Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Planlama Proje Şube Müdürü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Planlama Proje Şube Müdürü"— Sunum transkripti:

1 Planlama Proje Şube Müdürü
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT SUNUMU 2008 Hazırlayan ve Sunan Turgut DEMİR Planlama Proje Şube Müdürü

2 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
BİT ALT YAPI DURUMU Bölge Müdürlüğümüzde 1994 yılından beri Bilgisayar teknolojisi kullanılmaktadır. Mevcut alt yapı değişen teknolojik gelişmelere uygun bir şekilde güncellenmiştir.

3 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
BİT ALT YAPI DURUMU Bölge Müdürlüğümüzde BİT alt yapı çalışmaları 10 yıllık bir geçmişe sahiptir yılında Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve bağlı İşletme Müdürlükleri arasında Network sistem kurulmuştur. Kurum imkanıyla geliştirilen program sayesinde online olarak veri transferleri gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma Bölge Müdürlükleri içerisinde yapılmış ilk network çalışmasıdır. Artvin Yusufeli Ardanuç BÖLGE MÜD. Şavşat Arhavi Borçka

4 Teknoloji malzemeleri
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ALT YAPI DURUMU Teknoloji malzemeleri Masaüstü Bilgisayar 189 Adet Dizüstü Bilgisayar 15 Adet Firewall 2 Adet Yazıcı 153 Adet Tarayıcı

5 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
BİT ALT YAPI DURUMU Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı işletme müdürlüklerinin tamamında yerel ağ ve ADSL internet bağlantısı mevcuttur.

6 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
BİT ALT YAPI DURUMU SİSTEM BAKIMI VE TEKNOLOJİ DESTEK BİRİMİ Bölge Müdürlüğümüz teknolojik alt yapısı öncelikli olarak ele alınmış olup, mevcut yerel ağ yapısının güvenliği, işlevselliği ve verimliliğini sürekli hale getirmek için çalışmalar yapılmıştır. Bu kapsamda 2 personelin görev yaptığı “SİSTEM BAKIMI VE TEKNOLOJİ DESTEK BİRİMİ” kurulmuştur. Bu birim Bölge Müdürlüğü merkezinde olup bütün işletme müdürlüklerine hizmet vermektedir.

7 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
BİT ALT YAPI DURUMU SİSTEM BAKIMI VE TEKNOLOJİ DESTEK BİRİMİ Birimde görevli personele donanım, ağ sistemi, yazılım güvenliği konularında kurumumuz tarafından 8 ay süreyle eğitim verilmiştir. Birimin ihtiyacına yönelik her türlü yazılım ve yedekleme üniteleri mevcuttur.

8 SİSTEM BAKIMI VE TEKNOLOJİ DESTEK BİRİMİNİN GÖREVLERİ
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ALT YAPI DURUMU SİSTEM BAKIMI VE TEKNOLOJİ DESTEK BİRİMİ SİSTEM BAKIMI VE TEKNOLOJİ DESTEK BİRİMİNİN GÖREVLERİ Bölge Müdürlüğü ve bağlı işletme müdürlüklerine - Yerel ağ ve alt yapı sorunları - Yazılım ve donanım güvenliği, - Alt yapı ihtiyacına yönelik bilgisayar ve donanım özelliklerini belirleme - Kullanıcı bilgi ve yeteneğini artırma, - Teknik destek hizmeti verilmektedir.

9 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
BİT ALT YAPI DURUMU SİSTEM BAKIMI VE TEKNOLOJİ DESTEK BİRİMİ - Yapılan çalışmayla Bölge Müdürlüğümüz merkezinde bulunan Bilgisayarların konfigürasyonu BİT alt yapı çalışmasına uygun hale getirilmiştir. - Driver eksiklikleri Marka, model durumuna göre üretici firma web sitesinden temin edilerek arşivlenmiştir. - Kurum kullanımı için gerekli programlar standart hale getirilmiş, bütün bilgisayarlara İşletim Sistemleri ve standart hale getirilen yazılımlar kurulduktan sonra sisteme ait disk bölümü kullanıcı müdahalesi ve zararlı yazılımlara karşı kapatılarak koruma altına alınmıştır. Bütün bilgisayarlara kurulan sistem orijinal haliyle yedeklenerek arşivlenmiştir.

10 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
BİT ALT YAPI DURUMU - Ayrıca 15 günlük periyotlarla bilgisayarlarda virüs, trojan v.b. Yazılımlara karşı bakım çalışması yapılarak güvenliğin sürekliliği sağlanmaktadır.

11 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
BİT ALT YAPI DURUMU - Ağın içinden ve dışından sisteme gelen yetkisiz erişimler, zararlı yazılımlar ve saldırılar Firewall, Antivirüs ve Antispam la koruma altına alınmış, internet bağlantıları içerik filtreleme sistemiyle sınırlandırılmıştır.

12 Sistem güvenliği, Bilgisayar kullanımı konusunda personel eğitimi,
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI BİT ALT YAPI HEDEFİMİZ Bağlı işletme müdürlüklerinin tümüne Firewall, Antivirüs ve içerik filtreleme sistemlerinin kurulması, İşletme müdürlüğü BİT sorumlularının, ağ sistemi, donanım ve bakım konusunda eğitilmesi, Birimde görev yapan Personelin Teknik destek ve yazılım konusunda ileri seviye eğitimlerinin devam etmesi, Sistem güvenliği, Bilgisayar kullanımı konusunda personel eğitimi, Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı işletmeler arası İNTRANET sisteminin kurulması.

13 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ (CBS) ÇALIŞMALARI Genel Müdürlüğümüz Coğrafi Bilgi Sistemine altlık olacak çalışmalar Planlama ve Proje Şube Müdürlüğünde görev yapan, ArcGIS programı konusunda eğitim almış 2 mühendis tarafından devam etmektedir.

14 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ (CBS) ÇALIŞMALARI Genel Müdürlüğümüzce belirlenmiş iş takvimine göre bugüne kadar istenen çalışmalar bitirilmiş ve kalan işler zamanından önce neticelendirilecek olup bu konuda gerekli tedbirler alınmıştır.

15 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
WEB SİTE DURUMU Bölge Müdürlüğümüze ait web sitesi 2004 yılında yayın hayatına başlamıştır.

16 Şube Müdürlükleri faaliyet bilgi ve cetvelleri,
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ WEB SİTE DURUMU Mevcut tasarım kolay, anlaşılır ve sade bir arayüzle hazırlanmış olup Başbakanlık Kamu Web siteleri klavuzuna uygundur. Görsel kısımda görüntü kirliliğine yer verilmemiştir. Web sitemizde yer alan içeriklerin büyük bir bölümü ilgili birimler tarafından yönetilmektedir, Haber girişi, Şube Müdürlükleri faaliyet bilgi ve cetvelleri, Bilgi Edinme Başvurusu, İşletme Müdürlüklerinin her türlü ihale ilanı girişi, online olarak gerçekleştirilmektedir.

17 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
WEB SİTE DURUMU Veri girişlerinin yönetimsel halde hazırlanmış olması nedeniyle sitemizde yer alan bilgi ve haberler ilgili birimler tarafından sürekli güncellenmektedir.

18 Şube Müdürlükleri bilgi ve haber girişi,
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ WEB SİTEMİZ YENİLENİYOR Web sitemiz .NET ortamında bütün bölümleri ile yönetilebilir bir site olacak şekilde kurumumuz tarafından yeniden tasarlanmaktadır. Yeni tasarımla birlikte dinamik ve tamamen online yönetilebilir yapıya kavuşacaktır. Şube Müdürlükleri bilgi ve haber girişi, İşletme Müdürlükleri bilgi, haber ve ihale girişi, Tanıtım ve halkla ilişkiler haber girişi, Video arşivi, Fotoğraf arşivi, Yetkilendirmeli doküman bölümü, Bilgi edinme birimi müracaat ve cevaplanması, Anket, Duyuru bölümü, İçerik yönetimi,

19 Güvenlik ön planda tutulmuştur.
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ WEB SİTEMİZ YENİLENİYOR Portal şeklinde dinamik web dilleriyle yeniden kodlanmakta ve tasarlanmakta olan web sitemize ait içerikler (İşletme Müdürlükleri, Şube Müdürlükleri, Tanıtım ve Halkla ilişkiler ve web birimi) sorumluları tarafından online olarak girilecektir. Her birimin kendi konusunda yapmış olduğu içerik güncellemeleri ile web sitemize dinamiklik ve canlılık kazandırılacaktır. Yeni web sitemiz ASP.NET ortamında SQL veri tabanı kullanılarak hazırlanmaktadır. Güvenlik ön planda tutulmuştur.

20 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
VE DİĞER KURUMSAL YAZILIMLAR Kurumumuza ait ogm-artvinobm.gov.tr uzantılı e-posta hizmetimiz bulunmaktadır. İsteyen personele bu domain altında e-posta hizmeti verilmektedir. Genel Müdürlüğümüzün emirleri doğrultusunda ogm.gov.tr uzantılı e-posta hizmeti yaygınlaştırılmış ve yazışmalarda kullanılmaya başlanmıştır.

21 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
KURUMSAL YAZILIM HEDEFLERİ Verimin artırılması, zaman kaybının önlenmesi için Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı İşletme Müdürlüklerinde ihtiyaç analizleri yapılarak kurum içi .NET tabanlı yazılım ihtiyaçları belirlenmiştir. Öncelik sıralamasına göre bu yazılımlar kurumumuz tarafından hazırlanmaya başlanmıştır. Hazırlanacak yazılımlar Bölge Müdürlüğümüze kurulacak İNTRANET (Kurum içi Ağ sistemi) ortamına taşınacaktır.

22 Kurum içi yazışma ve haberleşme programı
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL YAZILIM HEDEFLERİ Yapılan ihtiyaç analizleri neticesinde aşağıda belirtilen programların önceliği dikkate alınarak kurum bazında sırasıyla yazılması işlemine başlanmıştır. Kurum içi yazışma ve haberleşme programı Personel Takip Programı Araçların şeflikler itibariyle yakıt, tamir ve bakım bilgileri izleme programı Damga ve Üretim izleme programı Silvikültür çalışmaları, uygulamaları izleme programı Dava Takip Programı Teknik Destek Programı

23 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
KURUMSAL YAZILIM HEDEFLERİ VERİ TABANI YÖNETİMİ Bu programlar Şube Müdürlüklerinin İşletme Müdürlüğü birimlerinden istediği önemli cetvel ve tablolara ait bilgi girişlerinin online yapıldığı, Bölge Müdürlüğü cetvellerinin online oluştuğu SQL veri ortamına sahip, Yönetimsel veri tabanı programlarıdır. Veri tabanı yönetim programları Kurum imkanlarıyla yazılmaya başlanmış olup çalışmalar devam etmektedir.

24 Destek programı Kurum imkanlarıyla yazılmaya başlanmıştır.
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL YAZILIM HEDEFLERİ TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknolojik bilgilerin yer aldığı, Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı işletme müdürlüklerinin teknolojik alt yapı ihtiyaçlarına ve sorunlarına zamanında kolay ve hızlı bir şekilde cevapların verildiği Teknik Destek programı yazılımı hazırlanmaktadır. Bu program ile zamandan tasarruf edilirken teknik desteğin daha hızlı ve kolay olması sağlanmıştır. Destek programı Kurum imkanlarıyla yazılmaya başlanmıştır.

25 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
KURUMSAL YAZILIM HEDEFLERİ YAZIŞMA VE HABERLEŞME PROGRAMI Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerde görev yapan personelin yazışma ve dosya transferini güvenli bir hale getiren .NET tabanlı yazılım geliştirilmektedir.

26 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
KURUMSAL YAZILIM HEDEFLERİ YAZIŞMA VE HABERLEŞME PROGRAMI Tamamlanma aşamasında olan bu yazılım sayesinde e-posta kullanımıyla ortaya çıkan spam, zararlı yazılımların yol açtığı güvenlik açıkları ve mesaj kirliliğinin önüne geçilmiş olacaktır.

27 Planlama ve Proje Şube Müdürü
ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜR EDERİM. Turgut DEMİR Planlama ve Proje Şube Müdürü


"Planlama Proje Şube Müdürü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları