Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜLTÜR ve SANAT Yaratıcı kültürel yaşama sahip olmak dengeli, dinamik ve sağlıklı bir toplum yaratmak için gereklidir. Sanatın tüm dalları toplumun kültürel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜLTÜR ve SANAT Yaratıcı kültürel yaşama sahip olmak dengeli, dinamik ve sağlıklı bir toplum yaratmak için gereklidir. Sanatın tüm dalları toplumun kültürel."— Sunum transkripti:

1 KÜLTÜR ve SANAT Yaratıcı kültürel yaşama sahip olmak dengeli, dinamik ve sağlıklı bir toplum yaratmak için gereklidir. Sanatın tüm dalları toplumun kültürel yaşantısına katkıda bulunacak niteliktedir.

2 SANAT YÖNETİMİ Bölüm öğrencilerine temel güzel sanatlar ve işletme eğitimi birlikte verilir. Amaç güzel sanatlar kültürünü almış işletmeciler yetiştirmektir.

3 FOTOĞRAF SEKTÖRÜ İŞLETMECİLİĞİ İşletmeciliği de bilen fotoğrafçılar, fotoğrafçılığı da bilen işletmeciler amaçlanır.

4 KURULUŞ YERİ SEÇİMİ Amaç kuruluş yeri olarak seçilen bölgeden, alandan, noktadan sağlanacak faydayı enbüyüklemektir. Kuruluş yeri kararı işletmenin maliyetlerini de, karlılığını da etkiler.

5 KURULUŞ YERİ SEÇİMİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN FAKTÖRLER Ülkenin taşıdığı politik risk, Hükümet ve yerel yönetimlerle uyum, Yasal engeller, Çevre bilinci düzeyi, Pazara ve tedarikçilere yakınlık, Rekabet koşulları Serbest Bölge avantajları

6 TALEP TAHMİNLERİ Tahmin yaparak gelecekte olması gereken satış miktarı konusunda kestirimde bulunulur.

7 Küçük - büyük tüm işletmeler. üretim ve,. stok miktarları,
Küçük - büyük tüm işletmeler üretim ve, stok miktarları, gerekli personel ve ekipman sayısı, konularında geleceğe yönelik tahminlerde bulunurlar, kısa - orta - uzun vadeli planlar yaparlar.

8 STOK KONTROLU İşletmeler. müşteri isteklerinin
STOK KONTROLU İşletmeler . müşteri isteklerinin geciktirilmeden karşılanmasının yanısıra, . miktar indirimlerinden yararlanmak, . fiyat artışlarından etkilenmemek için stok bulundururlar.

9 STOK CİNSLERİ İşletmeler faaliyetlerinin gerektirdiği. hammmadde,
STOK CİNSLERİ İşletmeler faaliyetlerinin gerektirdiği hammmadde, proses içi, tamir - bakım, nihai ürün stoklarını bulundururlar.

10 PROJE YÖNETİMİ Alt ve ana faaliyetlere ilişkin çizelgeleme ve kontrol faaliyetlerini kapsar. Bu amaçla faaliyetlerin birbirleri ile olan öncüllük - ardıllık ilişkileri, süreleri, maliyetleri başlangıç ve bitiş anları irdelenir.

11 Proje faaliyetlerden bazılarının süreleri belirli iken bazıları değişkenlik gösterebilir. Gerektiğinde zaman ve maliyet amaçlarını gerçeklemek için güncellemeler yapılır.

12 TAMİR - BAKIM PLANLAMASI Amaç sistemdeki tüm ekipmanların çalışır durumda bulunmasını sağlamaktır. Bozulan onarılır. Önleyici bakım bozulmayı önler. Tamir - Bakım Planlaması ile toplam sistem verimliliği artar ve maliyetler enküçüklenir.

13 İŞ ANALİZİ Kim hangi işi yapabilir, İş ne zaman yapılabilir, İşin yapılabilmesi için gerekli koşullar nelerdir, Ne - Nasıl - Niye yapılmalıdır. Proses Akış - İnsan Makine - Sağ El Sol El - İp Diyagramları kullanılır.

14 İŞ ÖLÇÜMÜ Bir birim çıktı için gereken işçilik zamanı belirlenmelidir
İŞ ÖLÇÜMÜ Bir birim çıktı için gereken işçilik zamanı belirlenmelidir. Bu yolla ürün içerisindeki işçilik maliyeti, işçilik gereksinimi, üretim miktarı planlaması, teşvikli ücret sistemi uygulamaları, işçilik etkinliğinin ölçülebilmesi mümkün olur.

15 TOPYEKUN (TOPLAM) KALİTE YÖNETİMİ Zenit mi, Nikon mu daha kaliteli bir fotoğraf makinasıdır ? Endüstriyel anlamda kalite, müşteri beklentilerine uygunluk derecesidir.

16 İSTATİSTİK PROSES KONTROL Ürün veya hizmet üreten prosesin standartlara uygunluğu hakkında bilgi verir. Seçilen örnekler üzerinden gidilerek, muayenelerle yığın hakkında bilgi sahibi olunur.


"KÜLTÜR ve SANAT Yaratıcı kültürel yaşama sahip olmak dengeli, dinamik ve sağlıklı bir toplum yaratmak için gereklidir. Sanatın tüm dalları toplumun kültürel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları