Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AÇILIŞ TARİHİ MERKEZ ANTALYA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AÇILIŞ TARİHİ MERKEZ ANTALYA"— Sunum transkripti:

1 AÇILIŞ TARİHİ 17.04.2012 MERKEZ ANTALYA
AHISKA KÜLTÜR MERKEZİ AÇILIŞ TARİHİ MERKEZ ANTALYA

2 ANTALYA’DA BİRŞEYLER YAPMAK AMA NE?
Yaklaşık olarak sene önce vatana hasret kalan nesillerin şanslı evlatları olarak Türkiye'ye eğitim alma amacı ile geldik,Kısmette eğitimimizi tamamladıktan sonra hasretiyle yandiğimız Türkiye'ye  Antalya'ya yerleşmek varmış.Ondan sonra geçen zamanda yeni gelen ve yerleşenlere nasıl bir yardımda bulunabileceğimizi düşünmeye başladık.

3 GENÇ GİRİŞİMCİ ARKADAŞLAR KENDİLERİNE ORNEK OLACAK BİR DERNEK ARAMAYA BAŞLADILAR
BULABİLDİKLERİMİZ ORNEK DERNEKLER 1 İSTANBUL’DA AHİMED 2 BURSA’DA TASİYAD

4 İSTANBUL AHİMED ZİYARETİ
İSTANBUL’DA AHISKALILARIN PIKNIK KEYFİ

5 İSTANBUL ZİYARETİ SONRASI
İSTANBUL GEZİSİNDEN SONRA YAŞADIKLARIMIZI ÇEVREMİZE ANLATTIK. BU ORGANİZASYONLARA BİZLERİN DE NE KADAR İHTİYACI OLDUĞUNU ANLADIK. BAŞKA GEZİLER İÇİN YENİ ARKADAŞLARDAN KATILMA İSTEKLERİ GELİR, VE İKİNCİ GEZİNİN BURSA’YA YAPILMASINI KARAR ALINIR

6 BURSA TASİYAD ZİYARETİ

7 BURSA GEZİSİ DEĞERLENDİRMESİ
Neden biz de Antalya’da böyle bir Dernek açmıyoruz  diye ilk fikirleri derinden düşünmeye başladık.TASİYAD’ın çalışma şeklini bugüne kadar hiçbir Ahıskalı kuruluşlarında böyle bir ilgi ve alaka görmeyen bizi ve gençleri adete büyüledi. Uzun çalışmalar sonucu açacağımız yerin Ahıska Kültür Merkezi olmasını karara bağlayarak çalışmalarımıza start vermiş olduk.

8 KÜLTÜR MERKEZİMİZİN AÇILIŞI

9 KÜLTÜR MERKEZİMİZİN AÇILIŞI

10 KÜLTÜR MERKEZİMİZİN AÇILIŞ DEĞERLENDİRMESİ
Merkezimizin açılışına katılanlardan çok güzel ve olumlu tepkiler aldık. Kültür Merkezimizin gençler tarafından açılması halk içinde umut ve güven oluşturmaya başlamıştır. Bu tepkiler üzerine Kültür Merkezi Yönetimi çalışmalarına hız vermiştir.

11 ANNELER GÜNÜ

12 KİMSE YOK MU DERNEĞİ ZİYARETİ
BİZİM MİLLETE YARDIM EDEBİLECEK KURULUŞLARI ZİYARET VE TANIŞMA İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK. ÇALIŞMALARIMIZ İNTERNET HABERLERİNDE YERİNİ ALMAKTA VE KÜLTÜR MERKEZİ SİTESİNDE BULUNMAKTADIR

13 RAMAZANDA ULAŞABİLDİĞİMİZ MUHTAÇ AİLELERE GIDA YARDIMI YAPTIK
RAMAZANDA ‘’KİMSE YOK MU’’ İLE ORTAK ÇALIŞMA YAPARAK 200 AİLEYE GIDA PAKETİ DAĞITTIK.

14 FAALİYET PLANI 1. Tercüme işleri.
 2.  Haftada 1gün (Pazar Günü) Ahıskalı Avukatların halkımıza Hukuki konularda  danışmanlık yapması.  3.  Haftada 1 gün (Pazar Günü)   Ahıskalı Emlakcıların halkımıza   Emlak Danışmanlığı yapması.  4.  Halkı Arasında Anket Yapıp, Psikolog uzmanların desteği ile araştırma yapmak.  5.  Ahıskalı yaşlıları bir araya toplayıp Kafkasda yaşadıklarını yazıya döküp, internet ve çeşitli basın yayın mecralarında  yayımlanmasını sağlamak.

15 FAALİYET PLANI  6.  Yeni gelenler için Antalya’daki yerleşim bölgeleri ve şartları hakkında bilgi vermek, tanıdığı veya akrabası ile buluşturma.  7.  Orta ve Lise öğrencilerine derslerinde yardımcı olmak.  8.  Değişik konularda Egitici Seminerler düzenlemek (Çocuk Terbiyesi, Türkiyeye Adaptasyon v.b) .  9. Halkımızın bir biriyle kaynaşması için Toplu piknik, gezi, Bayram günlerinde Bayramlaşma gibi sosyal aktiviteler düzenlemek.  10. İhtiyaç sahibi Ailelere prosedürler çerçevesinde uygun görüldüğü takdirde maddi yardım sağlamak.

16 FAALİYET PLANI 11. Ceşitli etkinliklerde Ahıska Türkler adına katılma ve temsil etme.  12 .Kültür Merkezimizde  çeşitli etkinlikler  düzenlemek (Kına gecesi, Kur-an okutma, Doğum günü). Masraflar düzenleyenlere aittır.  13.  İş arayanlara iş bulma konusunda yardımcı olmak, ve çalışanların çalıştığı yerde uğradığı haksızlıkları gidermeye yardımcı olmak.  14. Çeşitli spor faliyetleri organize etmek.

17 YIL SONUNA KADAR PLANLANMIŞ ÇALIŞMALAR
BAYRAMIN 3. GÜNÜ GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTEDİĞİMİZ YEMEKLİ TOPLU BAYRAMLAŞMA PROGRAMI SÜRGÜN ANMA PROGRAMI. ANTALYADA İLK DEFA YAPILACAK PROGRAM

18 YIL SONUNA KADAR PLANLANMIŞ ÇALIŞMALAR
1 İNGİLİZCE DİL KURSU 2 FUTBOL TURNUVASI 3 GEZİ (İSTANBUL, AHISKA) 4. KENDİMİZİ DAHA FAZLA İNSANLARA DUYURMAK

19 GELİN BİRLİKTE OLALIM GÜÇ OLALIM

20 1944’TE YOLA CIKAN TRENİ DURDURALIM


"AÇILIŞ TARİHİ MERKEZ ANTALYA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları