Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜLTÜR ve SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜLTÜR ve SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 KÜLTÜR ve SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

2 Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı
Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü Kültür Şube Müdürlüğü Konservatuvar Şube Müdürlüğü Tiyatro Şube Müdürlüğü

3 Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı olarak Amacımız; Antalya’nın geleceğine yatırım yapmaktır.
Her kesimden vatandaşımıza yönelik kültürel ve sosyal faaliyetlerimizle halkımızın kültürel eğitimine katkı sağlıyor, vatandaşlarımızın hayatlarına kolaylık sağlıyoruz.

4 Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü
Amacımız; ASMEK kurs merkezlerimizde verilen eğitimler ile vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılmalarının, meslek sahibi olmalarının ve yeteneklerini keşfetmelerinin sağlanmasıdır. Bu kapsamda eğitim-öğretim yılında; 135 uzman öğretici ile 10 ASMEK merkezimizde 73 farklı programda 679 adet kurs açılmıştır. ASMEK kurs merkezlerimizden toplam vatandaşımız yararlanmıştır.

5 Yine eğitim yılında vatandaşlarımızın meslek edinmelerine yönelik ; Pasta yapımı, ev yemekleri yapımı, engelli bakım kursu, adli takip elemanlığı işaret dili, temel sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, yaşlı refakatçiliği, hızlı klavye, evde basit onarımlar, çöp toplama personel eğitimi gibi yeni kursların yanı sıra yabancı dil ve sanat alanlarında da çok sayıda kurslar düzenlendi. Yaz kurslarımız ile de ilköğretim öğrencilere 25 Haziran’dan itibaren 6 farklı dalda (satranç, gitar, resim, bilgisayar, yabancı dil ve drama) 96 kurs vermeyi ve çocuğumuzun bu kurslardan yararlanmasını hedefliyoruz.

6 Aksu ve Döşemealtı’nda ASMEK KURS MERKEZLERİ AÇIYORUZ
Aksu’da eski kaymakamlık binası olarak kullanılan binayı, 7000 TL + vergiler ile toplamda TL karşılığında kiralayarak 8 derslikli bir ASMEK kurs merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Bu binada 420m2 alanda 10 derslikli 1000 kursiyer kapasiteli yetişkinlere yönelik kurs merkezi (ASMEK), drama eğitim salonu, dans salonu, kütüphane, çocuk kültür merkezi ile ilçe halkımızın spor ihtiyacını karşılamak için 500 kişi kapasiteli aletli jimnastik ve pilates eğitimleri verilecek spor merkezi kurulacaktır. Ayrıca binada toplantı salonu oluşturularak ilçe halkına yönelik bilgilendirme etkinliklerini ve seminerleri düzenlenecektir. Bu projenin yaklaşık maliyeti : ,00 TL’dir.

7 Döşemealtı’nda oluşturulan ASMEK merkezimiz 14 derslikli olup en yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecektir. Bu merkezimizde de yine spor merkezi ile çocuk merkezi olacaktır. Bu projenin maliyeti ,00 TL’dir. Ayrıca; Atatürk ASMEK kurs merkezimizin kapasitesini arttırmak amacıyla Altındağ Mahallesi’nden Üçgen Mahallesi’ndeki eski Şener Plaza binasına taşıyarak 9 derslikli ve yine içerisinde spor merkezinin bulunacağı bir alan yaratıyoruz.

8 EMEKLERİN KARŞILIĞI EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞÜYOR
Düden Satış Ofisi’ni açarak vatandaşlarımızın el emeği göz nuru ürünlerinin satışını yapmalarına aracılık ediyoruz. Düden Satış Ofisimiz açıldığından bu yana Toplamda10044 liralık satış yapılmıştır.

9 Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü
AMACIMIZ: Kent halkının hareketli yaşam tarzını artırmak, spor okulları açmak, kurslar düzenlemek, kentimizdeki diğer sportif faaliyetlere destek olmak, kentimizde yeni spor alanları açılmasına ve faal olarak işlemesine katkı koymaktır. FAALİYETLER: Doğa yürüyüşleri , Yaz spor okulu, Spor Merkezleri Yaz spor okulu: yaş arası çocuklarımıza yaz okulumuzda çeşitli spor dallarında eğitimler verilmektedir. 2011 yaz döneminde toplam çocuğumuzun bu eğitimlerden yararlanmasını sağlanmıştır.

10 Spor Merkezleri Varsak Spor Merkezimizde; 40 vatandaşımıza hizmet verilmektedir. Lara Düden Parkı Spor Kompleksimizde yaz aylarında günlük 150, kış aylarında ise günlük 80 vatandaşımıza 2 adet tenis kortu ve basketbol sahası ile hizmet veriliyor. Bu kompleksimizde 1200 çocuğun katılımıyla çocuklara yönelik tenis kursu verilmiştir. Yaz spor okulu olarak burada da tenis ve basketbol eğitimleri verilmektedir. Kepez Spor Merkezimizde Kepez Bölgesi’nden toplam 447 kişiye hizmet verilmektedir. Maliyeti: ,00 TL Açılması planlanan spor merkezler: Atatürk ASMEK Spor Merkezi, Aksu ASMEK Spor Merkezi Projeler: Lara Birlik Plajı’nda Plaj Oyunları Merkezi kurulması planlanmaktadır. Projelendirme ve yaklaşık maliyet çalışmaları tamamlanmış, İl Özel İdaresi ile birlikte bu proje gerçekleştirilecektir.

11 KÜLTÜR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLER Geleneksel Etkinlikler Müzeler
Atatürk Çocuk Kültür Merkezi Akdeniz Sanayi Kültür Merkezi Gezici Etkinlik Aracı Atık Malzeme Heykelleri Açıkhava Galerisi

12 HEDEFİMİZ; EĞİTİMLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK
23 Nisan’da hizmete giren ATATÜRK ÇOCUK KÜLTÜR MERKEZİ ile 7 – 15 yaş çocuklarımıza yönelik yaz ve kış dönemlerinde eğitimler vermekteyiz. Kış döneminde verilmesi planlanan eğitimler: İngilizce Eğitimi Matematik Eğitimi Fen Bilimleri Eğitimi Sosyal Bilgiler Eğitimi Türkçe Eğitimi Resim Eğitimi Satranç Eğitimi Tiyatro & Yaratıcı Drama Eğitimleri Modern Dans & Bale & Halk Oyunu Eğitimleri Yaz döneminde verilmesi planlanan eğitimler: İngilizce Eğitimi Gitar&Bağlama&Keman Eğitimleri Resim Eğitimi Satranç Eğitimi Tiyatro & Yaratıcı Drama Eğitimleri Modern Dans & Bale & Halk Oyunu Eğitimleri Toplamda 600 çocuğumuza yaz döneminde eğitimler vermeyi hedefliyoruz. Proje Maliyeti: ,00 TL’dir.

13 Türkiye’nin İlk Çıraklık ve Gençlik Merkezi’ni açtık
Akdeniz Sanayi Sitesi’nde çalışan çocuklarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve onları sosyal yaşama kazandırmak amacıyla Akdeniz Sanayi Çıraklık ve Gençlik Merkezi’ni açtık. Bu güne dek toplamda 70 çırak çıraklık gençlik merkezimizden faydalandı. Bu çıraklardan 39’u şu an çıraklık gençlik merkezi’nde kalmaktadır.

14 Projenin toplam maliyeti: 270.791.28 TL
Çıraklarımızla yaptığımız bazı sosyal faaliyetler ve etkinlikler; Saklıkent gezisi, tiyatro ve sinema gösterimleri, lunapark, konser etkinlikleri ile çıraklarımıza finansal açıdan geleceklerini düzenleyebilme ve kendilerine sağlıklı bütçe oluşturabilmeleri için Paramı Yönetebiliyorum isimli finansal eğitim, psikolojik destek ve yönlendirme bilinçlendirme amaçlı grup terapileri, bireysel görüşmeler, öfke kontrolü semineri Ayrıca Sanayide ASMEK kurs merkezi açarak gençlerimize ve sanayide çalışan esnaflarımıza; Temel Bilgisayar Bilgisayar Kullanımı İngilizce(2 sınıf) Bağlama Autocad Halk Oyunları alanlarında kurslar verdik. Projenin toplam maliyeti: TL

15 ANTALYA’DA MÜZE SAYISINI ARTTIRIYORUZ

16 Türkiye’nin 2. Büyük OYUNCAK MÜZESİ ANTALYA’DA
Sunay Akın’ın küratörlüğü ile açılmıştır. Müzemizi, 23 Nisan 2011 – 31 Mayıs 2012 tarihleri arasında tam olarak kişi ziyaret etmiştir. Müzemizde, sergiler, söyleşiler, film gösterimleri, kukla oyunları, konser organizasyonları vb. gibi pek çok etkinliğin yanında, çeşitli atölye çalışmaları da düzenlenmektedir.

17 OYUNCAK MÜZESİ’NDE YAPILAN ETKİNLİKLER
Ayın her günü Tahta Oyuncak Boyama, Resim Sanat Atölyesi, Origami ve Orff Ritm Atölyesi gibi farklı atölye programları, yeni eklenen Minik Arkeologlar Atölyesi, Film Gösterimleri ve Aile ve Çocuk gelişimi ile ilgili çeşitli söyleşiler ve etkinlikler düzenlenmektedir. 19 Şubat’ta Sergi, belgesel gösterimi ve Kurtalan Ekspres konserinin de içerisinde yer aldığı, ölümünün 13. yılında Türkiye ve çocuklar için çok önemli bir kişilik olan Barış Manço Anma programı düzenlendi. 1 Kasım 2011 tarihi itibarı ile başlayan 6 farklı atölyemizden 31 Mayıs 2012 tarihine kadar toplam 1603 kişi yararlandı. Oyuncak Müzesi’nin Toplam Maliyeti: TL’dir.

18 Dünyanın İlk Soba Müzesi’ni açıyoruz

19 Bu proje ile asıl amacımız:
Sobacılar Çarşısı esnafının ekonomik kaybını gidermek, Zanaatkarlarımızın üretimlerini desteklemek Soba Müzesi ile Sobacılar Çarşısı’nda yaşam yeniden başlayacak Esnafımız müzeyi desteklemek üzere minyatür sobalar yapıp, ziyarete gelenlere satarak yeni bir iş alanı oluşturabilecek. Ürettikleri eserleri, halka ve turistlere satabilmeleri için aracılık edilmiş olunacak.

20 Sobacılar Çarşısı’nın işlevine ve adına uygun olarak planladığımız Soba Müzemiz;
Sobacılar Çarşısı’nda belediyeye ait kulede 4 katlı olacak şekilde kurulacak, Müzemizde; Soba ve ısınma kültürü değişik konseptlerle sergilenecek: Örneğin sobada kömürlü ütüsünü ısıtan bir terzi, odun taşıyan kadın figürü, bir kahvehane ortamında soba üstünde kahve yapılması sahnesi, bir ev ortamında soba yanında ödev yapan çocuk ve darbe döneminde yakılan kitapların yakılmasıyla ilgili sahneler oluşturulacak. Isınma kültürlerinin gelişimi, edebiyatta ve şiirde ‘soba’ temasıyla birlikte anlatılarak sergilenecek Çeşitli yazarların ve şairlerin kaleminden soba, eski filmlerde soba sahneleri ve şarkı sözleri, soba başında çekilen fotoğraflar müzede yer alacak. 200 yıllık süslemeli çini sobalar ile halkımızın projeyi destek vermek amacıyla bizlere ulaştırdıkları eski sobaları da yer alacak.

21 Soba Müzesi, çarşıyı canlandıracak bir cazibe merkezi haline gelecek
Müzede her yıl en az üç adet eğitici geçici sergi düzenlenecek. Müzede sinevizyon gösterileri sunulacak. Yılda en az üç adet panel, konferans veya söyleşi düzenlenecek. Her ay bir gün gezici müze faaliyeti gerçekleştirilecek Her yaş grubuna uygun atölye faaliyetleri gerçekleştirilecek: Yetişkinler için, sobada kestane ya da leblebi yapma, kahve pişirme, mandalina vb. meyvelerin soba üstüne konulması vb. etkinliklerin canlandırılması yapılacak. Çocuklar için, ilk çağdan itibaren ateşin gelişimi çeşitli oyunlarla anlatılacak. Müzede oluşturulacak çocuk bölümünde ise çocuklar, oyuncak sobalarla tanışacak.

22 Ayrıca; Kulenin yanında bulunan belediyemize ait 6 dükkan kültür-sanat galerisi ve Turizm danışma ofisi olarak değerlendirilecek ve sanatseverlerin hizmetine sunulacak Kültür-sanat galerisine ülkemizin önemli sanatçılarından ve kentimizde yaşayan ressam, gazeteci – yazar Fikret Otyam’ın adı verilecek. Böylece Antalya için önemli bir eksik olan sanat galerisi ihtiyacı bu çalışmayla birlikte giderilecek, Antalya halkı, önemli sanatçıların eserleri ile modern sanatla tanışmış olacak. Turizm danışma ofisi ile kentimize gelen yerli ve yabancı turistler bilgilendirilecek ve kentimizin tanıtım faaliyetleri desteklenerek kentimizin çekiciliği arttırılacak. Şehir ekonomisinin gelişimine ve şehir turizm bilincinin arttırılmasına katkı sağlanacak. Proje maliyeti yaklaşık 500 bin TL’dir.

23 ATIK MALZEME HEYKELLERİ AÇIKHAVA GALERİSİ
Amacımız; Antalya’nın eksikliği olan bir açıkhava galerisi yaratmanın yanı sıra atık malzemelerin kazanımını, Sanayi esnafımızı sosyal ve kültürel faaliyetlerle estetik bakış açılarını geliştirmelerini, Sanayi esnafımızın müzede yer alan ürünlerin benzerlerini yaparak turizm operatörlerine, belediyelere vb. yerlere satışını gerçekleştirmelerini, Okullarla işbirliği yaparak gençlerimizin atık malzemelerin değerlendirme sürecini izlemelerini, öğrenmelerini sağlamak ve Antalya için yeni bir turizm alanı oluşturmak.

24 USTALARIMIZI SANATLA BULUŞTURDUK
Proje ile toplam 12 sanayi esnafımızın atık malzemeden yaptıkları heykeller Akdeniz Sanayi Parkı’nda yer alacaktır. Açıkhava Galerimizin açılışı:13 Haziran tarihinde yapılacaktır. Proje Maliyeti: TL

25 GELENEKSEL ETKİNLİKLERİMİZ
Ulusal Antalya Karikatür Yarışması Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Uluslararası Antalya Koro Festivali Çocuk ve Oyun Şenliği Çocuklararası Satranç Turnuvası Antalya TV Ödülleri Antalya Gençlik Şenliği Hıdırlık Dinletileri Rus Kültür Günleri Gençlik kampı Festivalya Ramazan Şenlikleri Altın Portakal Film Festivali ‘Bitmeyen Senfoni Cumhuriyet’ 29 Ekim kutlamaları Uluslararası Antalya Piyano Festivali Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Yılbaşı kutlama etkinliği Bedava Sinema Gitar Festivali Antalya Caz Festivali

26 GEZİCİ ETKİNLİK ARACI İLE KÜLTÜR ve SANAT ANTALYA’DA HER YERDE
Gezici etkinlik aracı ile Antalya’nın en ücra köşelerine ulaşarak kültürel ve sosyal etkinlikler yapılmaktadır yılında Gezici etkinlik aracımızla kültür-sanat etkinlikleri yapılan mahalleler: Fevzi Çakmak Mahallesi Ayanoğlu Mahallesi Selçuklu Caddesi Altınova Sinan Mahallesi Santral Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Ermenek Kültür Çadırı Beldibi İtfaiye yanı Kepez Mahallesi Karşıyaka Mahallesi Döşemealtı TOKİ konutları Ünsal mahallesi Sütçüler mahallesi

27 KÜTÜPHANELERİMİZ Doğan Hızlan Kütüphanemizde 35 ana başlıkta 20 bin kayıtlı materyal (kitap ve CD) bulunmaktadır. Kütüphanenin üye sayısı 989’dur. Maliyeti: 140,000,00 TL Atatürk Kütüphanemizde 3 bin kitap bulunmakta olup toplam üye sayısı 100’dür.

28 KONSERVATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Konservatuarımızda Müzik Eğitim Bölümleri, sahne sanatları, korolar ve çeşitli müzik enstrümanı çalmaya yönelik kurslarla toplam 224 öğrencimize eğitim vermekteyiz. Konservatuvarımız tarafından her yıl çocuklarla Piyano Şenliği gerçekleştirilmektedir. Geçen yıl 100 çocuğumuz sahne performansı göstermiştir. Bu yıl toplam 150 çocuğumuz Piyano Şenliği’ne katılmıştır.

29 KONSERVATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İcra Heyetlerimiz - Türk Müziği Korosu ( 30 korist) - Türk Halk Müziği Korosu ( 39 korist) - Çoksesli Koro ( 34 korist) yeni - Çocuk Korosu ( 40 korist) yeni Korolar hazırladıkları repertuvarları ile yıl içerisinde konser programları gerçekleştirmektedirler. Bu yıl toplam 16 konser gerçekleştirilmiştir. Korolarda 143 Ses ve 21 Saz Sanatçısı görev yapmaktadır.

30 KONSERVATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Yeni açılan Bölümler - Tiyatro Bölümü - Ses ve Şan Eğitimi Bölümü Kurslar: - Gitar Kursu( 84 öğrenci) - Piyano Kursu( 98 öğrenci) - Ritm Kursu( 14 öğrenci) - Yan Fülüt Kursu( 18 öğrenci) - Saksafon Kursu( 4 öğrenci) - Klarnet Kursu( 6 öğrenci)

31 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BANDOSU
Bünyesine ilk kez kadın sanatçı alınmıştır.

32 Genel Toplam 102 30573 TİYATRO ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
2011 / Sezonu İstatistik Dökümü ABT Sahnesi-Turne ve Festivaller Sıra Oyun Adı Oyun Sayısı Seyirci Sayısı No 1 Fehim Paşa Konağı 13 3863 2 İnadına Yaşamak 19 3842 3 Otobüs Durağında Üç Bencil 10 2857 4 Tersine Dünya 41 10918 5 Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa 35 7124 6 VATAN KURTARAN ŞABAN 7 1969 Genel Toplam 102 30573

33 TİYATRO ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Bu yıl 19.’su düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden 29 lise tiyatro topluluğu katılmış olup toplam kişi oyunları izlemiştir.

34 KENT MÜZESİ FAALİYETLERİ
Yayımlanan Kitap ve Kataloglar: 1- Karanlık Sokakta Aydınlanma: Aksu Köy Enstitüsü 2- Kaleiçi Kültür Haritası 3- Kadınlar Vardır Sergi Katalogu 4- Arşivden Gün Işığı’na Sergi Katalogu 5- Gazetelerde Yazılı Tarih: Antalya’da Gündelik Hayat ve Basın 6- Siyah Kalem Antalya Sergi Katalogu 7- Antalya’da Sivil Toplum Örgütleri’nin Tarihi 8- Antalya Karaalioğlu Parkı Kuşları Yayına Hazırlanan Kitaplar Antalya’nın Kara Günleri 2- 18 Ay İşgal Altında Antalya 3- Cumhuriyet Dönemi Antalya Eğitim Tarihi 4- Antalya ve Antalyalılar: Antalyalı Pehlivanidis’in Hatıraları 5- Antalya Hilal-i Ahmer Cemiyeti 6- Tekelioğulları 7- Karaalioğlu Parkı Bitkileri 8- Antalya Andızlı Mezarlığı 9- Kent, Müze ve Tarih Söyleşileri

35 SERGİLER ABB Müzeler Müdürlüğü Kent Müzesi Sergileri:
1- Atatürk Antalya’da Sergisi 2- Arşivden Günışığına Sergisi 3- Gazetelerde Yazılı Tarih Sergisi 4- Kadınlar Vardır Sergisi 5- Siyah Kalem Antalya Sergisi 6- Karaalioğlu Parkı Kuşları Sergisi Kent Müzesi Sergi Programı Sonbahar ve 2013 Bahar Dönemi: 1- Karaalioğlu Parkı Bitkileri Sergisi 2- Bizim Hikayemiz: Kentimiz, Geçmişimiz, Kendimiz Sergisi

36 KENT BELLEĞİ MERKEZİ Kent Belleği Merkezi Arşiv Çalışmaları
Haziran 2011 ile Eylül 2011’de Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde yürütülen çalışmalar sonucunda Kent Belleği Merkezi’ne, Osmanlı dönemi Antalya’sına ait; 100 adet şer’iyye sicili, 163 adet vergi defteri, 32 adet nüfus defteri ile 2000 sayfaya yakın irade ve hat koleksiyonu kazandırılmıştır. Kent Belleği Merkezi Arşiv Çalışmaları İstanbul ve Ankara kütüphanelerinde yürütülen çalışmalar sonucunda İleri ve Yeşil Antalya gazetelerinin 1950’li yıllara ait nüshaları Kent Belleği Merkezi’ne kazandırılmıştır.

37 KENT BELLEĞİ MERKEZİ Kent Belleği Merkezi Sözlü Tarih Çalışmaları
1- Sözlü tarih görüşmelerinde Mayıs 2011 tarihinden bu güne Antalya merkez ve ilçelerinde yaşayan on altı kişinin evlerine kadar gidilerek sözlü anlatımlar kamera kaydı ile belgelenmiştir. 2- Bu görüşmelerle birlikte sözlü tarih kapsamında Kent Belleği Merkezi’nde kayda alınan toplam Antalyalı sayısı 140’a yükselmiştir.

38 SÖYLEŞİLER ABB Müzeler Müdürlüğü Kent Müzesi, her yılın Ekim ve Haziran ayları arasında, Kent, Müze ve Tarih Söyleşileri düzenlemektedir. Kentlilik bilinci yaratma adına yapılan söyleşilerde uzmanlar, kentin bilinmeyenlerini Antalyalılarla paylaşmaktadır. Kent, Müze ve Tarih Söyleşileri etkinlikleri 2012 Ekim ve 2013 Haziran döneminde de AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleştirecektir

39 SÜRELİ YAYINLAR ABB Müzeler Müdürlüğü Kent Müzesi’nin yayımladığı Kent Kültürü Bülteni, her ay baskı yaparak kentin her köşesine dağıtılıyor. Antalya Kent Kültürü Bülteni, ABB resmi web sitesinde; Almanca, İngilizce ve Rusça olarak da yayımlanıyor.

40 BELGESEL ve TANITIM FİLMELERİ
Antalya Oyuncak Müzesi kuruluşunda Kent Müzesi Belgesel Ekibi, restorasyon çalışmalarını gün gün takip edip, röportajlar alarak Oyuncak Müzesi Belgeseli’ni hazırladı. Kent Müzesi Belgesel Ekibi Atık Heykeller Tanıtım Filmi ile Soba Müzesi Belgeseli üzerinde çalışmalara başladı.

41 Yeni Kent Müzesi Binası
Mevcut Atatürk ASMEK Kurs Merkezinin Altındağ Mahallesindeki binasını Kent Müzesine tahsisi edilecek.

42 Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı
TEŞEKKÜRLER… Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı


"KÜLTÜR ve SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları