Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TC. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYSEHİR ALİ AKKANAT TURİZM İŞL. VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TC. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYSEHİR ALİ AKKANAT TURİZM İŞL. VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU."— Sunum transkripti:

1 TC. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYSEHİR ALİ AKKANAT TURİZM İŞL. VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU

2 FETTAH TAMİNCE KİMDİR VE HAYAT HİKAYESİ
MESLEK HAYATINA ATILIŞI TURİZM YATIRIMLARI VE OTELLERİN ÖZELLİKLERİ

3 FETTAH TAMİNCE

4 FETTAH TAMİNCE’NİN HAYATI
 1972 Van, Çaldıran doğumlu. 5’i erkek, 4’ü kız olan 9 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğudur. Babası manifaturacılık yaptığı için küçük yaştan itibaren babasının dükkanında ticaretle iç içe yaşamaya başlamıştır. 13 yaşında iken, yani 1985’te, Antalya’ya gitti ve orada çalışmaya başladı. Ticaret ile meşgul olan bir aileden geldiği için yabancılık çekmemiştir ve turistlerin yoğun olduğu Antalya’da turistik eşya ve halıcılık üzerine yoğunlaşarak ticaret yapmıştır.

5 13 yaşında hem çalışmış hem de Antalya’da lise eğitimime devam etmiştir. Beş yıl kadar halıcılıkla uğraşmıştır. Daha sonra Almanya’ya giderek orada da halıcılık yapmaya başlamıştır.

6 Antalya ve Almanya’da halıcılık yaparken, kuyumculuk işine de girmitir.
yılda 20 milyon dolar getiren Lydion adında bir mücevher firması vardır.

7 İşleri iyi gidiyordu,başka alanlarda da yatırım yapmak istemiştir
İşleri iyi gidiyordu,başka alanlarda da yatırım yapmak istemiştir. Türkiye’ye tatile gelenler Antalya’dan ev almak istiyordu ve arkadaşı Ali İhsan Sav ile birlikte Antalya Kemer’de 20 villanın inşaatını başlatmışlar.

8 Kendisi Gayrimenkul işlerlede ugraşmıştır.
Müşterilerinden biri denize sıfır villa istedi. Kemer’de denize sıfır parsellerin tamamı turizm imarlı olduğu için villa yapılamıyordu. Bunun üzerine Antalya Çamyuva’da denize sıfır, yarım kalmış bir otel inşaatı buldu. Villa isteyen yabancı müşterine burayı gösterdi ve otel yapmak istedi. Yarım kalan otel inşaatını satın alıp kısa sürede 2000 yılında ilk otelini, 180 odalı Labada Oteli’ni hizmete açmıştır.

9  Fettah Tamince turizmci olarak bilinse de üç ana şirketinden en büyük ciroyu sembol inşaat adlı inşaat firmasından yapıyor. bu şirketin yıllık cirosu 350 milyon dolar. 6 ülkede 13 projesi devam ediyor. Otellerin cirosu 140 milyon dolar.

10 20 yıllık meslek yaşamında tezgâhtarlıktan işletmeciliğe, tur operatörlüğüne, mağaza sahipliği ve otel yöneticiliğine kadar turizmin her noktasında çalışmıştır.

11 2001 yılında ilk Rixos Oteli’ne Ukraynalı bir iş adamı ile başlamıştır
2001 yılında ilk Rixos Oteli’ne Ukraynalı bir iş adamı ile başlamıştır. İnşaatını 8 ayda bitirerek hizmete açtı. Tamince'nin hedefi Rixos ile dünya markası olmak. Belek, Bodrum, Konya, Ankara, Beldibi, Sungate, Astana, Almaata (16 Eylül’de açılıyor), Dubrovnik, Dubai (yıl sonuna kadar açılacak), Ukrayna, Turuskaves ve Tekirova Rixos Oteli faaliyette.Toplam 14 rixos hoteli bulunmaktadır.

12 Türkiye’de yaptığı en büyük işi
İstanbul’da Harbiye Kongre Merkezi; 127 bin metrekare inşaatı yapılmıştır. Tamamı yer altındadır.11 ayda yapılmıştır. Türkiye’deki Rixos Otelleri’ni inşaa etmiştir.

13 Yurt dışında imza attıgı işler
Kazakistan’da dünyanın en iyi mimarı olan Norman Foster ile çok özellikli bir opera binası yaptı. Astana’da 30 bin kişilik kapalı stadyum ve kongre merkezi inşaatını bitirdi. 25 bin kişilik üniversite ve 10 bin kişilik buz pateni inşaatı sürüyor. Dünyanın en iddialı “Han Çadırı” projesini yapmaktadır. Ukrayna’da otel ve alışveriş merkezi yaptı. Rusya’da alışveriş merkezi yaptı. Dubai’de Rixos Oteli ve konut yapmıştır.

14 Rixos Otellerİ

15 RİXOS HAKKINDA Rixos adı Truva savaşından bilinen yedi kahramandan birinin adı olarak bilinir. Strabo'ya göre, Perge Şehri; Truva Savaşı'ndan sonra Mopsos ve Kalkhas isimli kahramanların liderliğinde Argos'tan gelen koloniciler tarafından keşfedilmiştir. Dilbilimsel araştırmalar Achaean'ların Pamphylia'ya M.Ö. ikinci bin yılın sonlarına doğru girdiğini doğrular. Bu çalışmalara ek olarak, 1953'te Perge şehrinin Helenistik giriş kapısının avlusunda yapılan kazılarda bulunan M.S yıllarına ait yazıtlar da bu kolonileşmeye tanıklık eder;

16 heykellerin altlarındaki yazılarda şehrin efsanevi kurucularından Mopsos, Kalkhas, Rixos, Labos, Machaon, Leonteus ve Minyasas adlı yedi kahramandan söz edilir. t Fettah Tamince adlı işadamının sahip olduğu oteller zincirinin adıdır. Türkiye'nin ilk 7 yıldızlı otelini bünyesinde barındıran oteller zinciri Türkiye'de turizm sektöründe başka bir sayfa açtı.

17 RIXOS DOWNTOWN ANTALYA RIXOS LARES RIXOS PREMIUM BODRUM RIXOS TEKIROVA
Türkiye ve dünya çapında tam 19 tane rixos adı altında oteller bulunmaktadır bunlar şunlardır; RIXOS HEAD OFFICE RUSSIA OFFICE RIXOS PREMIUM BELEK RIXOS SUNGATE RIXOS PERA ISTANBUL RIXOS DOWNTOWN ANTALYA RIXOS LARES RIXOS PREMIUM BODRUM RIXOS TEKIROVA RIXOS ELYSIUM SUITES TAKSIM RIXOS RESIDENCES BOMONTY(daire)

18 RIXOS GRAND ANKARA RIXOS KONYA RIXOS THE PALM DUBAI RIXOS SHARM EL SHEIKH(Mısır-Sharm El sheıkh) RIXOS PRESIDENT ASTANA(kazakistan-astana) RIXOS ALMATY(kazakistan-Almaata) RIXOS AL NASR TRIPOLI(libya-trablus) RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK(hırvatistan-dubrovnik şehri) RIXOS PRYKARPATTYA(UKRAYNA)

19 RİXOS MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ:
RİXOS İÇİN DEĞERLER: Misafirperverlik Güleryüz, samimiyet ve şeffaflık Hizmette mükemmellik Yeni fikirleri ve konseptleri uygulamak %100 misafir memnuniyeti Sektörde yenilikçi ve öncü olmak Global bir şirket olmak Güvenilirlik ve bağlılık Misafirlerimizin önceliklerini önemsemek Güçlü yönetim yapısı

20 Rixos otelde çocuklara özel 1. çocuk için 0-2 yaş 2
Rixos otelde çocuklara özel 1. çocuk için 0-2 yaş 2. çocuk için 0-11 yaş arası ücretsiz tarife uygulamaktadır. Buda aileler tarafından extra bir avantaj olarak görülmektedir. Bu Tesisin Çocuk / Aile Dostu Özellikleri 4/12 yaş arası çocuklar için hizmet veren Rixy Mini Club Çocuk animasyonu -Bebek bakıcılığı hizmeti ve çocuk sineması

21 Rixos Lifestyle Life Style Villalar Royal Spa Rixy Club Toplantı
Eğlence & Etkinlik Yatçılık & Havacılık Spor Yiyecek İçecek Sosyal Medya Düğün

22 Toplantı Otelleri Konukları için Türkiye’nin dört bir yanında en kaliteli hizmeti sunan Rixos Otelleri, konforlu, şık ve üstün teknolojiyle donatılmış konferans ve toplantı salonlarıyla iş dünyasının ihtiyaçlarını da en iyi şekilde karşılıyor.

23 Yeme / İçme Sabah, öğle ve akşam açık büfe yemekler. Tesisin belirlemiş olduğu markalar dahilinde yerli alkollü, alkolsüz ve bazı yabancı içecekler ücretsiz. A La Carte Restoranlar, rezervasyonlu ve her biri birer kez ücretsiz. Minibar her gün soft içecekler ve bira ile dolduruluyor. Fransız a la carte restorana 12 yaş altı çocuklar alınmıyor. Günün belirli saatlerinde dondurma ikramı mevcuttur.

24 Tesis Olanakları Tenis Kortu Aydınlatması Sinema Salonu Su Sporları* Alışveriş Merkezi* Bilardo Tenis Kortu Açık Yüzme Havuzu Bowling* Çocuk Bakıcısı* Dalgıç Okulu* Çocuk Animasyonu Buhar Odası Dart Barlar Full Animasyon Çocuk Açık Havuzu Doktor* Fitness Center Çocuk Restoranı Engelli Odası Futbol Sahası Çocuk Kulübü Kuaför* Güzellik Merkezi* Mini Club Kuru Temizleme* Hamam Kapalı Yüzme Havuzu Langırt* Masaj* Market* Masa Tenisi Not:(*) işareti ile işaretlenen aktiviteler ücretlidir. Otopark Nargile* Toplantı Salonu* Okçuluk Kablosuz İnternet Wifi Plaj Voleybolu Sauna

25 Oda Olanakları Standart Oda Merkezi Klima Split Klima Odadan Internet Erişimi* Balkon Halı Kaplı Zemin Küvet Mini Bar Oda Servisi* Saç Kurutma Makinası Telefon* Televizyon

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44 DİnLEDİğİnİz İçİN TEŞEKKÜRLER
MUSTAFA KIRICI TOLGAHAN ATALAY & YASİN BAYTEKİN


"TC. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYSEHİR ALİ AKKANAT TURİZM İŞL. VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları