) - Antwerp; Çaycuma TSO proje ekibi olarak firmalarla görüşmeler yapmak üzere programın ikinci günü program sabahın erken saatlerinde başlamıştır.Öncelikle, mobilya ithalatçısı Horeca firması ziyaret edilmiştir. Sandalye ve dekorasyon konusunda faaliyet gösteren bu firmaya Çaycuma’lı mobilyacıların tanıtım broşürleri, fiyat listeleri, katalogları bırakılmıştır.

9 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 2. Gün (25.06.2013) - Antwerp; Sonrasında SANAL BORSBEEK firmasına geçilmiştir. Bu firma Banyo mobilyaları, duş, tuvalet sıhhi tesisat gibi perakende satış yapmaktadır. İkinci görüşmenin ardından saat 13:00 de BELÇİKA'da bir Türk iş adamı olan, beyaz eşya ve elektirikli mutfak ürünlerinin yer aldığı 2 adet dağıtım deposu ziyaret edilmiştir. KADİRELLİ markasıyla satış yapan firmanın ürünleri ve çalışma ortamı incelenmiştir.

10 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 2. Gün (25.06.2013) - Antwerp; Eski bir tersane binasından dönüştürülen bir mekanda yenilen yemeğin ardından firma ziyaretlerine devam edilmiştir. Üçüncü görüşme HOTTLET firması ve sahibi Nicolas HOTTLET ile yapılmıştır. Kurutulmuş meyve ve konserve gibi ürünler üzerine imalat ve ithalat ihracat yapan firmada da Çaycuma’daki tarımsal ürünler, meyve bahçeleri ve DOĞAN konserve ile ilgili bilgiler aktarılmıştır. Firma sahibinden üretimde kullanılabilecek ve Çaycuma'dan ihracatı gerçekleştirilebilecek ürünler hakkında öneri ve teklifler alınmıştır.

11 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 2. Gün (25.06.2013) - Antwerp; Ardından Mechelen'daki JOKER TURİZM firmasına geçilmiştir. Bu firmadaki görüşmede şirket temsilcileri Bob ELSEN, Bart De WINTER, Dries CAEMS görüşmede şirketin turizmle ilgili faaliyetleri, müşterilerinin tercih edilen bölgeler ve çalışma stratejileri hakkında sırayla bilgi vermişlerdir. Joker turizm çalışanlarının sunumundan sonra, Çaycuma TSO olarak bölgemizdeki turizm faaliyeti gösteren alanların tanıtımı ve görsel fotoğraflarla sunumu yapılmış, teşvik amaçlı konuşmalardan sonra karşılıklı memnuniyetle toplantı sona ermiştir.

12 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 2. Gün (25.06.2013) - Antwerp; Günün sonunda Çaycuma TSO proje ekibi Voka Ticaret ve Sanayi Odası çalışanları olan Luc Van Looveren ve Jıll Suetens ile birlikde Sir Anthony Van Dyck Restorant'da VOKA TSO yöneticisi Luc LUWEL ile akşam yemeğinde bir araya gelmiştir.

13 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 3. Gün (26.06.2013), Antwerp; Programın üçüncü gününde Belçika'nın başkenti olan Bürüksel gezilmiştir. Brüksel' de AB Parlamentosu ve diğer AB birimleri ile şehrin önemli merkezleri ziyaret edilmiştir. Ayrıca Atomıum anıtı gezilmiştir. Atomıum'un oluşumunu ve yapım aşamasını anlatan sergi ziyaret edilmiştir.

14 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 3. Gün (26.06.2013), Antwerp; Çaycuma TSO proje ekibi günün sonunda Antwerp TSO‘nun adlarına düzenlenen resepsiyonuna katılmışlardır. Resepsiyona Anwerp TSO’da kayıtlı Türk ve yabancı girişimciler katılmıştır. Katılımcılar ile birebir konuşma fırsatı bulunduğundan, Çaycuma'ın üretim potansiyeli ve içinde barındırdığı ihracatcı ve ithalatçı firmalar hakkında kısaca bilgiler verilmiştir.

15 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 4. Gün (27.06.2013), Antwerp; Türkiye Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN ve beraberindeki Türk iş adamlarından oluşan heyetin limandaki programlarına katılmak üzere Antwerp Limanına geçilmiştir. Bakanın ani bir Kararla katılmadığı ancak beraberindeki heyette yer alan Türk firmalarının yanısıra Belçikalı firmaların da yoğun ilgi gösterdiği program da karşılama ve kayıt sürecinden sonra, ''Port of Antwerp and its strong links with Turkey'' - ''Anwerp limanı ve Türkiye ile güçlü bağlar.'‘ başlığı altındaki sunum Liman Büyükelçisi Chris HOONAERT tarafından yapılmıştır. Ardından Antwerp liman başkanı Walter Van MECHELEN ve VOKA Uluslararası Bölüm Yöneticisi Jill SUETENS tarafından, Antwerp iş dünyası ile ilgili sunum yaptılar.

16 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 4. Gün (27.06.2013), Antwerp; Sunumların ardından program dahilindeki resepsiyona katılan tüm firmalarla bilgi alışverişinde bulunulmuş, Çaycuma ve Çaycuma firmaları tanıtılmıştır. Görüşülen firmalara iletişim adresleri verilmiş, aynı şekilde katılımcı firmalardan iletişim bilgileri alınmıştır.

17 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 5. Gün (28.06.2013), Antwerp; Programın son gününde Antwerp'de bulunan çikolata imalathaneleri ve satış mağazaları ziyaret edilmiştir. Üretim, maliyet ve pazarlama konuları hakkında bilgi toplanmıştır.

18 ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB 5. Gün (28.06.2013), Antwerp; Şehir merkezinin gezilmesinden sonra Antwerp'den Brugge'a geçilmiştir. Belçika'nın tarih ve turizm merkezlerin biri olan Brugge'un önemli ve görülmesi gereken noktaları ziyaret edilmiştir. Akşam yemeği ile program sona ermiştir. Proje ekibi Belçika’daki programını tamamladıktan sonra AB’nin bir diğer merkezi olan Fransa-Paris’e geçerek hafta sonunu oradaki tarihi ve turistik yerleri gezip görerek değerlendirmiştir.


"ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları