Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

STRESİ YENMEK VE ENERJİ İLE YÜKLENMEK İÇİN 101 YÖNTEM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "STRESİ YENMEK VE ENERJİ İLE YÜKLENMEK İÇİN 101 YÖNTEM"— Sunum transkripti:

1 STRESİ YENMEK VE ENERJİ İLE YÜKLENMEK İÇİN 101 YÖNTEM

2 15 Dakika erken kalkın: Güne her zamankinden ve herkesten erken başlamak,hatta güneşle birlikte yeni güne merhaba demekle hem kendinizi zinde hissetmenizi sağlayacak, hem de sabahın bereketiyle birçok işinizi öğle vakti olmadan tamamlamanın huzurunu hissedeceksiniz.

3 Ertesi sabah için geceden hazırlık yapın:
Mesela giyeceklerinizi,işe yada okula giderken yanınızda götüreceklerinizi hazırlayın.Çalışmıyorsanız,evde ertesi gün yapacaklarınızı için küçük bir plan yapın.

4 Sizi sıkan dar giysilerden uzak durun:
Dar kıyafetler harekete imkanınızı daraltır, midenize, belinize ve bacaklarınıza baskı yapar.Rahat giysiler ise bedensel olarak kendinizi rahat hissetmenizi, daha hızlı hareket edip dinamik olmanızı sağlar.

5 Aşırı ilaç almaktan kaçının:
Kimyasal ağrı gidericiler yerine doğal kaynaklardan beslenin. Meyve, sebze, taze sıkılmış meyve suyu ilk tercihleriniz olmalı, En küçük bir ağrıda ağrı kesiciye başvurmayın. Bu sizi ilaçlara bağımlı, ağrılara karşı da bağışıksız yapar.

6 Randevu tarihlerinizi not alın:
Bir ajandanız ya da not defteriniz olsun. Gelecek tarihteki görüşlerinizi ve randevularınızı not edin ve hazırlıklarınızı yumurta kapıya gelemeden yapın.

7 Hafızanıza güvenmeyin,
not alın: Ben unutmama demeyin, çok basit bir şeyde olsa mutlaka not alın.Unutmamanız gerekenlerin sayısı arttıkça, aralarında mutlaka hafızanızdan firar edenler olacaktır. Tedbiri ve kalem kağıdı elden bırakmayın.

8 Evinizde araç - gereçlere ön-bakım yaptırın:
Muslukları, lavaboları, elektrik ve su tesisatını düzenli olarak gözden geçirin.En olmadın zamanda sürpriz aksaklıklar tüm işlerinizi altüst edebilir.

9 Anahtarlarınızın yedeklerini yaptırın:
Anahtarımı kaybettim, acaba nerde düşürdüm” telaşı yaşamamak için anahtarlarınızdan birer tanede yedek yaptırın, içiniz rahat etsin.

10 Daha sık “hayır” deyin:
Yapmak istemediniz bir şey önerildiğinde karşınızdakini kırmamam için evet deyip zor duruma düşmektense, hayır demekten çekinmeyin. Bu, iki taraf için de daha gerçekçi ve doğru olacaktır.

11 Hayatınızdaki öncelikleri belirleyin:
Yapacak pek çok işiniz vardır mutlaka. Bunların hepsine aynı anda başlamak yerine önceliklerinizi belirleyin ve sırayla işlerinizi tamamlamaya koyulun.

12 Negatif kişilerden uzak durun:
Moralinizi bozan, bardağın boş tarafını gören, sürekli eleştirecek bir şeyler bulan kötümser kişilerden uzak durun. Pozitif kişilerle vakit geçirin.

13 Zamanı akıllıca kullanın:
Basit ve kısa sürede tamamlanabilecek işlerle çok oyalanmayın. Önemli işlerinize yeterince zaman kalmasına dikkat edin. Bir program yapın, bu programda kendinize de vakit ayırmaya özen gösterin.

14 Öğünleri basitleştirin:
Yüksek kalorili ağır yemeklerden kaçının. Sebze ve meyveye yönelin. Sıkı bir kahvaltı ardından hafif bir öğle ve akşam yemeği idealdir.

15 Önemli kâğıtların ve evrakların fotokopilerinden edinin:
Nüfus cüzdanı, çek ve senetler, faturalar, diploma gibi önemli evrakların kaybolma riskine karşı fotokopilerini edinin.

16 İhtiyaçlarınızı belirleyin:
O gün ya da hafta nelere ihtiyacınız olacağını tespit edip bunları temin edin. Özellikle önemli bir proje ya da çalışma öncesi bu uygulamaya önem verin. Ufak eksiklerin zamanınızı ve enerjinizi çalmasına izin vermeyin.

17 İyi çalışmayan ne varsa tamir edin/ettirin:
Evinizde, iş yerinizde yeterli ölçüde çalışmayan ya da bozuk olan araç-gereçleri tamir ettirin. İşiniz yavaşlamaz, tamamen bozulursa diye stres yapmaktan kurtulursunuz.

18 Sevmediğiniz bir işte yardım alın:
Hoşlanmadığınız bir işi yapmak zorundaysanız, bu konuda iyi olanlardan yardım almaktan çekinmeyin.

19 Büyük ve ağır işleri belirli bölümlere ayırarak tamamlayın:
Tamamlamakta güçlük yaşayacağınızı düşündüğünüz işler varsa bunları parçalara ayırın ve bölüm bölüm tamamlayın.

20 Problemlere basamak olarak bakın:
Zorluklara, sizi gerilecek şeyler olarak değil de yükselmenizi sağlayacak basamaklar olarak bakın. Çözdüğünüz her problem sizi biraz daha büyütecek ve geliştirecek.

21 Sorunlara farklı açılarla bakmayı öğrenin:
Problemlere hep aynı bakış açısıyla yaklaşırsanız onları problem olarak kalmaya mahkûm edersiniz.

22 Karışıklıktan kurtulun:
Dağınık olan ne varsa toplayıp düzenleyin. Cüzdanınız, çantanız, giysi dolabınız, odanız, mutfağınız, çekmeceleriniz, çalışma masanız… En kolayından başlayın hemen!

23 Gülümseyin: Pozitif görüntünüz ruh halinize da yansıyacaktır. Gülümserken birilerine öfkelenmeyi, intikam almayı, bağırıp çağırmayı düşünemezsiniz. Deneyin, göreceksiniz…

24 Yağmura hazırlıklı olun:
Metrolojiyi takip edin ve yağmura hazırlıksız yakalanmamak için tedbirinizi alın.

25 Bir bebeği gıdıklayın:
Nasılda içten güldüğünü görünce stresten eser kalmayacak.

26 Bir ev hayvanı besleyin:
Balık, kedi, kaplumbağa ya da kuş… Bir ev hayvanı besleyin ve onunla dostluk kurun. Sadakatinden emin olabilirsiniz.

27 Tüm cevapları bilmeyin:
Her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. ”Bilmiyorum” demekten çekinmeyin. Her zaman yeni sorularınız olsun, yeni sorular üretmeyen bir beyin, yavaşlıyor demektir.

28 Teselli bulmaktan vazgeçmeyin:
Kötü bir durum içinde mutlaka saklı duran bir teselli vardır. Onu bulun.

29 Birini güzel bir şey söyleyin:
Güzel bir şey duymak kadar, güzel bir şey söylemek de insanı mutlu eder.

30 Bir çocuğa uçurtma uçurmayı öğretin:
Onun da size öğreteceği bir şey vardır mutlaka. Bir çocukla dostluk kurun.

31 Yağmurda yürüyün: Islanırım kaygısı duymadan bırakın yağmur saçlarınızı ıslatsın, onun serinliğini ve arındırıcılığını ruhunuzda hissedin.

32 Her gün kendinize vakit ayırın:
Günün belli bir bölümünde sevdiğiniz, size keyif veren bir şeyi yapmaya ayırın.

33 Duş alın: Su sizi rahatlatır. Ilık bir banyo hem bedeninizi hem ruhunuzu temizleyecektir. Duştan çıkmadan önce ayaklarınızı soğuk suyla yıkamayı unutmayın. Bu kan, dolaşımını harekete geçirerek sizi canlandırır.

34 Kararlarınızı sahiplenin:
Kendi kararlarınızı kendiniz verin. Sonuçta ödül sizin olur, bu karar sonunda bir ceza çekmeniz gerekirse de suçlayacak kimse bulamayacağınız için daha doğru kararlar vermek üzere dersler çıkarırsınız.

35 Kendinize İnanın: Siz kendinize inanmasanız, başkalarının size inanmasını bekleyemezsiniz.

36 Kendi kendinize negatif şeyler söylemekten vazgeçin:
Pozitif düşünün pozitif şeyler söyleyin bir süre sonra söylediklerinize inanmaya ve onu hayata geçirmeye başlarsınız.

37 Mutlu bir anı görselleştirin:
Çok sevdiğinizde nasıl davrandığınızı hayalinizde canlandırın. O ruh halinizi şimdi durumunuza taşımaya çalışın.

38 Mizah duygunuzu geliştirin:
Olayların içinde, yaşamın içinde gülmeye değer yanlarını bulun. Olumsuz bir durumda surat asıp şikâyet etmek yerine birde komik tarafından bakmayı deneyin.

39 Bu günü dinle, yarını bugünle karşılaştırmayı bırakın:
Her gün başka ve yeni bir gündür. O günü yaşayın, hakkını verin.

40 Kendiniz ile ilgi amaçlarınız olsun:
Büyük ya da küçük farka etmez, kendinize yönelik hedefleriniz olsun. Bir kursu tamamlamak, belli bir sayıda kitap okumak, hayal ettiğiniz yerde tatile çıkmak gibi…

41 Egzersiz yapın: Bedeninize iyi bakın. Her sabah basit egzersiz yapmak sizi zinde tutar, kilo verme derdine düşmezsiniz.

42 Bir yabancıya merhaba deyin:
Tanımadığınız bir kişiye gülümseyin hatta biraz daha ileriye gidip merhaba deyin. Göreceğiniz şaşkınlıkla karışık mutlu ifade size eşsiz bir deneyim kazandıracak.

43 Arkadaşınıza sarılın:
Bir dostunuza, eşinize, anne-babanıza sarılın. Bir gün bunu yapamadığınız için pişmanlık duyabilirsiniz. Sarılarak hem vücudunuzu hem de ruhunuzu güvende hissedersiniz.

44 Yıldızları seyredin: Çok uzakta olsalar da evrenin, karanlığı aydınlatan bu küçük lambalarına bakın. Sonsuzluğu hissedin.

45 Yavaş yavaş nefes alma egzersizi yapın:
Bunaldığınız anlarda işinizi bir süreliğine bırakarak gözlerinizi kapatın ve derin dirin nefes alın.

46 Bir melodiyi ıslıkla çalmayı deneyin:
İpod’unuz ya da mp3 ünüz yok mu ya da yanınıza almayı mı unuttunuz? Sevdiğiniz bir şarkısını melodisini ıslıkla çalmayı deneyiniz.

47 Bir şiir okuyun: Hissedip de dile getiremedikleriniz bir şiirde ifade bulmuş olabilir. Böyle şiirleri okudukça yalnız olmadıklarınızı hissedersiniz.

48 Bir senfoni dinleyin: Senfoni dinlemek zihninizi dinlendirir, ruhunuzu yatıştırır.

49 Bir bale gösterisi izleyin:
Televizyonda ya da çanlı olarak izlediğiniz bale gösterisi görsel, işitsel ve duygusal olarak oldukça zengin bir kaynak olacaktır.

50 Yatağınıza kıvrılın ve kitap okuyun:
Günlük stresi üzerinizden atmak için harika bir yöntem… Size ait bir yerde, sevdiğiniz bir yazarın satırları üzerinde keyifli bir yolculuk.

51 Hiç yapmadığınız bir şeyi deneyin:
İlgilenmediğiniz bir konuda bir konferansa katılın ağzınıza sürmediğiniz bir yemeğin tadına bakın. Hiç uğramadığınız bir sokağı dolaşın.

52 Kötü alışkanlığınızı bırakın:
Sevmediğiniz bir alışkanlığınızı terk etmek üzere ilk adımı atın. Ertelemeyin. Geç mi kalkıyorsunuz? Kendinize bir gece önceden söz verin ve yeni güne güneşle birlikte uyanın.

53 Kendinize bir çiçek alın:
Bir çiçek alanım yok diye üzülmek yerine kendi kendinize bir çiçek hediye edin arkası gelir.

54 Çiçek besleyin ve onu kendiniz sulayın:
Bir çanlının büyümesine tanık olmak ve onu sulamak size yaşam sevinci verecektir.

55 Yardım elini uzatın: Yardım tekliflerini geri çevirmeyin, birini sevindirme fırsatını kaçırmayın.

56 Ertelemeyin: Bu gün yapmanız gereken bir işi bugün yapın. Yarınını size ne gibi sürprizler yapacağını, yarın sizi nelerin beklediğini bilemezsiniz.

57 Neşeli ve pozitif olun:
Neşelenmek için komik bir olayın gerçekleşmesini beklemeyin. Gülümseyen bir yüzünüz, olaylarının iyi yönlerini görmeyi başaran bir yüreğiniz olsun.

58 Makul ve ılımlı olun: Hayır demeden önce düşünün bir şeyi hemen kestirip atmayın. Gözden kaçırdığınız noktalar olabilir sonradan pişmanlığını çekmektense olaylara ve önerilere ılımlı yaklaşın.

59 Günümüze özen gösterin:
İmajınız, dış görünüşünüz önemlidir. Omuzlarınız çökük ve öne eğilmiş bir duruşunuz varsa bu bir karşınızdakilere kendinize güvenmediğinizi hissettirir. Ayrıca temiz ve hoş giyinirseniz önce kendinize iyilik etmiş olursunuz.

60 Mükemmel olmak için değil, daha iyi olmak için gayret gösterin:
Mükemmel olmak zorunda değilsiniz bunu başarabilende çıkmadı henüz siz, her gün bir önceki günden daha iyi olmaya çalışın. Her zaman gelişme halinde olmak, gelişmiş olmaktan daha güzeldir.

61 Her gün kendinize koyduğunuz limitleri genişletmeye çalışın:
Hayatınızda size yararı olduğunu düşündüğünüz şeylerde kapasitenizi genişletin. Her gün bir öncekinden daha fazla okumaya çalışın mesela. Daha fazla gülün, daha gazla kişi ile selamlaşın, daha çok kişiye yardım edin.

62 Sanatın bir dalı ile ilgilenin:
Harika bir sanat yeteneğine sahip olmanız gerekmez. İlgi alanınıza göre bir koraya yazılabilir, bir müzik aleti çalabilir, kara kalem ya da yağlı boya çalışabilir. Deneyin ve azmedin yeter.

63 Bir reklâm jingleını, film müziğini ya da bir şarkıyı mırıldanın:
Olumsuz şeyler düşündüğünüzde ya da sıkıldığınızda hoşunuza giden bir melodiyi mırıldanın, bu sizi rahatlatır.

64 İdeal kilonuzu korumaya çalışın:
Çok sık rejim yapıp kilo verdikten bir süre sonra tekrar kilo almak yerine ideal kilonuzu belirleyin ve onu muhafaza etmeye çalışın.

65 Bir ağaç dikin: Ağaç dikerek toprağı bir çanlı ile bir çanlıyı toprakla buluşturun. O ağaç, yani o hayat sizin olsun. Yıldan yıla büyüdüğünü, nasıl da boy verip yapraklandığını izleyin.

66 Kuşları yemleyin: Kuşların serptiğiniz yemleri nasılda kapıştıklarını bir birleri ile nasıl yarıştıklarını görmek size tedavi gibi gelecek.

67 Öfke anlarında da zarafetinizi ve nezaketinizi kaybetmeyin:
Hiçbir sorun yokken kibar ve zarif olmak kolaydır. Kızgınlık anlarında ise tüm nezaketinizi bir yana bırakıp pençelerinizi ortaya çıkartıyorsanız bu size puan kaybettirir. En zor anlarda kibar kalmayı başarıyorsanız sizin nezaketiniz sahici demektir. Stres sizi korkutamaz.

68 Ayağa kalkın ve gerilin:
Yorulduğunuzu, enerjisiz kaldığınızı hissettiğinizde ayağa kalkın pencereyi açın, gerinin, derin derin nefes alın. Böylece enerjinizi tazeleyin.

69 Her zaman bir B planınız olsun:
“Tedbiri elden bırakmayın A planınıza güvenmeyin yedekte bir B planınız olsun. Kullanmak zorunda kalmanızda orada olduğunu

70 Karikatür çizmeyi deneyin:
Hayatın absürd yanlarını, çelişkilerini, güçlüklerini yakalayıp bunlarla ilgili bir şeyleri çizebilirsiniz. Zekânızı, eleştiri gücünüzü ve kaleminizi buluşturmayı denemelisiniz.

71 Bir fıkra öğrenin: Birçok fıkra biliyorsunuzdur; ama orijinal bir fıkrayı anlatacak kadar iyi öğrenin. Gülmek kadar güldürmek kadar güldürme yede ihtiyacınız var.

72 Hislerinizden sorumlusunuz,Bunu unutmayın:
Ne hissettiğinizi bilin duygularınızı sahiplenin onlar sizin; iyi de olsalar kötüde, onlarla yüzleşin.

73 Daha iyi bir dinleyici olun:
Konuşmayı seviyorsunuz, biliyoruz; ama dinlemekte size çok şey kazandırır hem bir sürü bilgi, hem de pek çok dost… Öğrenmek için ağzınızı açtınız kadar kulaklarınızı da açmaya ihtiyacınız var. Dinlemek aynı zamanda stres düzeyinizi düşürerek sizi sakinleştirir.

74 Kurallarınızın farkında olun ve diğerlerinin de bilmesini sağlayın:
Bazı konularda vazgeçilmezleriniz, ilkeleriniz, olmazsa olmazlarınız vardır. Bunları irdeleyin ve çevrenizdekilerin de bunların farkında olmasını sağlayın. Böylece sizin hassasiyet gösterdiğiniz noktalarda onlarda duyarlı davranacaklardır.

75 Kâğıttan uçak yapın ve fırlatın:
İş yerinde patronunuz yokken denemek çok heyecanlı olacaktır. Evde yapmak ise daha risksizdir nerede olursanız olun keyif vereceğinde şüpheniz olmasın.

76 Sevdiğiniz yeni bir şarkının sözlerini öğrenin:
Böylece mırıldanmakla kalmayacak, sevdiğiniz şarkıyı gerçek sözleri ile söyleyebileceksiniz. Küçük bir şey ama keyifli.

77 İşe erken gidin: İşe her zamankinden erken gidin ve o günkü işlerinize daha erken başlayın bu sizi yetiştirememe kaygısından kurtarır.

78 Bir çekmenizi ya da dolabınızı düzenleyin:
Çekmeceleriniz bir sürü ıvır zıvır la dolu olabilir birinden başlayabilirsiniz düzenlemeye. Dağınık bir dolapta aradığını bulamamak sizi gereksiz yere gerer.

79 Yeni yürümeye başlayan bir bebekle birlikte adım atın:
Onun ayaklarının yere nasıl güçlü bastığını dünyayı tanımaya yönelik adımlarını atarken nasıl heyecanlı ve keyifli olduğunu görün ona eşlik edin.

80 Pikniğe gidin: Kırlara açılın, çimenlerin üzerinde dolaşın çıplak ayakla toprağa basın, temiz havayı ciğerlerinize çekin. Ruhunuz ve bedeniniz hafifleyecek.

81 İşe farklı bir yoldan gidin:
Her gün izlediğiniz rotadan ayrılın ve başka bir yol deneyin. Rutinin dışına çıkarak başlayın güne. Alışkanlıklarınız dışında bir şeyler yapmak size enerji katar.

82 Bir günlüğüne izin alın ve işten erken çıkın:
Yürüyüş yapın, varsa ağaçlık bir yere gidin ve rüzgârın sesini dinleyin.

83 Arabanıza ya da odanıza hoş kokan bir oda parfümü sıkın:
Güzel bir koku dikkatinizi uyanık tutar. Özellikle çiçek ya da meyve gibi kokular doğayı odanıza taşır.

84 Patlamış mısır eşliğinde bir film izleyin:
İster sinemada ister evinizde rahat koltuğunuzda patlamış mısır yiyerek bir film seyretmek o günün stresinden arınmanızı ve deşarj olmanızı sağlayacaktır.

85 Mektup yazın: Telefonu, maili, mesajları bir kenara bırakın kâğıt ve kalemi elinize ve sevdiğinizi bir kişiye mektup yazın. İçinizden geçenleri telefon faturası yüklü gelecek kaygısı duymadan istediğiniz kadar uzun anlatabilirsiniz.

86 Maça gidin ve tezahürat yapın:
Futbol maçına gidin ve tezahürat yapın. Avazınız çıktığı kadar bağırabilirsiniz. Kimsenin bundan şikâyeti olmaz.

87 Mum ışığında yemek yiyin:
Sevdiğiniz bir yemeği kendi eliniz ile yapın ve sevdiğiniz bir kişi ile mum ışığında yiyin. Yemeği fazla kaçırmazsanız bu iş sizi rahatlatır ve sakinleştirir.

88 Koşulsuz sevginin önemini fark edin:
Karşılık beklemeden, koşulsuzca sevmek, sevilmenin en yücesidir. Annenin çocuğuna sevgisi gibi. Sizde koşulsuz sevme erdemine ulaşmaya çalışın.

89 Stresin bir tutum olduğunu hatırlayın:
Stres zorunlu bir sonuç değil, sizin olaylara yaklaşım biçiminizdir ve bu yaklaşım değiştirilebilir. Davranış kalıplarınızı yenileyerek stresin üstesinden gelebilirsiniz.

90 Günlük tutun: Kısa ya da uzun, o gün başınızdan geçenler hakkında bir şeyler yazın. Kızdığınız ya da çok sevindiğiniz anları yazıya dökün. Böylece öfkeniz içinizde kalmamış, mutluluğunuz da katlanmış olur.

91 Her zaman bir alternatif olduğunu hatırlayın:
Kendinizi mecburiyetler içinde sıkışmış hissetmeyin. Başka bir alternatif mutlaka vardır. Bunu arayın ve asla gönlünüzün razı olmadığı bir şeyi yapmayın.

92 Taş, oyuncak, takı gibi uğurlu bir eşyanız olsun:
Yanınızda taşıyabileceğiniz büyüklükte bir uğurunuz olsun ve böyle şeylere inanmazsınız ama güzel günlerde yanınızda olan bir eşyayı taşımak pozitif enerji verecektir.

93 İnsanları değiştirmeye çalışmayın:
Kişileri oldukları gibi kabul etmeyi deneyin elbette hataları olacaktır. Bunları söylemeniz gerekir; Ancak o kişileri değiştirilmesi güç bazı karakteristik özellikleri ile sevmeyi öğrenmelisiniz.

94 Uykunuzu iyi alın: Uykusuz kalmayın erken kalmak önemli olduğu için geç yatmamaya çalışın uykunuzu almazsanız gün içinde gerginlik düzeyinizi artar.

95 Daha az konuşun daha çok dinleyin:
Çok konuşmak bazen enerjinizi tüketmekten başka bir işe yaramaz özellikle iş hayatında durumu izah edecek ölçüde konuşun ve gereksiz ayrıntıları bir kenara bırakın bu hem sizi yorar hem karşınızdakini.

96 Övgüye layık bulduklarınızı övün:
Başarılı bulduğunuz birini ya da bir iyiliğini gördüğünüz kişiyi sözleriniz ile yüceltin. Bunda aşırılığa kaçacak derecede abartılı olmayın. Onu ne kadar takdir ettiğini belirtmeye çalışın. Güzel sözler söylemek size iyi gelecektir.

97 Çocuk parkına gidin: Salıncakta sallanan tahterevalliye binen, kaydırakta kayan minikleri izleyin. Hatta sizde onlarla birlikte sallanabilirsiniz. Hayatı çocukların saf bakışları ile görmeyi deneyin.

98 Hediye alın: Sevdiniz birine küçük de olsa bir hediye alın. O gününü doğum günü, yılbaşı, bayram gibi özel günler olmamasına dikkat edin. O gün için değil içinizden geldiği için alın.

99 Masanızda çiçek bulundurun:
Rengârenk çiçekler, çalışma ortamı içinde odanızda doğadan bir köşe oluşturmanızı sağlar. Bunaldığınız anlarda imdadınıza yetişecektir çiçekler.

100 Dama, satranç, dokuztaş gibi zekâ oyunları oynayın:
Bu oyunlar hem yoğunlaşma gücünüzü artırır hem de zihninizi zinde tutar. Hem de günün gerginliğini üstünüzden çekip alır.

101 Ormanlık bir alana gidip çığlık atın:
İçinizden avazınızın çıktığı kadar bağırmak geliyorsa boş bir araziye ya da ormana giderek çığlık atabilirsiniz, kimseye hesap vermek zorunda da kalmazsınız. Deşarj olmak için harika bir yöntem.

102 Dua edin ve şükür edin: İnsan sonsuz ve her zaman güvenebileceği bir güce ihtiyaç duyar bu güç ile bağlantı kurabilmenin ve onu hissedebilmenin yolu da dua etmektir. Dileklerinizi dile getirin, kavuştuklarınız ve elinizdekiler için şükür edin. Bu sahip olduklarınızın farkına varmayı ve ruhsal zenginliğe ulaşmayı sağlayın.


"STRESİ YENMEK VE ENERJİ İLE YÜKLENMEK İÇİN 101 YÖNTEM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları